Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού * Όταν το μαζί πληγώνει * Δίχως ένα αντίο * Κλουαζονέ ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου * Στερνό μελάνι * Τέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις Βακχικόν ** Διάφορα άλλα: Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα ** Μουσικό άλμπουμ: Worthless Treasures

Η αγάπη είναι η απάντηση

Η αγάπη είναι η απάντηση, Ιωάννη Αρβανίτη

Όταν πήρα το βιβλίο στα χέρια μου, ένα χαμόγελο χαράκτηκε στο πρόσωπό μου. Ήθελα διακαώς να το διαβάσω, όχι γιατί δεν ήξερα πράγματα σχετικά με την αγάπη, απλά ήθελα να περιπλανηθώ στις σελίδες του και να μάθω σε ποια ή σε ποιες ερωτήσεις η αγάπη είναι η απάντηση.

Σε ένα βιβλίο αρκετά δομημένο και ευκολοδιάβαστο, η αγάπη ξεχειλίζει, η αγάπη κατακλύζει τα πάντα, η αγάπη απορρέει και δίνει λύσεις σε ό,τι δύσκολο μπορεί να μας απασχολεί.

Η απάντηση στην κακία, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στον εγωισμό, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στον φόβο, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στην ασχήμια, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στον φθόνο, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στη μοναξιά, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στα καθημερινά και μη προβλήματα, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στον αρνητισμό, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στα πάθη, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στη θλίψη, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στις δυσκολίες που κατά καιρούς μας συνθλίβουν, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στο ψέμα, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στη φθορά, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στην ήττα, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στην αποτυχία, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στην απώλεια, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στη μιζέρια, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στις αδυναμίες, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στα λάθη, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στην αγένεια, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στο μίσος, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στον θυμό, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στις προκαταλήψεις, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στη στενοχώρια, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στη δυστυχία, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στις πληγές μας, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στην αχαριστία, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στη διαφορετικότητα, είναι η αγάπη!
Η απάντηση στα ελαττώματα, είναι η αγάπη!

Τι είναι τελικά η αγάπη;
Είναι άφθαρτη! Είναι αιώνια!
Είναι θέμα επιλογής! Είναι στάση ζωής! Είναι πρότυπο!
Είναι η σκάλα για να φτάσεις στον Θεό!
Είναι μια αδυναμία που μπορεί να μεταλλαχτεί σε δύναμη!
Είναι ευλογία που μας χαρίζεται και πρέπει να εκμεταλλευτούμε!
Είναι ένας ανεκτίμητης αξίας θησαυρός στη φαρέτρα σου!
Είναι το φως της ψυχής σου!
Η αγάπη είναι χαμόγελο, είναι αγκαλιά, είναι χάδι, είναι δάκρυ, είναι ευτυχία, είναι αγαλλίαση, είναι στάση ζωής, είναι σταθμός που πρέπει να επισκεφτούμε και να μείνουμε για πάντα εκεί!
Είναι πνευματική τροφή!
Είναι ευλογία, είναι δώρο που μας χαρίζεται άνευ όρων!
Είναι πυξίδα, είναι κλειδί για την ευγένεια, για την κατανόηση, για την προσφορά, την ευτυχία, τον σεβασμό, την επίτευξη στόχων, την τύχη, την εξέλιξη, την αρετή!
Η αγάπη είναι πλούτος ψυχής!
Είναι ιδέα που ο χρόνος δεν μπορεί να την αλλάξει, να την αλλοιώσει, να τη ξεθωριάσει!

Πόσα να γράψω για την αγάπη… είναι πολλά αυτά που κέρδισα, αυτά που συνειδητοποίησα, αυτά που είχα ξεχάσει ότι χαρακτηρίσουν την αγάπη.
Προσπάθησα να ξεχωρίσω κάποιες φράσεις του βιβλίου και να τις μοιραστώ μαζί σας, αλλά κατέστη σχεδόν αδύνατο, γιατί πραγματικά είναι ένα βιβλίο ξέχειλο φράσεων που μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο!

Θα κλείσω λέγοντας, ότι η ζωή μου είναι ο καμβάς , οι πράξεις μου το πινέλο και η Αγάπη τα χρώματα.

Λίγα λόγια από τον συγγραφέα του βιβλίου:
Γεννήθηκα στον Βόλο το 1968 και μεγάλωσα στον Αλμυρό. Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα την ανάγκη της ψυχής μου να μάθω πώς «δουλεύει» ο κόσμος. Έτσι σπούδασα Φυσικός στο Πανεπιστήμιο της Αθηνάς και από τότε διδάσκω Θετικές Επιστήμες σε φροντιστήριο. Είχα την ευλογία να μεγαλώσω και να ζω σε ένα μέρος που περιβάλλεται από υπέροχα βουνά, ένα όμορφο δάσος και θάλασσα! Έτσι έμαθα να αγαπάω τη φύση και όλα τα όντα, και μέσω αυτών αγάπησα τον Θεό για όλα τα έργα Του και την αγάπη Του. Είμαι ταξιδιώτης του φωτός και κυνηγός του ονείρου. Ταξιδεύω στον κόσμο του φανταστικού, γράφοντας τις περιπέτειές μου από το 1986. Έχω την ευλογία να είμαι πατέρας τεσσάρων υπέροχων αγοριών και σύντροφος μιας φανταστικής γυναίκας με την οποία είμαστε μαζί από τα παιδικά μας χρόνια! Μέσα από τις σπουδές μου και τις εμπειρίες μου στη ζωή κατέληξα σε αυτό που χαρακτηρίζει τη ζωή μου: Η αγάπη είναι η απάντηση σε κάθε ερώτηση! Αυτό είναι το τρίτο μου βιβλίο. Έχουν προηγηθεί τα βιβλία: Παράξενες μέρες (εκδόσεις Λογεῖον, 2018 και δεύτερη έκδοση, εκδόσεις Γραφή, 2023), Manatita: The Lantern Carrier (Amazon publications, 2019).
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γραφή. Το οπισθόφυλλο του βιβλίου



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το δέρμα της φώκιας, Αριστούλας ΔάλληWorthless Treasures, Temple MusicΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΔίχως ένα αντίο, Γωγώς Ψαχούλια
Τέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις ΒακχικόνΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΌταν το μαζί πληγώνει, Βικτώριας ΠροβίδαΤαρτάν το άλογο Ευτυχίας Καλλιτεράκη, Θεατές και δράστες Σύλβας Γάλβα και Η αγωνία του μέτρου Γιώργου ΣπανουδάκηΚλουαζονέ, Λίνας ΒαλετοπούλουRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΣτερνό μελάνι, Άγγελου Αναγνωστόπουλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη