Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο –παρακολουθείτε όλα τα είδη– ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθoπλασίες: Από τις στάχτες της Καντάνου * Τα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης * Ιόντα θανάτου * Ο βυθός αλλιώς * Ο εραστής του Ντεβ Μάρτιν * Μ' ένα ζευγάρι σαγιονάρες * Το ταξίδι μιας στιγμής * Ο πρίγκιπας του Βόρνεο: Το Φάντασμα ** Διηγήματα: Backpack: Ιστορίες χίμαιρες * Πέτα μακριά, Πέπε ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Το ξενοδοχείο της αυτοπραγμάτωσης * λοιπόν, * Ναι, αρνούμαι * Η άλλη πλευρά *** Παιδικά: Από τη σοφίτα στα άστρα *** Μουσικό άλμπουμ: The 12 Kalikatzari of Christmas *** Εγκυκλοπαίδεια: Rock Around... Troubadours

Προμηθέας Εσταυρωμένος

3ος χρόνος για τον «Προμηθέα Εσταυρωμένο» του Χρήστου Λιακόπουλου

Για τρίτη χρονιά συνεχίζεται ο πετυχημένος θεατρικός μονόλογος του Χρήστου Λιακόπουλου Προμηθέας Εσταυρωμένος. Μια εκρηκτική ερμηνεία από τον εξαιρετικό Λιακόπουλο που αναδεικνύει το ταλέντο του αλλά και μεταφέρει ποικιλόμορφα τα πολλά μηνύματα μέσα από την ιστορία του Προμηθέα.

Η επανάσταση του ενός ενάντια σε κάθε εξουσία που λειτουργεί καταχρηστικά, η αγάπη για την ελευθερία, η αυτοθυσία του Προμηθέα, που αποτελεί έκφραση αγάπης για το σύνολο, και η μη παραίτηση των ιδανικών του πάρα την ταπείνωση και την σκληρή τιμωρία που του επιβάλλεται...

Βλέποντας για δεύτερη φορά την παράσταση, ανακάλυψα ότι ο Χρήστος Λιακόπουλος παρουσίασε με ακόμα καλύτερο τρόπο αυτό το θεατρικό έργο, με τη διάθεσή του να προσπαθεί –σε κάθε παράσταση– να το απογειώσει και όχι να το επαναλάβει απλώς. Τη δεύτερη φορά, μπορεί να δει ο θεατής τις λεπτομέρειες που μπορεί να μην κατάλαβε από την πρώτη θέαση με την γρήγορη εναλλαγή συναισθημάτων και το εξαιρετικό κείμενο του δημιουργού.

Μόνος του απέναντι στο κοινό, χωρίς καμία βοήθεια, μας κοιτά στα μάτια και μας ταξιδεύει στα «θέλω» και στα «πρέπει» του πρωταγωνιστή, στη δικαιοσύνη και την αλήθεια που απαιτεί ο Προμηθέας χωρίς συμβιβασμούς.

Αξίζει πραγματικά να πάει κάποιος να το παρακολουθήσει περισσότερο από μία φορά διότι το καλό θέατρο ποτέ δεν πεθαίνει και ο Χρήστος Λιακόπουλος παρουσιάζει έναν από τους πιο συγκλονιστικούς μονολόγους που έχω παρακολουθήσει.

Θα το ξαναγράψω, όπως και παλαιότερα· ο μονόλογος είναι η δυσκολότερη προσπάθεια του ηθοποιού να εκφραστεί στην σκηνή, μόνος του απέναντι σε όλους, χωρίς βοήθεια.

Ο Λιακόπουλος είναι φτιαγμένος για αυτό το είδος θεάτρου και μακάρι να συνεχίσει και με άλλες τέτοιες παραστάσεις.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου