Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο –παρακολουθείτε όλα τα είδη– ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθoπλασίες: Από τις στάχτες της Καντάνου * Τα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης * Ιόντα θανάτου * Ο βυθός αλλιώς * Ο εραστής του Ντεβ Μάρτιν * Μ' ένα ζευγάρι σαγιονάρες * Το ταξίδι μιας στιγμής ** Διηγήματα: Backpack: Ιστορίες χίμαιρες * Πέτα μακριά, Πέπε ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Το ξενοδοχείο της αυτοπραγμάτωσης * λοιπόν, * Ναι, αρνούμαι * Η άλλη πλευρά *** Παιδικά: Από τη σοφίτα στα άστρα *** Μουσικό άλμπουμ: The 12 Kalikatzari of Christmas *** Εγκυκλοπαίδεια: Rock Around... Troubadours

Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Αφίσα του κλασικού μπαλέτου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, το εμβληματικό μπαλέτο του Σεργκέι Προκόφιεφ, Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Ζήστε τη μαγεία του μπαλέτου και ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε στον κόσμο της αιώνιας αγάπης και του πάθους!
Για μία μόνο παράσταση, την Κυριακή 18 Μαΐου 2025 στις 19:00, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί ένα αριστούργημα του παγκόσμιου κλασικού μπαλέτου με διεθνείς αστέρες, που δεν πρέπει να χάσετε!

Ζήστε την ένταση, το δράμα και τη ρομαντική μαγεία της ιστορίας δύο ερωτευμένων, που το πεπρωμένο τους συγκρούεται με τη μοίρα. Μέσα από την απαράμιλλη μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ και την κλασική χορογραφία του Λεονίντ Λαβρόφσκι, η παράσταση αυτή είναι ένα θέαμα που καθηλώνει όλες τις αισθήσεις.

Ο Σεργκέι Μανουίλοφ, η Αλεξάνδρα Κρίσα και ο Αλεξέι Πουτίντσεβ, διεθνείς αστέρες του μπαλέτου, έρχονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσουν μια αυθεντική εκδοχή της θρυλικής αυτής παράστασης. Τα συναισθήματα απογειώνονται, ενώ οι χορευτικές κινήσεις και η σκηνική μαγεία θα σας ταξιδέψουν στην πανέμορφη Βερόνα της Αναγέννησης. Τα εντυπωσιακά σκηνικά, τα επιβλητικά κοστούμια και τα ιδιαίτερα εφέ καθιστούν το θέαμα μοναδικό και την παράσταση μια από τις καλύτερες του μπαλέτου παγκοσμίως!
Ανακαλύψτε τη δύναμη της μουσικής του Σεργκέι Προκόφιεφ, η οποία συνδυάζει την κλασική δομή με τη συγκίνηση που συναρπάζει. Από την ένταση των συγκρούσεων μέχρι την αγνότητα της αγάπης, η κάθε νότα αφηγείται μια ιστορία που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά.

Συντελεστές:
Μουσική: Σεργκέι Προκόφιεφ
Χορογραφία: Λεονίντ Λαβρόφσκι
Πρωταγωνιστούν: Σεργκέι Μανουίλοφ (Sergey Manuilov), Αλεξάνδρα Κρίσα (Aleksandra Kris), Αλεξέι Πουτίντσεβ (Alexei Putintsev) καθώς και πολυπληθής θίασος
Επικοινωνία: ArtsPR
Παραγωγή: International Art Bureau της Nina Avramenko

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 18 Μαΐου 2025 στις 19:00
Διάρκεια: 2 ώρες με διάλειμμα 20 λεπτών