Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Όταν το μαζί πληγώνει * Δίχως ένα αντίο * Κλουαζονέ * Οι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση * Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Οικογένεια Πελτιέ, Η κατάρα, Ροζ, Ανθοπωλείον ο Έρως * Το δάσος των ψυχών * Ρε μπαγάσα * Σε είδα * Μέθεξη * Άννα * Ο καπετάνιος τση Ζάκυθος * Το κορίτσι της Σελήνης * Οι τρεις πίνακες ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Εν αρχή ην ο έρως ** Διηγήματα: Στερνό μελάνι * Τέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις Βακχικόν * Ένα πιο σκοτεινό φως * Η οργή του Θεού και άλλες ιστορίες ** Νουβέλα: Αγόρια και κορίτσια ** Διάφορα άλλα: Οι πουτ@νες κι εγώ * Πέντε βιβλία από τις εκδόσεις Ελκυστής ** Μουσικό άλμπουμ: Worthless Treasures

Τι θα πει ο κόσμος;

Ο Σταμάτης Πακάκης και όλος ο θίασος σε φωτογράφηση για την παράσταση «Τι θα πει ο κόσμος;»

Μετά την Τελενοβέλα του –για την οποία σας είχα μιλήσει σχετικά εδώ– ο Σταμάτης Πακάκης επανέρχεται θεατρικά, στο ίδιο ύφος και είδος, με το Τι θα πει ο κόσμος. Πρόκειται για κωμωδία καταστάσεων που διαδραματίζεται στα 80's και «κουβαλά» όλα τα χαρακτηριστικά της εποχής (κοινωνία, πολιτική, στιλ, μόδα, μουσική, συνήθειες...) σατιρίζοντας παράλληλα, ανάμεσα στις αράδες, και όλες τις παθογένειες μιας ολόκληρης γενιάς.

Αυτό το ερώτημα –τι θα πει ο κόσμος;– με το οποίο βασανίστηκε κόσμος και κοσμάκης, που όλοι έχουμε ακούσει τουλάχιστον δυο τρεις φορές στη ζωή μας, που όλοι το έχουμε σκεφτεί σε κάποιες περιπτώσεις γιατί, ναι, μας το έχουν περάσει ενδοφλέβια οικογένεια και κοινωνία... ε, αυτό το ερώτημα που ισοδυναμεί με αποδεκατισμό των επιθυμιών, συμβιβασμούς και άλλα δεινά –ακόμα και με καταστροφή ολόκληρων ζωών– αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της υπόθεσης, συμφώνα με την οποία τέσσερις φίλοι, από την εφηβεία τους, ξαναβρίσκονται δεκαπέντε χρόνια μετά με αφορμή έναν αρραβώνα. Οι ίδιοι είχαν χωριστεί τότε λόγω του «τι θα πει ο κόσμος» ενώ τώρα ενώνονται «μαγικά» (και) λόγω ενός μυστήριου άντρα, του Αντρέα.
Τι θα πει ο κόσμος (;!) για τη Φώφη που παρενοχλείται από τον διευθυντή της, για την Μάργκαρετ που, χωρισμένη ούσα, έχει διάφορους εραστές ή για τον Μίμη που μιλάει καλιαρντά και την Μελίνα που έφτασε στα τριάντα και είναι ακόμα ανύπαντρη; Και άραγε, τι θα πει ο κόσμος για τον Αντρέα που αγκομαχά να κρατήσει το προφίλ του σκληρού και δυνατού αρσενικού; Αυτά τα ερωτήματα καλείται να απαντήσει το έργο μέσα από τραγελαφικές καταστάσεις, που προκύπτουν μοιραία, ξεκαρδιστικές στιγμές, μπρίο και πολύ κέφι.

Πρόκειται για θαυμάσιο δείγμα έργου όπου, μέσα από την απόλυτη διασκέδαση και ψυχαγωγία, θίγονται μεγάλα κοινωνικά θέματα με βαθιές ρίζες τα οποία καλούμαστε και να αντιμετωπίσουμε αλλά και να ξεπεράσουμε, επιτέλους!

Θα δείτε να ζωντανεύει όλη η δεκαετία του '80 με τον πράσινο ήλιο της, τις κοινωνικοπολιτικές της αλλαγές και τα χούγια της, και φυσικά θα δείτε πέντε παραδείγματα ανθρώπων που μπήκαν σε «φυλακές» ένεκα ενός καθωσπρεπισμού όπως τον εννοεί ο κόσμος, θα αναρωτηθείτε εύστοχα πώς γίνεται σε αυτό τον «κόσμο», με τις τόσες απαγορεύσεις του, να ανήκετε και εσείς ενώ, σίγουρα, ανάμεσα στους ήρωες θα έχετε αναγνωρίσει –αν όχι εαυτούς– συγγενείς, φίλους, γονείς, περιβάλλον...
Εννοείται, δεν είναι τυχαία η επιλογή αυτής της δεκαετίας από τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Σταμάτη Πακάκη. Είναι η εποχή που η Ελλάδα πανηγυρίζει την πρόοδό της σε διάφορους τομείς (μια τέλεια αντίστιξη με τα «σκουριασμένα» μυαλά που κολλάνε στις κοινωνικές συμβάσεις) και που αποτελεί κομβικό σημείο της Μεταπολίτευσης που μας οδήγησε στο σήμερα.

Ο Σταμάτης Πακάκης και όλος ο θίασος σε φωτογράφηση για την παράσταση «Τι θα πει ο κόσμος;»

Τι άλλο θα παρακολουθήσετε; Έναν θίασο που τα δίνει όλα με πολλή ενέργεια, δύναμη, μπρίο... Μια ιστορία γεμάτη από εϊτίλα (ένας θεός ξέρει αν αυτό επιτρέπεται να γραφεί έτσι) που θα σας διασκεδάσει, προβληματίζοντάς σας παράλληλα, και θα συναντηθείτε με το πακακικό σύμπαν (κι αυτό ενδέχεται να μην είναι δόκιμο, αλλά...) το οποίο δομεί οικείους ήρωες και σοβαρότατες καταστάσεις, που παρουσιάζονται με τον πιο κωμικό τρόπο, πολλή μουσική, χορό, τραγούδι, εξελίξεις και εκπλήξεις επί σκηνής ενώ, γενικότερα, η παραστασιοποίηση μπορεί και να ξεφεύγει από τις γραμμές, όμως έντεχνα, έξυπνα και οργανωμένα.
Θα απολαύσετε τον Χρυσοβαλάντη Κωστόπουλο, την Αλεξία Παπαθανασίου, την Αγγελική Παρδαλίδου, την Κατερίνα Πεφτίτση, τη Μαρία Σωτηριάδου και φυσικά τον Σταμάτη Πακάκη σε όχι και τόσο απλούς και εύκολους ρόλους που όμως φέρνουν εις πέρας ιδανικά.

Να πάτε! Για να γελάσετε, να ευθυμήσετε και να γεμίσετε μπαταρίες!




ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Νόστος, Εν ονόματι της μούσας Ερατώς, Διόρθωση Ημαρτημένων, Η χρυσή κληρονόμος και ΦρουτίνοWorthless Treasures, Temple Music΄Σε είδα, Ιωάννη ΜαρίνουΑγόρια και κορίτσια, Δημήτρη ΣιάτηΈνα πιο σκοτεινό φως, Μαρίας ΣυλαϊδήΟ καπετάνιος τση ΖάκυθοςΗ οργή του Θεού και άλλες ιστορίες, Ιωάννας Σερίφη
Ρε μπαγάσα, Θεόδωρου ΟρφανίδηΤέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις ΒακχικόνΟι τρεις πίνακες, Βαΐας ΠαπουτσήΤο κορίτσι της Σελήνης, Μαργαρίτας ΔρόσουΚλουαζονέ, Λίνας ΒαλετοπούλουΤο δάσος των ψυχών, Ιωάννη ΜαρίνουΟι πουτ@νες κι εγώ, Γιάννη Ράμνου
Μέθεξη, Μαρίας ΠορταράκηΟι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση, Χρύσας ΜαρδάκηΡοζ, Ανθοπωλείον ο Έρως, Οικογένεια Πελτιέ, Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Η κατάραΣτερνό μελάνι, Άγγελου Αναγνωστόπουλου
Εν αρχή ην ο έρως, Ευαγγελίας ΤσακίρογλουΆννα, Μαρίας ΚέιτζΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη