Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Το όνειρο του γερακιού * Όταν το μαζί πληγώνει * Δίχως ένα αντίο * Κλουαζονέ * Οι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση * Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Οικογένεια Πελτιέ, Η κατάρα, Ροζ, Ανθοπωλείον ο Έρως * Το δάσος των ψυχών * Ρε μπαγάσα * Σε είδα * Μέθεξη * Άννα * Ο καπετάνιος τση Ζάκυθος * Το κορίτσι της Σελήνης ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων * Εν αρχή ην ο έρως ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου * Στερνό μελάνι * Τέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις Βακχικόν * Ένα πιο σκοτεινό φως * Η οργή του Θεού και άλλες ιστορίες ** Διάφορα άλλα: Οι πουτ@νες κι εγώ * Πέντε βιβλία από τις εκδόσεις Ελκυστής ** Μουσικό άλμπουμ: Worthless Treasures

Απόψε το σχεδιάζουμε

Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος και Αγγελική Ξένου

Μία ακόμα ξεκαρδιστική κωμωδία από τον Άγγελο Πυριόχο, το Απόψε το σχεδιάζουμε, παρακολούθησα στο θέατρο Από κοινού. Σκηνοθεσία από την Αγγελική Ξένου. Παίζουν οι Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος και Αγγελική Ξένου.

Με λίγα λόγια είναι μια θεότρελη κωμωδία καταστάσεων που έχει να κάνει με ένα θεατρικό μπουλούκι που έχει ξεμείνει από λεφτά μετά από την παρουσίαση της παράστασης Όπερα της πεντάρας σε μια επαρχιακή πόλη.
Σαν από μηχανής θεός θα έρθει μια μαντάμ Μανόν, ιδιοκτήτρια ενός στούντιο (οίκος ανοχής) της περιοχής που θα τους χρηματοδοτήσει για ένα νέο έργο αρκεί να είναι εκείνη η πρωταγωνίστρια, θεωρώντας τον εαυτό της μεγάλο ταλέντο.
Αναγκασμένοι, οι καλλιτέχνες δέχονται προσπαθώντας να καλύψουν το όλο εγχείρημα με το απροσάρμοστο σενάριο της Μανόν από έργα του Σαίξπηρ και του Τσέχωφ, οπότε δημιουργείται ένα ατελείωτο μπάχαλο που, μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες στις πρόβες, καταλήγουν να παίξουν ό,τι να 'ναι ο καθένας.

Προσθέτοντας κι έναν φόνο, που έχει αποφασιστεί στην πρεμιέρα του έργου, που είναι ένα μπάχαλο, ο Πυριόχος παρουσιάζει μία εξαιρετική παράσταση, που είναι πολύ καλή από την αρχή μέχρι το τέλος.
Η Ελένη Γερασιμίδου για άλλη μια φορά είναι εκπληκτική στον ρόλο της Μανόν, ξεκαρδιστική κι υπέροχη. Πολύ καλός ο έμπειρος Αντώνης Ξένος ως θιασάρχης αλλά και η Αγγελική Ξένου στον ρόλο της φιλόδοξης πρωταγωνίστριας.

Ο δεμένος θίασος πετυχαίνει να παρουσιάσει μία κωμωδία που πραγματικά διασκεδάζει το κοινό με την ευρηματικότητα των ηθοποιών και σύμφωνα με τη γνώμη μου κατατάσσεται στις καλύτερες κωμικές παραστάσεις που έχω δει φέτος.

Τέλος δεν θέλω να παραλείψω το βαθύτερο νόημα αυτού του έργου που, μέσα από την σάτιρα, σχολιάζει την εισβολή, στην θεατρική σκηνή, ανθρώπων χωρίς γνώση και θεατρικές σπουδές με μέσο τη γνωρισημότητα από άλλον χώρο, την ομορφιά ή τη γνωριμία με τον εκάστοτε παραγωγό ή σκηνοθέτη με αποτέλεσμα να χάνονται θέσεις πραγματικών ηθοποιών αλλά και να υποβαθμίζεται το θέατρο. Γνωρίζοντας ότι και η Γερασιμίδου αλλά και ο Ξένος ταυτίζονται με την άποψη της απαγόρευσης ανθρώπων να συμμετέχουν σε παραστάσεις χωρίς θεατρικές σπουδές, έχω την εντύπωση ότι η επιλογή του έργου έγινε με χαρά, για τον ρόλο –κυρίως– της Ελένης Γερασιμίδου, από την θεατρική οικογένεια.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Άγγελος Πυριόχος
Σκηνοθεσία: Αγγελική Ξένου
Παίζουν (με σειρά αρχαιότητας): Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος, Αγγελική Ξένου
Εικαστική - μουσική επιμέλεια: Από Κοινού
Φωτογραφίες - Γραφιστικά - Υπεύθυνος 3πικοινωνίας: Κωνσταντίνος Καραγάνης
Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 έως 31 Αυγούστου 2024 στο Από Κοινού θέατρο [Ευπατριδών 4, Γκάζι, 2114057249]
Διάρκεια: 90' με διάλλειμα

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Νόστος, Εν ονόματι της μούσας Ερατώς, Διόρθωση Ημαρτημένων, Η χρυσή κληρονόμος και ΦρουτίνοWorthless Treasures, Temple Music΄Σε είδα, Ιωάννη ΜαρίνουΗ οργή του Θεού και άλλες ιστορίες, Ιωάννας ΣερίφηΈνα πιο σκοτεινό φως, Μαρίας ΣυλαϊδήΟ καπετάνιος τση ΖάκυθοςΔίχως ένα αντίο, Γωγώς Ψαχούλια
Ρε μπαγάσα, Θεόδωρου ΟρφανίδηΤέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις ΒακχικόνΌταν το μαζί πληγώνει, Βικτώριας ΠροβίδαΤο κορίτσι της Σελήνης, Μαργαρίτας ΔρόσουΚλουαζονέ, Λίνας ΒαλετοπούλουΤο δάσος των ψυχών, Ιωάννη ΜαρίνουΟι πουτ@νες κι εγώ, Γιάννη Ράμνου
Μέθεξη, Μαρίας ΠορταράκηΟι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση, Χρύσας ΜαρδάκηΡοζ, Ανθοπωλείον ο Έρως, Οικογένεια Πελτιέ, Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Η κατάραΣτερνό μελάνι, Άγγελου Αναγνωστόπουλου
Εν αρχή ην ο έρως, Ευαγγελίας ΤσακίρογλουΆννα, Μαρίας ΚέιτζΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη