Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Το όνειρο του γερακιού * Όταν το μαζί πληγώνει * Δίχως ένα αντίο * Κλουαζονέ * Οι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση * Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Οικογένεια Πελτιέ, Η κατάρα, Ροζ, Ανθοπωλείον ο Έρως * Το δάσος των ψυχών * Ρε μπαγάσα * Σε είδα * Μέθεξη * Άννα * Ο καπετάνιος τση Ζάκυθος * Το κορίτσι της Σελήνης ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων * Εν αρχή ην ο έρως ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου * Στερνό μελάνι * Τέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις Βακχικόν * Ένα πιο σκοτεινό φως * Η οργή του Θεού και άλλες ιστορίες ** Διάφορα άλλα: Οι πουτ@νες κι εγώ * Πέντε βιβλία από τις εκδόσεις Ελκυστής ** Μουσικό άλμπουμ: Worthless Treasures

Η κόρη της λήθης

Η κόρη της λήθης, Ελευθερίας Μεταξά

Αν ψάχνετε ένα αξιόλογο ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου γαρνιρισμένο και με αστυνομική περιπέτεια, τότε είστε στο κατάλληλο σημείο. Η κόρη της λήθης της Ελευθερίας Μεταξά, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας, είναι ό,τι πρέπει.

Η κόρη της λήθης είναι η ανανεωμένη έκδοση του μυθιστορήματος Σπασμένος καθρέφτης, όπως είχε κυκλοφορήσει, όμως η αφεντιά μου δεν έχει διαβάσει εκείνο το βιβλίο και δεν μπορώ να σας μεταφέρω τις διαφορές. Αυτό όμως που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως τούτη η υπόθεση προηγείται των υποθέσεων των Γληνού και Βαρσάμη, δηλαδή των ιστοριών αστυνομικών θρίλερ που γράφτηκαν μετά τη δημιουργία της ηρωίδας Έλσας Γληνού, άρα έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την πρώτη εμφάνιση. Παράλληλα, αν έχετε διαβάσει κάποιο άλλο βιβλίο της ίδιας θα έχετε καταλάβει τη δεινότητά της στο να δομεί στέρεες υποθέσεις με αγωνία, δράση, μυστήριο, ανατροπές και μια έμφαση προς το ψυχολογικό στοιχείο. Οπωσδήποτε της αρέσουν τα ψυχογραφήματα και κυρίως οι ψυχασθένειες που χρίζουν ειδικής διαχείρισης κι αντιμετώπισης. Εν τάχει, και σε αυτόν τον ιστότοπο, θα βρείτε (και) τα: Αθώοι ένοχοιΤο χέρι του ΘεούΤα τρία πρόσωπα της ΕκάτηςΠοιος σκότωσε την Ιφιγένεια; όπως θα βρείτε και το εκπληκτικό Ο θησαυρός της Σμύρνης το οποίο όμως ανήκει σε άλλο είδος μυθοπλασίας και ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα.

Επιστρέφοντας το προκείμενο, θα γνωρίσουμε μια σπηλαιολόγο, την Αναστασία Στεφάνου, που επιστρέφει στη γενέτειρά της Κλειτορία με αφορμή τη μελέτη του Σπηλαίου των Λιμνών από μια ομάδα σπηλαιολόγων, αλλά ως Νατάσα Βάλβη καθώς ένα τραγικό συμβάν από τα παιδικά της χρόνια την αναγκάζει σε αλλαγή του ονόματός της. Συγκεκριμένα, σε αυτό το σπήλαιο βρέθηκε δολοφονημένη η ερωμένη του πατέρα της, με εκείνον να καταλήγει στη φυλακή, όπου τελικά αυτοκτόνησε, κι εκείνη να βιώνει το στίγμα της «κόρης του φονιά». Ο πραγματικός λόγος της επιστροφής της όμως αφορά την αναζήτηση της αλήθειας, καθώς ποτέ δεν πείστηκε ότι ο πατέρας της αφαίρεσε τη ζωή εκείνης της γυναίκας, αν και παραδέχτηκε την ενοχή του.
Η Αναστασία επιχειρεί την μετωπική αναμέτρηση με όλα τα δαιμόνια από το παρελθόν της προκειμένου να βρει τη γαλήνη της ψυχής της, δηλαδή να αποκαταστήσει το όνομα του πατέρα της και ν' αποτινάξει από πάνω της το βάρος του κοινωνικού στιγματισμού. Το σχέδιό της περιπλέκεται όταν ένα νέο έγκλημα διαπράττεται με το χέρι του θύματος να φυλάει ένα σημείωμα με μία ανατριχιαστική –για εκείνη– φράση: «Η κόρη του φονιά είναι εδώ.». Καταλαβαίνει ότι το παρελθόν, που τόσο την πλήγωσε και θέλησε να κρύψει κάτω από το χαλί, είναι παρόν κι εξακολουθεί να την στιγματίζει όπως και ότι κινδυνεύει καθώς ακολουθεί κι άλλη δολοφονία που τη στοχοποιεί ξεκάθαρα. Μοναδική της επιλογή πια είναι (και) να καταφέρει να αποδείξει την αθωότητά της με κάθε κόστος ενώ η μυστηριώδης Μόιρα, μια εκθαμβωτική καλλονή, είναι αποφασισμένη να την καταστρέψει.

Οι ήρωες, που θα συναντήσουμε, είναι τραγικοί και σκοτεινοί (όχι όλοι τους φυσικά) και όσο προχωρά η ανάγνωση τόσο εμβαθύνει στο μυστήριο και προκαλείται το ενδιαφέρον. Η γοητευτική, δεμένη και ολοκληρωμένη πλοκή του δεν θα απογοητεύσει ούτε το πιο δύσκολο φιλαναγνώστη και οι συνεχείς εξελίξεις θα προσφέρουν παλμό, αγωνία για τις τύχες των προσώπων και περιπέτεια. Όσο διαβάζεις τόσο εισέρχονται στο «πλάνο» νέα δεδομένα, ερωτηματικά που αναζητούν απαντήσεις και αποκαλύψεις.

Αν με ρωτάτε, το κατατάσσω στα καλύτερα της Μεταξά καθώς, όχι απλά δεν βαλτώνει ούτε μία στιγμή αλλά προσφέρει σε όλο του το μεγαλείο αυτό που υπόσχεται μέσα από όλα τα παραπάνω συν τον ανατρεπτικό του χαρακτήρα που οδηγεί σε μία άκρως σοκαριστική αποκάλυψη.



ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Νόστος, Εν ονόματι της μούσας Ερατώς, Διόρθωση Ημαρτημένων, Η χρυσή κληρονόμος και ΦρουτίνοWorthless Treasures, Temple Music΄Σε είδα, Ιωάννη ΜαρίνουΗ οργή του Θεού και άλλες ιστορίες, Ιωάννας ΣερίφηΈνα πιο σκοτεινό φως, Μαρίας ΣυλαϊδήΟ καπετάνιος τση ΖάκυθοςΔίχως ένα αντίο, Γωγώς Ψαχούλια
Ρε μπαγάσα, Θεόδωρου ΟρφανίδηΤέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις ΒακχικόνΌταν το μαζί πληγώνει, Βικτώριας ΠροβίδαΤο κορίτσι της Σελήνης, Μαργαρίτας ΔρόσουΚλουαζονέ, Λίνας ΒαλετοπούλουΤο δάσος των ψυχών, Ιωάννη ΜαρίνουΟι πουτ@νες κι εγώ, Γιάννη Ράμνου
Μέθεξη, Μαρίας ΠορταράκηΟι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση, Χρύσας ΜαρδάκηΡοζ, Ανθοπωλείον ο Έρως, Οικογένεια Πελτιέ, Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Η κατάραΣτερνό μελάνι, Άγγελου Αναγνωστόπουλου
Εν αρχή ην ο έρως, Ευαγγελίας ΤσακίρογλουΆννα, Μαρίας ΚέιτζΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη