Η Μπεάτα Ασημακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1932. Σπούδασε στην σχολή θεάτρου του Τάκη Μουζενίδη και, μαθήτρια ακόμα της σχολής, πραγματοποιεί την πρώτη της θεατρική εμφάνιση με τον θίασο του Νίκου Χατζίσκου στο θέατρο Εθνικού Κήπου με το σαιξπηρικό αριστούργημα Ρωμαίος και Ιουλιέτα.
Την πρώτη της επαγγελματική εμφάνιση την έκανε με τον θίασο του Μουζενίδη την αμέσως επόμενη χρονιά, το 1955, με την μουσική κωμωδία Δημόσιο σκάνδαλο (Νέγρα). Η παράσταση περιόδευσε στην Κωνσταντινούπολη. Συνέχισε την συνεργασία της με τον ίδιο θίασο σε αρκετές παραγωγές.
Ακολούθως συνεργάστηκε με πολλούς από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς εκείνης της εποχής, που διέθετε το ελληνικό θέατρο.
Με τον θίασο Μαρίκας Κρεβατά - Γ. Γαβριηλίδη - Απόστολου Αυδή στο θέατρο Ντορέ με την επιθεώρηση Πετροκέρασα. Με τον θιάσο Κώστα Χατζηχρήστου - Καίτης Ντιριντάουα - Κούλης Στολίδια στις επιθεωρήσεις Άσπρο, μαύρο και ζερό και Τζόνηδες και καουμπόηδες. Οι επιθεωρήσεις αυτές ανέβηκαν στο θέατρο Ακροπόλ επί Βασίλη Μπουρνέλη. Με τον θίασο του Μιμή Φωτόπουλου, την χειμερινή περίοδο 1956-1957, στο έργο του Σωτ. Πατατζή Ο καλός στρατιώτης Σβέικ (κυρία Πάλιβεκ), καθώς και στην κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου Όλα τα παλιά αγοράζω.
Στη συνέχεια συνεργάζεται με το Θέατρο Βέμπο: Στουρνάρα 288, Άνθρωποι και παλιάνθρωποι, Εν πλώ και Όταν γυρίζουν τα χελιδόνια.
Με τον περιοδεύον θίασο του Στρ. Ζαμίδη και τους Ηνωμένους Καλλιτέχνες ανεβάζουν το έργο Ξενοδοχείο η Ευτυχία του Σοβαζόν. Το 1961 με τον θίασο του Νίκου Σταυρίδη ανεβάζουν την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά Η Αυτού εξοχότης εγώ (επρόκειτο για το έργο Ο εαυτούλης μου με άλλον τίτλο). Με τον ίδιο θίασο θα πάρει μέρος και σε άλλα δύο έργα: Ο δολοφόνος τα 'κανε θάλασσα Α. Γουότκιν και στο έργο των Μίμη Τραϊφόρου και Δημ. Βασιλειάδη Απ' τον ουρανό στη γη. Με τον θίασο Καρέζη - Κωνσταντάρα στις Κρατικές υποθέσεις του Λ. Βερνέιγ (κυρία Ράσελ). Με την Σμαρούλα Γιούλη και τον θίασό της στο Ένα κορίτσι από την επαρχία... Εκ νέου θα συνεργαστεί με τον Νίκο Σταυρίδη στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης με την επιθεώρηση Ένα ένα τέσσερα. Θα πραγματοποιήσει με τον θίασο του Μίμη Φωτόπουλου περιοδεία στις Η.Π.Α. και Καναδά με τις κωμωδίες Ο καλός μας άγγελος του Ν. Τσιφόρου και Τα λιονταράκια του Αλέκου Σακελλάριου. Τις παραστάσεις αυτές τις προλόγιζε ο Ορέστης Λάσκος. Επιστροφή στην Ελλάδα και στο Θέατρο Βέμπο με την επιθεώρηση Έρχεται, δεν έρχεται.
Μια σημαντική στιγμή στην καριέρα της είναι η συνεργασία με το ζεύγος Κάκια Αναλυτή και Κώστα Ρηγόπουλου στην κωμωδία του του Φρ. Καμπό Αγάπη μου, Ουάουα. Το έργο αποτέλεσε μεγάλη εμπορική επιτυχία και παίχτηκε επί εφτά χρόνια· ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου που έργο σημείωσε τόσο πολλές παραστάσεις από τον ίδιο θίασο (η Μπεάτα Ασημακοπούλου υποδύθηκε την Σολάνζ). Μια ακόμα σπουδαία παράσταση ήταν, το 1975, με τον Μπαρμπέρη του Όθωνα των Καραγιάννη - Καμπάνη - Τζεφρόνη που ανέβηκε στο θέατρο Ακροπόλ.
Συνεχίζει την πλούσια θεατρική της πορεία με αξιόλογους ηθοποιούς σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας. Εκ νέου με τον θίασο Αναλυτή - Ρηγόπουλου στο έργο Δασκαλίτσα (επρόκειτο για τις Κρατικές υποθέσεις που παίχτηκαν με άλλον τίτλο).
Με τον θίασο Αλέκου Αλεξανδράκη και Νόνικας Γαληνέα, στο θέατρο Κάππα, στην Σταθερή σύζυγό του Μομ. Στο θέατρα Καλουτά, το 1984, με το έργο του Ν. Καμπάνη και Βυρ. Μακρίδη Κολωνός και Κολωνάκι.
Με τον θίασο του Νίκου Παπαναστασίου στον Κουνενέ του Κώστα Παπαπέτρου, ενώ το 1987, για άλλη μία φορά, θα παίξει στις Κρατικές υποθέσεις.
Μία από τις τελευταίες της εμφανίσεις στο θέατρο ήταν με τον δημοφιλή και αγαπημένο κωμικό Μάρκο Σεφερλή στην κωμωδία Χάπι End.
Μεγάλη η παρουσία της στον ελληνικό κινηματογράφο: Γερακίνα, Αντίο ζωή, Στουρνάρα 288, Ο εμποράκος, Ο γαμπρός μου ο δικηγόρος, Η λαφίνα, Ο εαυτούλης μου, Το πλοίο της χαράς (από το θεατρικό Εν πλω), Αγάπη μου, Ουάουα κ.α.
Τηλεόραση: Δύο ορφανές, Εκείνες και εγώ, Διλήμματα, Η πολυκατοικία.
Δύο φορές υπήρξε εκπρόσωπος του Σ.Ε.Η. στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών.
Παντρεύτηκε και έζησε μαζί του μέχρι τον θάνατο του, τον σπουδαίο θιασάρχη της μουσικής σκηνής, σκηνοθέτη του κινηματογράφου και ποιητή Ορέστη Λάσκο.
Υπήρξε μια σπουδαία ηθοποιός που σε πολλές από τις ταινίες που έκανε με τον σύζυγό της, κατάφερε να αποτυπώσει με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά της μέσης ή και της αριστοκράτισσας Ελληνίδας.
Η Μπεάτα Ασημακοπούλου έφυγε από τη ζωή το 2009.
Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου
Οι πληροφορίες καθώς και η φωτογραφία αντλήθηκαν από την εγκυκλοπαίδεια του Θεόδωρου Έξαρχου Έλληνες ηθοποιοί: Η γενιά μας, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Δωδώνη.