Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Όταν το μαζί πληγώνει * Δίχως ένα αντίο * Κλουαζονέ * Οι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση * Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Οικογένεια Πελτιέ, Η κατάρα, Ροζ, Ανθοπωλείον ο Έρως * Το δάσος των ψυχών * Ρε μπαγάσα * Σε είδα * Μέθεξη * Άννα * Ο καπετάνιος τση Ζάκυθος * Το κορίτσι της Σελήνης * Οι τρεις πίνακες ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Εν αρχή ην ο έρως ** Διηγήματα: Στερνό μελάνι * Τέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις Βακχικόν * Ένα πιο σκοτεινό φως * Η οργή του Θεού και άλλες ιστορίες ** Νουβέλα: Αγόρια και κορίτσια ** Διάφορα άλλα: Οι πουτ@νες κι εγώ * Πέντε βιβλία από τις εκδόσεις Ελκυστής ** Μουσικό άλμπουμ: Worthless Treasures

Μαχαίρι στο κόκαλο

Ο Βασίλης Καλφάκης και η Σάντρα Λειβαδάρα στην παράσταση «Μαχαίρι στο κόκαλο»

Η ομάδα θεάτρου Ca Va παρουσιάζει το έργο του Κώστα Μουρσελά, στο θέατρο 104, Μαχαίρι στο κόκαλο.

Ο συγγραφέας επιχείρησε, πριν από σχεδόν 50 χρόνια, να παρουσιάσει γλαφυρά, ξεκάθαρα, με μεγάλη δόση από μαύρο χιούμορ, την πορεία μιας κοινωνίας που βασίζεται σε λάθος πρότυπα που ζει για το παρόν λησμονώντας το παρελθόν, που αποτυπώνει τις ιδέες και τα λάθη που δεν πρέπει να ξαναγίνουν. Η Μεταπολίτευση έφερε μια ευφορία που δημιούργησε την ψευδαίσθηση ότι όλα βαίνουν καλώς και δημιούργησε την επιθυμία τη δόξας του χρήματος με την άνοδο και την προαγωγή.

Οι πρωταγωνιστές μας, όπως τόσοι άλλοι, ζουν με τα πρότυπα της ανόδου, με κάθε τίμημα, ξεχνώντας την ανθρώπινη φύση τους.
Ένα ζευγάρι, ο Λεωνίδας (Βασίλης Καλφάκης) και η Ελένη (Σάντρα Λειβαδάρα),  παραπλανημένοι από μια ψεύτικη αλήθεια και προσδοκίες να ανέβουν το σκαλί που θα τους επιτρέψει να μπουν στον κύκλο των μεγάλων,  να γίνουν απαραίτητοι, αναγκαίοι.
Παραμονές αποκριάς και το πάρτι που διοργανώνουν έχει απώτερο και μοναδικό σκοπό τον υψηλό προσκεκλημένο τού πάνω διαμερίσματος, που για αυτούς είναι το κλειδί του παραδείσου. Πιστά προσηλωμένοι σε αυτό δεν βλέπουν ότι οδηγούνται σε αδιέξοδο, σε γκρεμό χωρίς επιστροφή και συνεχίζουν μέχρι το τέλος να γελοιοποιούνται.

Οι δύο εξαιρετικοί καλλιτέχνες μάς δείχνουν πώς γίνεται ο άνθρωπος που υπηρετεί τα λάθος ιδανικά. Βλέπουμε το ξεπούλημα των αξιών του ζευγαριού. Πώς ο άνθρωπος υποβιβάστηκε σε κάτι κατώτερο, σε υπάνθρωπο με μοναδική επιθυμία τη καταστροφή του, που δεν μπορεί να δει, τυφλωμένος σε μάταιες ιδέες.

Ο Βασίλης Καλφάκης,  που έχει αναλάβει και την σκηνοθεσία, και η Σάντρα Λειβαδάρα παρουσιάζουν ένα άριστα δεμένο σύνολο και δίνουν ένα ρεσιτάλ ερμηνείας με κλιμακωτή πλοκή, ένταση και δυναμισμό. Πολύ σωστά δείχνει με γλαφυρό τρόπο μια νέα πραγματικότητα όπου οδηγούνται οι άνθρωποι από την απληστία τους.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Νόστος, Εν ονόματι της μούσας Ερατώς, Διόρθωση Ημαρτημένων, Η χρυσή κληρονόμος και ΦρουτίνοWorthless Treasures, Temple Music΄Σε είδα, Ιωάννη ΜαρίνουΑγόρια και κορίτσια, Δημήτρη ΣιάτηΈνα πιο σκοτεινό φως, Μαρίας ΣυλαϊδήΟ καπετάνιος τση ΖάκυθοςΗ οργή του Θεού και άλλες ιστορίες, Ιωάννας Σερίφη
Ρε μπαγάσα, Θεόδωρου ΟρφανίδηΤέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις ΒακχικόνΟι τρεις πίνακες, Βαΐας ΠαπουτσήΤο κορίτσι της Σελήνης, Μαργαρίτας ΔρόσουΚλουαζονέ, Λίνας ΒαλετοπούλουΤο δάσος των ψυχών, Ιωάννη ΜαρίνουΟι πουτ@νες κι εγώ, Γιάννη Ράμνου
Μέθεξη, Μαρίας ΠορταράκηΟι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση, Χρύσας ΜαρδάκηΡοζ, Ανθοπωλείον ο Έρως, Οικογένεια Πελτιέ, Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Η κατάραΣτερνό μελάνι, Άγγελου Αναγνωστόπουλου
Εν αρχή ην ο έρως, Ευαγγελίας ΤσακίρογλουΆννα, Μαρίας ΚέιτζΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη