Το φιλί της γυναίκας αράχνης

Manuel Puig

Τρίτη χρονιά!

Ο Παντελής Καναράκης και ο Παναγιώτης Κατσίκης πρωταγωνιστούν στην παράσταση «Το φιλί της γυναίκας αράχνης»

Το θέατρο Αλκμήνη παρουσιάζει για τρίτη χρονιά το συγκλονιστικό μυθιστόρημα του Manuel Puig Το φιλί της γυναίκας αράχνης. Μία παράσταση που γνώρισε μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, με τους Παντελή Καναράκη και Παναγιώτη Κατσίκη. Από την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024.

Μια παράσταση που κοινό και κριτικοί ξεχώρισαν τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ένα έργο-ύμνο στην ελευθερία και την αγάπη. Βραβευμένο, σκληρό, άγριο και συγχρόνως τρυφερό και παθιασμένο.
Στην φυλακισμένη Αργεντινή, στα μέσα της δεκαετίας του '70, στη στρατιωτική δικτατορία του Χόρχε Βιδέλα, σ' ένα μικρό κελί της φυλακής Βίλα Ντεβότο, δύο συγκρατούμενοι προσπαθούν να χωρέσουν μέσα σε μια ασύμβατη γι' αυτούς συγκατοίκηση. Με κόσμους διαφορετικούς, με διαφορετικά πολιτικά πιστεύω, όνειρα ζωής και σεξουαλικές προτιμήσεις, οι δύο ήρωες ακροβατούν ανάμεσα στο παρελθόν, σε μια σκληρή πραγματικότητα και σ' ένα αβέβαιο μέλλον.

Γράψανε:
Μια παράσταση από έναν σκηνοθέτη με όραμα και δυο πρωταγωνιστές σε απόλυτη σύμπνοια, να διαχειρίζονται επάξια τις μεταπτώσεις των χαρακτήρων τους, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο, άρτιο και αισθαντικό σύνολο.

Καναράκης και Κατσίκης δημιουργούν ένα άψογο ερμηνευτικό δίπολο και αποκαλύπτουν ποικίλες και αντικρουόμενες πλευρές των ταλέντων τους φέρνοντας στο φως δύο χαρακτήρες που έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι των φυλακών.
Ταυτότητα:
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Διασκευή - σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης
Σκηνικά - κοστούμια: Παύλος Ιωάννου
Σχεδιασμός φωτισμών: Κοραής Δαμάτης
Φωτογραφίες: Θωμάς Μιχαήλος
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Ερμηνεύουν:
Μολίνα: Παντελής Καναράκης,
Βάλεντιν: Παναγιώτης Κατσίκης

Κάθε Δευτέρα στις 21:15 στο θέατρο Αλκμήνη [Αλκμήνης 8-12, στάση μετρό Κεραμεικός, 2103428650]
Διάρκεια: 75'
Κατάλληλο για άτομα άνω των 16 ετών