Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Κλουαζονέ * Οι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση * Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Οικογένεια Πελτιέ, Η κατάρα, Ροζ, Ανθοπωλείον ο Έρως * Το δάσος των ψυχών * Ρε μπαγάσα * Σε είδα * Μέθεξη * Άννα * Ο καπετάνιος τση Ζάκυθος * Το κορίτσι της Σελήνης * Οι τρεις πίνακες * Η φυγή των τεσσάρων ** Αληθινή ιστορία: Το ανυπεράσπιστο αγόρι ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Εν αρχή ην ο έρως ** Διηγήματα: Στερνό μελάνι * Τέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις Βακχικόν * Ένα πιο σκοτεινό φως * Η οργή του Θεού και άλλες ιστορίες ** Νουβέλα: Αγόρια και κορίτσια ** Διάφορα άλλα: Οι πουτ@νες κι εγώ * Πέντε βιβλία από τις εκδόσεις Ελκυστής * Έξι τίτλοι από τις εκδόσεις Ελκυστής ** Μουσικό άλμπουμ: Worthless Treasures

Έξι βιβλία από τις εκδόσεις Ελκυστής

Περιλαμβάνονται στα νεοκυκλοφόρητα βιβλία του 2024, από τις εκδόσεις Ελκυστής, και αφορούν κάθε ηλικία και γούστο

Περιλαμβάνονται στα νεοκυκλοφόρητα βιβλία του 2024, από τις εκδόσεις Ελκυστής, και αφορούν κάθε ηλικία και γούστο. Γνωρίστε τα και διεκδικήστε δωρεάν αντίτυπα ως εξής:
Κλικάρετε εδώ και συμπληρώστε τη φόρμα για να συμμετέχετε. Διαβάστε τους όρους καθώς συμμετοχή στην κλήρωση, που θα γίνει μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2024, σημαίνει αποδοχή των όρων. Στην κλήρωση θα προκύψουν ισάριθμοι τυχεροί που θα λάβουν από ένα βιβλίο έκαστος (με τυχαία επιλογή τίτλου). Τα βιβλία θα αποσταλούν/παραδοθούν από τον εκδότη. Αυτή η δωροθεσία είναι πανελλήνια.

Το ρόδο της Καραϊβικής, Ελευθερίας Καραδήμου

Το ρόδο της Καραϊβικής
Ελευθερίας Καραδήμου

Η Ματίνα, μια φοιτήτρια της Νομικής, ζει ονειρεμένες στιγμές, απολαμβάνοντας την ομορφιά της φύσης σε έναν τροπικό προορισμό με τον άντρα της. Η μοίρα θα τη φέρει σε επαφή με μια φυλή ιθαγενών όπου θα ζήσει τον απόλυτο έρωτα, όταν ξαφνικά ανακαλύπτει ότι...

Η Ελευθερία Καραδήμου, ή Ρία όπως τη φωνάζουν φίλοι και γνωστοί, ζει μόνιμα στην όμορφη πόλη της Καβάλας. Είναι παντρεμένη εδώ και σαράντα ένα χρόνια με τον Οδυσσέα Ασημίδη και μαζί απέκτησαν δύο κορίτσια, την Αθηνά (Νανά) και την Εβίτα, και έχουν δύο εγγόνια, τον Οδυσσέα που είναι οχτώ χρονών και τον Λευτέρη που είναι εφτά μηνών. Άρχισε να γράφει από πολύ μικρή, σχεδόν από οχτώ χρονών. Το πρώτο της βιβλίο το είχε γράψει σε σχολικό τετράδιο. Μέχρι τώρα κατάφερε να γράψει δεκατέσσερα βιβλία με μεράκι και πολλή αγάπη. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τα καβαλιώτικα σίριαλ, μιας και η σκηνοθεσία είναι κάτι που λατρεύει. Στην εργογραφία της: Το κλάμα της λύκαινας, Μπαρτάκοβα... Η δωδεκάχρονη πόρνη και Στο σύμπλεγμα της αράχνης.

Ο Γκόλντι και ο χαμένος θησαυρός, Ιωάννας Αλεξάκου

Ο Γκόλντι και ο χαμένος θησαυρός
Ιωάννας Αλεξάκου

Στο δάσος Λοσέκ κρύβονται πολλά μυστικά. Μια σχολική εκδρομή θα σταθεί αφορμή τέσσερις μικροί φίλοι να ξεδιπλώσουν μια παλιά ιστορία. Στα βάθη του δάσους, σε έναν μικρό κόλπο, η μαγεία της φύσης και οι απρόσμενες συναντήσεις θα οδηγήσουν τους μικρούς ήρωες στην αποκάλυψη γεγονότων από το παρελθόν. Οι εξελίξεις θα ταράξουν τους τέσσερις φίλους και θα βρεθούν πολλές φορές μπροστά σε απρόβλεπτες καταστάσεις. Κρυμμένα μυστικά, μαγεία και αναμνήσεις θα τους παρασύρουν στα βάθη της λίμνης.

Κόκκινοι κάστορες εναντίον μπλε, Ματίνας Ζαγκότη

Κόκκινοι κάστορες εναντίον μπλε
Ματίνα Ζαγκότη

Μία μέρα στη γη των κόκκινων καστόρων εμφανίζονται μπλε κάστορες και τότε τα πράγματα μπερδεύονται. Ένας μεγάλος πόλεμος ξεκινά που δεν έχει τελειωμό.
Γιατί τσακώνονται οι κάστορες; Θα καταφέρουν τελικά να τα βρουν και να συμφιλιωθούν;

Μικρή καρδιά μεγάλοι μπελάδες, Κατερίνας Θεοδώρου

Μικρή καρδιά μεγάλοι μπελάδες
Κατερίνας Θεοδώρου 

Πώς θα σου φαινόταν αν ξαφνικά γινόσουν τόσο ελαφρύς, ώστε με ένα απαλό φύσημα του αέρα θα μπορούσες να παρασυρθείς και να πετάξεις μακριά από την ασφάλεια του δωματίου σου; Πώς θα μπορούσες να αντιμετωπίσεις τους κινδύνους ενός κόσμου όπου όλα μοιάζουν πελώρια και τρομακτικά;
Ένα κορίτσι και ένα αγόρι, μακριά από τη ζεστασιά του σπιτιού τους, καλούνται να αντιμετωπίσουν μεγάλα διλήμματα και να πάρουν γενναίες αποφάσεις. Θα βρουν το σθένος να παλέψουν για το δίκαιο και τη σωτηρία τους;
Μια περιπέτεια για τη φιλία, την προσφορά και την πίστη στον εαυτό μας, που θα σας καταπλήξει!

Ο λαγός ή η χελώνα; The Hare or the Tortoise? Ευάγγελου Ηλία Παπαντούρου

Ο λαγός ή η χελώνα;
The Hare or the Tortoise?
Ευάγγελος Ηλία Παπαντούρος

Ο γνωστός μύθος του λαγού και της χελώνας δοσμένος έμμετρα, ώστε να γίνεται εύκολα η απομνημόνευση, η οποία αποτελεί βασική προϋπόθεση για την προφορική και γραπτή έκφραση του παιδιού!
The well-known fable of the hare and the tortoise given in poems so that it is easy to memorize, which is a basic condition for the child’s oral and written expression!
Απόδοση στα ελληνικά: Μαργαρίτα Κωνσταντινίδου

Γεννήθηκα στην Ελλάδα και μεγάλωσα στις ΗΠΑ. Απέκτησα πτυχίο στις Αγγλικές Σπουδές και μεταπτυχιακό στη Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Kean του New Jersey. Εργάστηκα στο Νew Jersey και στην Αθήνα σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε φροντιστήρια. Τώρα διδάσκω αγγλικά σε δύο δημόσια δημοτικά σχολεία στη Σπάρτη Λακωνίας. Είμαι συγγραφέας των βιβλίων «Το όνειρο» και «Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις», γραμμένα στα αγγλικά και ελληνικά.
I was born in Greece and raised in the U.S.A. I obtained a Bachelor’s degree in English Studies and a Master’s degree in Literature at Kean University of New Jersey. I worked in New Jersey and in Athens at various State Elementary, State Secondary and private langue schools. I currently work in two State Elementary schools in Sparta, Lakonia teaching English.I am the writer of “The Dream” and “The Road to Hell is Paved With Good Intentions,” written in English and in Greek.

Αχάριστη, Λένας Τσιάνου

Αχάριστη
Λένας Τσιάνου

Η Νάσια, μια κομψή και πολύ καλλιεργημένη κοπέλα, έχει μόλις αποφοιτήσει από τη Φιλοσοφική Σχολή, όταν προσλαμβάνεται υπεύθυνη ύλης και βιβλιο-ρεπόρτερ σ' ένα χλιδάτο περιοδικό.
Σ' έναν φιλανθρωπικό χορό του περιοδικού γνωρίζεται με τον Σεραφείμ, θεατρικό δημοσιογράφο. Χορεύει μαζί του και εκείνος την ερωτεύεται με ακατανίκητο πάθος. Εκείνη του δίνεται από οίκτο, αλλά τον απωθεί όταν μια καλή σύμπτωση την προωθεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη θεατρική σκηνή, όπου σχετίζεται ερωτικά με τον ωραίο και αριστοκράτη θαμώνα στο καμαρίνι της, τον Λίνο.
Θα δημιουργήσει προσωρινά ένα ανισοσκελές ερωτικό τρίγωνο, με τον Σεραφείμ να αυτοκτονεί από ερωτική απογοήτευση, αφήνοντάς τους την κατάρα να μην παντρευτούν οι δυο τους ποτέ. Κάτω από το βάρος του πικρού του λόγου και την έντονη διαμάχη της με την πλούσια και ηθική οικογένεια του Λίνου, ο δεσμός της με τον Λίνο διαλύεται. Το ζευγάρι μοιραία ακολουθεί πια ο καθένας τον δικό του δρόμο, που στην πορεία του ο μεν Λίνος αυτοκαταστρέφεται, η δε Νάσια ζει μια άσωτη παραμυθένια ζωή στην επαρχία. Σε κάποια ευτυχή φάση της πολύ αργότερα, κορεσμένη από έρωτα και θαμπωμένη από την κοινωνική της άνοδο, θα συναντηθεί τυχαία(;) με τον Λίνο. Και τότε ανοίγει ένας αναπάντεχος αλλά ουσιαστικός διάλογος ανάμεσά τους...

Η πολυγραφότατη συγγραφέας Λένια Τσιάνου (ψευδώνυμο της Ελένης Σαρακατσιάνου) γεννήθηκε στα Τρίκαλα, όπου και έζησε τα παιδικά της χρόνια με την πενταμελή οικογένειά της στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο. Μετά τη γυμνασιακή της εκπαίδευση με στόχο την αγγλική φιλολογία, φοίτησε σε κολέγιο του Λονδίνου όπου πολύ έγκαιρα η καθηγήτριά της προφήτεψε στο πρώτο κιόλας έτος τούτο: «Helen, one day you will write a book.». Τρία μόλις χρόνια μετά την περίφημη προφητεία της Αγγλίδας καθηγήτριας, θα εκδώσει στην Αθήνα ταυτοχρόνως δύο διαχρονικά μυθιστορήματά της από τις εκδόσεις Αρσενίδη: Το σπίτι των Σειρήνων και Τα δύο βλαστάρια με πρόλογο του αείμνηστου προέδρου Ελλήνων Λογοτεχνών Νίκου Στασινόπουλου. Αμέσως μετά την κυκλοφορία των δύο αυτών έργων της (1982), θα έρθει σε ρήξη με τον εκδότη και θα τα αποσύρει αυτοβούλως από την κυκλοφορία. Θα μεσολαβήσει μια εικοσαετής αποχή από τη συγγραφή, διάστημα κατά το οποίο θα διδάξει την αγγλική γλώσσα σε φροντιστήρια της Αθήνας, ενώ παράλληλα θα εργαστεί ως μεταφράστρια της ΕΟΚ σε ιατρικούς και φαρμακευτικούς φακέλους ως το 2004, οπότε και εμπνέεται από τη φαντασμαγορία των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα και γράφει το μικρό αλλά πολύ αισθησιακό διήγημα Ολυμπιονίκης στον έρωτα και αποσπά τιμητικό βραβείο από τον δήμο Φαλώρειας Τρικάλων. Η επιβράβευση αυτή την ενθάρρυνε να συνεχίσει ακάθεκτη το συγγραφικό της έργο. Έκτοτε έχει εκδώσει και κυκλοφορήσει πολλά μυθιστορήματα, διηγήματα, παιδικά παραμύθια και διαφημιστικά booklet. Οι πρωταγωνιστές της είναι άνθρωποι απλοί, αν και ενίοτε υπερβολικά φιλόδοξοι, που μόλις καταφέρνουν να τα βγάλουν πέρα στη ζωή αρχικά, αλλά τελικά χάρη στην καπατσοσύνη και στην αέναη προσπάθειά τους και την ακατάβλητη αγωνιστικότητα για κοινωνική άνοδο παρουσιάζονται ως αξιοζήλευτοι ήρωες. Τα έργα της διαπνέονται από προνοητικότητα, μυστικισμό, θελκτικότητα και έντονη ψυχική ευφορία. Κυκλοφόρησαν: Αμοιβαίος πόθος, Χάρτινη φωλιά, Ξανασχεδιάζοντας την ευτυχία, Una καπάτσα κοντέσα.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Νόστος, Εν ονόματι της μούσας Ερατώς, Διόρθωση Ημαρτημένων, Η χρυσή κληρονόμος και ΦρουτίνοΗ φυγή των τεσσάρων, Χάρη Μπαλόγλου΄Σε είδα, Ιωάννη ΜαρίνουΑγόρια και κορίτσια, Δημήτρη ΣιάτηΈνα πιο σκοτεινό φως, Μαρίας ΣυλαϊδήΟ καπετάνιος τση ΖάκυθοςΗ οργή του Θεού και άλλες ιστορίες, Ιωάννας Σερίφη
Ρε μπαγάσα, Θεόδωρου ΟρφανίδηΈξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΟι τρεις πίνακες, Βαΐας ΠαπουτσήΤο κορίτσι της Σελήνης, Μαργαρίτας ΔρόσουΤο ανυπεράσπιστο αγόρι, Αλέξανδρου ΠιστοφίδηΤο δάσος των ψυχών, Ιωάννη ΜαρίνουΟι πουτ@νες κι εγώ, Γιάννη Ράμνου
Μέθεξη, Μαρίας ΠορταράκηΟι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση, Χρύσας ΜαρδάκηΡοζ, Ανθοπωλείον ο Έρως, Οικογένεια Πελτιέ, Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Η κατάραΣτερνό μελάνι, Άγγελου Αναγνωστόπουλου
Εν αρχή ην ο έρως, Ευαγγελίας ΤσακίρογλουΆννα, Μαρίας ΚέιτζΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη