Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Το όνειρο του γερακιού * Όταν το μαζί πληγώνει * Δίχως ένα αντίο * Κλουαζονέ * Οι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση * Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Οικογένεια Πελτιέ, Η κατάρα, Ροζ, Ανθοπωλείον ο Έρως * Το δάσος των ψυχών * Ρε μπαγάσα * Σε είδα * Μέθεξη * Άννα * Ο καπετάνιος τση Ζάκυθος * Το κορίτσι της Σελήνης ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων * Εν αρχή ην ο έρως ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου * Στερνό μελάνι * Τέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις Βακχικόν * Ένα πιο σκοτεινό φως * Η οργή του Θεού και άλλες ιστορίες ** Διάφορα άλλα: Οι πουτ@νες κι εγώ * Πέντε βιβλία από τις εκδόσεις Ελκυστής ** Μουσικό άλμπουμ: Worthless Treasures

Με τη φωνή του φεγγαριού

Στέφανος Κορκολής και Σοφία Μανουσάκη

Κάθε φορά που ακούω τα τραγούδια του, κάθε φορά που τον βλέπω να παίζει πιάνο και να τραγουδά, μαγεύομαι.

Ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες που έχουν ποτέ περάσει από την ελληνική σκηνή και όχι μόνο. Η μοναδικότητά του έχει έναν ξεχωριστό τρόπο να μπορεί να ντύνει τους στίχους του με τη μουσική του σε έναν τέλειο συνδυασμό. Οι στίχοι του θα μπορούσαν να είναι ποίηση αλλά ο Κορκολής τα έκανε τραγούδια γιατί απλά μπορεί. Όπως μπορεί να κάνει το κοινό να τραγουδά τους στίχους του μαζί του, όπως μπορεί να συνθέσει τα πάντα διότι γεννήθηκε για αυτό.

Πέρσι τον είδα στο Πεδίο του Άρεως μαζί με την υπέροχη Σοφία Μανουσάκη, που διαθέτει μία από τις καλύτερες φωνές που έχουμε ακούσει τελευταία και φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει και τα επόμενα χρόνια.

Το City Farden Festival είναι ένας πολύ όμορφος χώρος, μια καλοκαιρινή συνέχεια του Christmas Theatre, ένας ιδανικός χώρος για να φιλοξενήσει τη μουσική. Η άρτια οργάνωση της παραγωγής εξασφαλίζει την επιτυχία της παράστασης και τους ευχαριστώ για τα εισιτήρια που μου εξασφάλισαν για να έχω την τιμή να θαυμάσω από κοντά τον μεγάλο Στέφανο Κορκολή και την –θα τολμήσω να πω, μούσα του–, την καταπληκτική Σοφία Μανουσάκη.

Τι να πρωτογράψει κανείς για τον Στέφανο Κορκολή! Ένας μουσικός ταξιδευτής που σε συναρπάζει κάθε φορά που τον βλέπεις να κάνει τα μαγικά του πάνω στην σκηνή. Είναι τόσο συναρπαστικός και έντονος που δεν μπορείς να ξεκολλήσεις το βλέμμα σου από την σκηνή. Όταν τον δεις από κοντά δεν μπορεί να σου φτάσει ποτέ η μία φορά, θες πάλι.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, ο Στέφανος και η Σοφία, μας οδήγησαν στις διαστάσεις που θέλει ο Στέφανος να οδηγήσει τη μουσική του μέσα από τη δύναμη, την τρυφερότητα και τις εκφραστικές φωνές των δύο καλλιτεχνών. Ακούσαμε τα τραγούδια του, που αγαπήσαμε, αλλά και τραγούδια άλλων σε μια ιδιαίτερη παρουσίαση, που πρόσφεραν οι δύο καλλιτέχνες από την μεγάλη τους αγάπη για τη μουσική που πηγάζει από μέσα τους.

Ο Στέφανος με το αστείρευτο ταλέντο που διαθέτει μπορεί να οδηγήσει τη μουσική σε άλλα μονοπάτια και να μας την παρουσιάσει απρόβλεπτη· και το κάνει.
Από την άλλη, η Σοφία Μανουσάκη έχει έναν τρόπο να κάνει τα τραγούδια μεγάλων ερμηνευτών δικά της με τη φωνή που διαθέτει, δυνατή, τρυφερή, εκφραστική. Με πολύ συναίσθημα, αυτή η όμορφη και ταλαντούχα Κρητικιά, μπορεί να τραγουδήσει τα πάντα με τον δικό της τρόπο που δεν τον ξεχνάς. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που μας είπε το I don't want to miss a thing των Aerosmith σε μια διαφορετική προσέγγιση· κατά τη γνώμη μου πετυχημένη. Η τύχη της της έστειλε στα Χανιά τον Στέφανο Κορκολή –και ευτυχώς γι' αυτό– αφού την κερδισε εντέλει το τραγούδι με καθοδήγηση από τον καλύτερο.

Ένα υπέροχο σχήμα που ελπίζουμε να αντέξει στον χρόνο για να μας δώσει ακόμα πιο πολλά.
Απλά υπέροχοι!



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

Συντελεστές:
Κωστής Πυρένης: κιθάρα, τραγούδι
Βασίλης Δεφίγγος: πνευστά, κρουστά
Βίκτωρ Κουλουμπής: μπάσο
Ρόλη Γιαμοπούλου: τύμπανα, τραγούδι
Σάββας Ρακιντζάκης: πλήκτρα, ακορντεόν
Αχιλλέας Διαμαντής: κιθάρες, τραγούδι
Νίκος Γαγγάδης: κιθάρες
Σταύρος Παπαγιαννακόπουλος: μπουζούκι, μαντολίνο
Ηχοληψία: Δημήτρης Δημητριάδης, Μανώλης Καλλίτσης
Φώτα: Στέλιος Μαραγκός
Video Αrt: Νίκος Σαράφογλου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Νόστος, Εν ονόματι της μούσας Ερατώς, Διόρθωση Ημαρτημένων, Η χρυσή κληρονόμος και ΦρουτίνοWorthless Treasures, Temple Music΄Σε είδα, Ιωάννη ΜαρίνουΗ οργή του Θεού και άλλες ιστορίες, Ιωάννας ΣερίφηΈνα πιο σκοτεινό φως, Μαρίας ΣυλαϊδήΟ καπετάνιος τση ΖάκυθοςΔίχως ένα αντίο, Γωγώς Ψαχούλια
Ρε μπαγάσα, Θεόδωρου ΟρφανίδηΤέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις ΒακχικόνΌταν το μαζί πληγώνει, Βικτώριας ΠροβίδαΤο κορίτσι της Σελήνης, Μαργαρίτας ΔρόσουΚλουαζονέ, Λίνας ΒαλετοπούλουΤο δάσος των ψυχών, Ιωάννη ΜαρίνουΟι πουτ@νες κι εγώ, Γιάννη Ράμνου
Μέθεξη, Μαρίας ΠορταράκηΟι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση, Χρύσας ΜαρδάκηΡοζ, Ανθοπωλείον ο Έρως, Οικογένεια Πελτιέ, Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Η κατάραΣτερνό μελάνι, Άγγελου Αναγνωστόπουλου
Εν αρχή ην ο έρως, Ευαγγελίας ΤσακίρογλουΆννα, Μαρίας ΚέιτζΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη