Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Το όνειρο του γερακιού * Όταν το μαζί πληγώνει * Δίχως ένα αντίο * Κλουαζονέ * Οι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση * Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Οικογένεια Πελτιέ, Η κατάρα, Ροζ, Ανθοπωλείον ο Έρως * Το δάσος των ψυχών * Ρε μπαγάσα * Σε είδα * Μέθεξη * Άννα * Ο καπετάνιος τση Ζάκυθος * Το κορίτσι της Σελήνης ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων * Εν αρχή ην ο έρως ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου * Στερνό μελάνι * Τέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις Βακχικόν * Ένα πιο σκοτεινό φως * Η οργή του Θεού και άλλες ιστορίες ** Διάφορα άλλα: Οι πουτ@νες κι εγώ * Πέντε βιβλία από τις εκδόσεις Ελκυστής ** Μουσικό άλμπουμ: Worthless Treasures

Γιάννης Μαλούχος

Γιάννης Μαλούχος

Γεννήθηκε στη Δημητσάνα το 1934. Η φωτογραφία είναι από το πρόγραμμα της θεατρικής παράστασης «Οι διάβολοι του Τσάρλι» (του Γιώργου Κωνσταντίνου, θέατρο Ρουαγιάλ, καλοκαίρι 1980).

Ο Γιάννης Μαλούχος στο πρόγραμμα της θεατρικής παράστασης «Ο κοριός»

Σπούδασε με υποτροφία ως εξαιρετικό ταλέντο στη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, απ' όπου αποφοίτησε το 1955. Η φωτογραφία είναι από το πρόγραμμα της θεατρικής παράστασης «Ο κοριός» (του Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι, θέατρο Βρετάνια, 1970-1971).

Φωτογραφία είναι από το πρόγραμμα της θεατρικής παράστασης «Όμορφη πόλη» (του Μίκη Θεοδωράκη, θέατρο Παρκ, καλοκαίρι 1962)

Πέθανε στις 12/5/2024. Η φωτογραφία είναι από το πρόγραμμα της θεατρικής παράστασης «Όμορφη πόλη» (του Μίκη Θεοδωράκη, θέατρο Παρκ, καλοκαίρι 1962).

Δημοσίευμα του περιοδικού Θησαυρός (25/4/1963)

Ήταν αδελφός του επίσης ηθοποιού Βασίλη Μαλούχου. Στη φωτογραφία, δημοσίευμα του περιοδικού Θησαυρός (25/4/1963).

Ο Γιάννης Μαλούχος στο πρόγραμμα της θεατρικής παράστασης «Έξω απ' τα δόντια»

Στο θέατρο εμφανίστηκε σε παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου, από δράματα μέχρι κωμωδίες και επιθεώρηση. Η φωτογραφία είναι από το πρόγραμμα της θεατρικής παράστασης «Έξω απ' τα δόντια» (του Ηλία Λυμπερόπουλου, θέατρο Ακροπόλ, 1976-1977).

Ο Γιάννης Μαλούχος στο πρόγραμμα της θεατρικής παράστασης «Μπράβο, γιατρέ» (του Ρέι Κούνεϊ, θέατρο Ακάδημος, 1997-1998)

Συνεργάστηκε με αξιόλογους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, όπως τον Αλέξη Σολομό, τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο, τον Δημήτρη Χορν κ.ά. Η φωτογραφία είναι από το πρόγραμμα της θεατρικής παράστασης «Μπράβο, γιατρέ» (του Ρέι Κούνεϊ, θέατρο Ακάδημος, 1997-1998).

Ο Γιάννης Μαλούχος στο πρόγραμμα της θεατρικής παράστασης «Μας συγχωρείτε… διακοπές»

Από τη δεκαετία του 1970 υπήρξε μέλος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Η φωτογραφία είναι από το πρόγραμμα της θεατρικής παράστασης «Μας συγχωρείτε… διακοπές» (του Γιώργου Λαζαρίδη, θέατρο Καλουτά, καλοκαίρι 1971).

Δημοσίευμα του περιοδικού «Ντομινό» (11/2/1972)

Στη φωτογραφία, δημοσίευμα του περιοδικού «Ντομινό» (11/2/1972).

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε σε 56 ταινίες, με πρώτη την «Όσο υπάρχουν γυναίκες» (1960) και τελευταία τα «Σαΐνια» (1982)

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε σε 56 ταινίες, με πρώτη την «Όσο υπάρχουν γυναίκες» (1960) και τελευταία τα «Σαΐνια» (1982), καθώς και σε 2 βιντεοταινίες.

Δημοσίευμα του περιοδικού «Ντομινό»Δημοσίευμα του περιοδικού «Ντομινό»

Στις φωτογραφίες δημοσιεύματα του περιοδικού «Ντομινό» (14/12/1963 και 25/4/1964).

Δημοσίευμα του περιοδικού «Ντομινό»Δημοσίευμα του περιοδικού «Ντομινό»

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε ελάχιστες σειρές κυρίως τη δεκαετία του 1970 είτε σε πρωταγωνιστικούς ρόλους είτε σε γκεστ συμμετοχές: «Ο κύριος συνήγορος» (ΥΕΝΕΔ, 1970-1972), «Ναυτικές ιστορίες» (ΥΕΝΕΔ, 1977-1979) ενώ στην ιδιωτική τηλεόραση τον είδαμε ελάχιστα: «Ο κακός βεζίρης» (MEGA, 1997-1998), «Η πολυκατοικία» (MEGA, 2009-2010) κ.ά. Στις φωτογραφίες δημοσιεύματα του περιοδικού «Ντομινό» (6/5/1981 και 12/8/1981).

Παιδικός δίσκος με τη φωνή του Γιάννη Μαλούχου

Χάρισε τη φωνή του στην αφήγηση μυθιστορημάτων σε παιδικούς δίσκους το 1966.



Πηγές:
Οι φωτογραφίες από τα θεατρικά προγράμματα και τα δημοσιεύματα είναι από το Τμήμα Παραστατικών Τεχνών και τη Βιβλιοθήκη αντίστοιχα του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ).
Το screenshot της ταινίας είναι από το προσωπικό μου αρχείο.
Ο δίσκος βρέθηκε στο διαδίκτυο.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Νόστος, Εν ονόματι της μούσας Ερατώς, Διόρθωση Ημαρτημένων, Η χρυσή κληρονόμος και ΦρουτίνοWorthless Treasures, Temple Music΄Σε είδα, Ιωάννη ΜαρίνουΗ οργή του Θεού και άλλες ιστορίες, Ιωάννας ΣερίφηΈνα πιο σκοτεινό φως, Μαρίας ΣυλαϊδήΟ καπετάνιος τση ΖάκυθοςΔίχως ένα αντίο, Γωγώς Ψαχούλια
Ρε μπαγάσα, Θεόδωρου ΟρφανίδηΤέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις ΒακχικόνΌταν το μαζί πληγώνει, Βικτώριας ΠροβίδαΤο κορίτσι της Σελήνης, Μαργαρίτας ΔρόσουΚλουαζονέ, Λίνας ΒαλετοπούλουΤο δάσος των ψυχών, Ιωάννη ΜαρίνουΟι πουτ@νες κι εγώ, Γιάννη Ράμνου
Μέθεξη, Μαρίας ΠορταράκηΟι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση, Χρύσας ΜαρδάκηΡοζ, Ανθοπωλείον ο Έρως, Οικογένεια Πελτιέ, Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Η κατάραΣτερνό μελάνι, Άγγελου Αναγνωστόπουλου
Εν αρχή ην ο έρως, Ευαγγελίας ΤσακίρογλουΆννα, Μαρίας ΚέιτζΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη