Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Το όνειρο του γερακιού * Όταν το μαζί πληγώνει * Δίχως ένα αντίο * Κλουαζονέ * Οι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση * Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Οικογένεια Πελτιέ, Η κατάρα, Ροζ, Ανθοπωλείον ο Έρως * Το δάσος των ψυχών * Ρε μπαγάσα * Σε είδα * Μέθεξη * Άννα * Ο καπετάνιος τση Ζάκυθος * Το κορίτσι της Σελήνης ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων * Εν αρχή ην ο έρως ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου * Στερνό μελάνι * Τέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις Βακχικόν * Ένα πιο σκοτεινό φως * Η οργή του Θεού και άλλες ιστορίες ** Διάφορα άλλα: Οι πουτ@νες κι εγώ * Πέντε βιβλία από τις εκδόσεις Ελκυστής ** Μουσικό άλμπουμ: Worthless Treasures

Η Ιωάννα Σερίφη, Η οργή του Θεού και άλλες ιστορίες

Από το εξώφυλλο του βιβλίου της Ιωάννας Σερίφη, Η οργή του Θεού, και φωτογραφία της ίδιας

Πώς σας ήρθε η ιδέα;
Ιωάννα Σερίφη: Τα διηγήματα και η νουβέλα, που το αποτελούν, δημιουργήθηκαν από σκόρπιες σκέψεις, φράσεις και εικόνες που μου έρχονταν κατά καιρούς στον νου.

Πού γράψατε το βιβλίο σας;
Ι.Σ.: Όσο διήρκησε η συγγραφή του, το λάπτοπ και εγώ είχαμε γίνει αχώριστοι. Έτσι κατέληγα να γράφω στο σπίτι του αγοριού μου, στη σχολή κ.ο.κ.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Ι.Σ.: Περίπου τρία χρόνια, αλλά έγραφα με διαλλείματα.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Ι.Σ.: Κοινωνικό και δραματικό.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Ι.Σ.: Η πρώτη ιστορία «Η οργή του Θεού» εξελίσσεται σε μια δυστοπική κοινωνία στην οποία ένας αερογενής ιός έχει εξαλείψει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Δύο στρατιώτες αναγκάζονται να πάνε σε μια, όπως την ονομάζουν, αποστολή αυτοκτονίας με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να επανακτήσουν μια ακίδα του παλιού τους πολιτισμού.
«Το γράμμα δίχως παραλήπτη» μιλάει για μια κοπέλα η οποία βρίσκει ένα παράξενο γράμμα στο σπίτι το οποίο νοικιάζει. Το «Τραγούδι γενεθλίων» είναι μια ιστορία μητρικής αγάπης, η «Ιστορία αγάπης» είναι θα μπορούσαμε να πούμε μια σύγχρονη ματιά στην σχέση δύο ανθρώπων. «Η παράσταση» μιλάει για μια νεαρή κοπέλα που κάνει τα πάντα για να πετύχει το όνειρό της.
Το βιβλίο κλείνει με τη νουβέλα «Το ταξίδι» η οποία μέσα σε 8 κεφάλαια δείχνει τόσο το κυριολεκτικό όσο και το μεταφορικό ταξίδι της πρωταγωνίστριάς της σε αναζήτηση της μητέρας της αλλά και της αλήθειας.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Ι.Σ.: Είναι ένα βιβλίο που νιώθω ότι το γέννησε η καρδία μου. Αγάπησα όλους τους χαρακτήρες του και το πως η κάθε ιστορία έχει κοινά χαρακτηριστικά με την προηγούμενη και ας μην φαίνεται αυτό με την πρώτη ανάγνωση.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Ι.Σ.: Η Αναστασία από το διήγημα «Η παράσταση» ήταν ένας αγαπημένος μου χαρακτήρας, γιατί σε ένα βαθμό μου είναι οικεία καθώς και εγώ αγαπάω πολύ το θέατρο.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Ι.Σ.: Ελπίζω να τον ταξιδέψει μακριά από την πραγματικότητα και κάθε ιστορία να του αφήσει κάτι, μια φράση ίσως ή ένα συναίσθημα.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Ι.Σ.: Πως η ζωή θα μπορούσε να δείξει το σκληρότερο πρόσωπό της στον κόσμο μου.

Φοβάστε...
Ι.Σ.: Τη μοναξιά.

Αγαπάτε...
Ι.Σ.: Όσους ήταν δίπλα μου στα δύσκολα.

Ελπίζετε...
Ι.Σ.: Σε έναν καλύτερο κόσμο.

Θέλετε...
Ι.Σ.: Να παλέψω ώστε να δημιουργηθεί αυτός ο καλύτερος κόσμος.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Ι.Σ.: Όσοι ενδιαφέρονται να «συναντήσουν» καθημερινούς ανθρώπους σε δύσκολες συνθήκες και να πάρουν μια δόση ζωής από την δική τους ματιά.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Ι.Σ.: Το βιβλίο βάζει στο μικροσκόπιο καθημερινούς ανθρώπους και αναλύει τη ζωή τους όταν έχουν φτάσει κοντά στο πάτο. Είτε αυτός ο πάτος είναι μια δυστοπική κοινωνία, είτε άθλιες συνθήκες ζωής είτε ένα ταξίδι στην Ευρώπη με ελάχιστα λεφτά και ελπίδα.

Γιατί δεν πρέπει;
Ι.Σ.: Γιατί κάποιος μπορεί να μην είναι σε θέση να διαβάσει ένα βιβλίο που στον πυρήνα του έχει τη μοναξιά.

Πού/πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Ι.Σ.: Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο μου «Η οργή του Θεού και άλλες ιστορίες» σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και στην Κύπρο καλώντας στο 99326813 (D.E.S Bookworld). Ηλεκτρονικά στο site των εκδόσεων Ελκυστής. Είτε τηλεφωνικά στα τηλέφωνά του εκδοτικού 2314037484 ή 6977853682. Είτε στη διεύθυνση του εκδοτικού (Πέτρου Λεβαντή 25, Καλαμαριά).

Πού μπορούμε να βρούμε εσάς;
Ι.Σ.: Θα χαρώ πολύ να λάβω μηνύματα σας στο ioannaserifh@gmail.com.

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Ι.Σ.: Το κόκκινο.

Ποια μουσική;
Ι.Σ.: Η κλασική.

Ποιο άρωμα;
Ι.Σ.: Της γης όταν βρέχει.

Ποιο συναίσθημα;
Ι.Σ.: Η μελαγχολία.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Ι.Σ.: Ταινία.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Ι.Σ.: Θα ήθελα να είμαι ηθοποιός.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Ι.Σ.: Τον Ντοστογιέφσκι και τον Καμύ.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Ι.Σ.: Ναι, οι δύο προαναφερθέντες. Θα έλεγα ότι το βιβλίο που με έχει επηρεάσει πιο πολύ είναι «Η πτώση» του Καμύ.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Ι.Σ.: Όταν ξεκινάω να γράφω μια ιστορία ξέρω πάντα την αρχή και το τέλος της, όλα τα υπόλοιπά τα αυτοσχεδιάζω. Οπότε μπορώ να απαντήσω πως και ναι και όχι.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Ι.Σ.: Η φαντασία είναι το κύριο εργαλείο του συγγραφέα αλλά και αυτή είναι «μυς», επιδέχεται ενδυνάμωση. Τώρα όσον αναφορά την εμπειρία αυτή αποκτάται με δύο τρόπους που δεν πρέπει ποτέ να διαχωρίζονται, με το να γραφείς και με το να διαβάζεις.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Ι.Σ.: Ο συγγραφέας να μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και να τον τραβήξει μέσα στον κόσμο τον ηρώων του.

Τι την αποτυχία;
Ι.Σ.: Εάν το βιβλίο δεν μπορεί να τραβήξει στον κόσμο του τον αναγνώστη και να μιλήσει μέσα στην καρδιά του.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Ι.Σ.: Τα πάντα στη ζωή μπορούν να γίνουν κατάχρηση. Το θέμα είναι να βρίσκουμε το μέτρο. Να ζούμε με τα βιβλία και όχι μέσα από αυτά.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Ι.Σ.: «Χωρίς οδηγίες χρήσης».

Η οργή του Θεού, Ιωάννας Σερίφη

Η Ιωάννα Σερίφη απάντησε το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για τη συλλογή Η οργή του Θεού, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελκυστής. 

Διεκδικήστε το!
Οι εκδόσεις Ελκυστής προσφέρουν το βιβλίο σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να λάβετε μέρος στην κλήρωση κλικάρετε εδώ και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους. Συμμετοχή στην κλήρωση, που θα γίνει μετά τις 27 Νοεμβρίου 2024, σημαίνει αποδοχή των όρων. Το βιβλίο θα αποσταλεί/παραδοθεί στον τυχερό από τον εκδότη. Αυτή η δωροθεσία είναι πανελλήνια.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Νόστος, Εν ονόματι της μούσας Ερατώς, Διόρθωση Ημαρτημένων, Η χρυσή κληρονόμος και ΦρουτίνοWorthless Treasures, Temple Music΄Σε είδα, Ιωάννη ΜαρίνουΗ οργή του Θεού και άλλες ιστορίες, Ιωάννας ΣερίφηΈνα πιο σκοτεινό φως, Μαρίας ΣυλαϊδήΟ καπετάνιος τση ΖάκυθοςΔίχως ένα αντίο, Γωγώς Ψαχούλια
Ρε μπαγάσα, Θεόδωρου ΟρφανίδηΤέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις ΒακχικόνΌταν το μαζί πληγώνει, Βικτώριας ΠροβίδαΤο κορίτσι της Σελήνης, Μαργαρίτας ΔρόσουΚλουαζονέ, Λίνας ΒαλετοπούλουΤο δάσος των ψυχών, Ιωάννη ΜαρίνουΟι πουτ@νες κι εγώ, Γιάννη Ράμνου
Μέθεξη, Μαρίας ΠορταράκηΟι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση, Χρύσας ΜαρδάκηΡοζ, Ανθοπωλείον ο Έρως, Οικογένεια Πελτιέ, Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Η κατάραΣτερνό μελάνι, Άγγελου Αναγνωστόπουλου
Εν αρχή ην ο έρως, Ευαγγελίας ΤσακίρογλουΆννα, Μαρίας ΚέιτζΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη