Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Το όνειρο του γερακιού * Όταν το μαζί πληγώνει * Δίχως ένα αντίο * Κλουαζονέ * Οι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση * Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Οικογένεια Πελτιέ, Η κατάρα, Ροζ, Ανθοπωλείον ο Έρως * Το δάσος των ψυχών * Ρε μπαγάσα * Σε είδα * Μέθεξη * Άννα * Ο καπετάνιος τση Ζάκυθος * Το κορίτσι της Σελήνης ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων * Εν αρχή ην ο έρως ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου * Στερνό μελάνι * Τέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις Βακχικόν * Ένα πιο σκοτεινό φως * Η οργή του Θεού και άλλες ιστορίες ** Διάφορα άλλα: Οι πουτ@νες κι εγώ * Πέντε βιβλία από τις εκδόσεις Ελκυστής ** Μουσικό άλμπουμ: Worthless Treasures

Βιβλιοδώρα: Μέγα δωροθεσία με λογοτεχνικά έργα για όλους!

Βιβλιοδώρα: Μέγα δωροθεσία με λογοτεχνικά έργα για όλους!

Βιβλία, βιβλία, βιβλία... κι άλλα βιβλία. Αν είστε φιλαναγνώστης, αν σας αρέσει το διάβασμα για ψυχαγωγικούς λόγους, η μυθοπλασία και η λογοτεχνία, είστε στο κατάλληλο μέρος. Ακολουθούν πέντε εκδόσεις για κάθε γούστο και ηλικία. Γνωρίστε αυτούς τους νέους τίτλους, ενημερώστε τις λίστες σας αλλά διεκδικήστε και δωρεάν αντίτυπα!
Για να συμμετέχετε κι εσείς στην κλήρωση κλικάρετε εδώ και συμπληρώστε τη φόρμα επιλέγοντας το βιβλίο της αρεσκείας σας. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους. Θα δοθεί ένα αντίτυπο σε καθένα από τα παρακάτω βιβλία. Συμμετοχή στην κλήρωση, που θα γίνει μετά τις 3 Νοεμβρίου 2024, σημαίνει αποδοχή των όρων. Σε περίπτωση που κληρωθείτε θα παραλάβετε το πρώτο διαθέσιμο βιβλίο από εκείνα που θα έχετε επιλέξει. Μπορείτε να κερδίσετε μόνο ένα βιβλίο· μόλις το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο κληρωθεί, αποσύρεται η συμμετοχή σας από τη λίστα ώστε να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι βιβλιόφιλοι αναγνώστες. Τα βιβλία θα αποσταλούν/παραδοθούν στους τυχερούς από το koukidaki.gr. Αυτή η δωροθεσία είναι παγκόσμια!
Καλή τύχη και καλά αναγνωστικά ταξίδια!

Ανθοπωλείον ο Έρως, Θάνου Κονδύλη

Ανθοπωλείον ο Έρως
Θάνου Κονδύλη
εκδόσεις Ψυχογιός
μυθιστόρημα

Η Λίζα διατηρεί στην Αθήνα ένα ανθοπωλείο με την επωνυμία «Ανθοπωλείον ο Έρως». Οι δουλειές πηγαίνουν καλά, μέχρι τη μέρα που απέναντί της ξεκινούν εργασίες, οι οποίες συνοδεύονται από φήμες ότι πρόκειται να ανοίξει ένα μεγάλο πολυκατάστημα όπου θα βρίσκει κανείς τα πάντα, ακόμα και λουλούδια.
Αγωνιώντας για την επιβίωσή της, θα ζητήσει συμβουλές από έναν διαδικτυακό της φίλο, με τον οποίο επικοινωνεί μέσα από ένα σάιτ γνωριμιών. Αυτός τη συμβουλεύει να ξεκινήσει έναν αγώνα κατά της ανέγερσης του θηριώδους κτιρίου, παράλληλα όμως την προειδοποιεί ότι μπορεί αυτός ο αγώνας να μην έχει καλό τέλος.
Η Λίζα θέλει κάποια στιγμή να τον συναντήσει. Όμως, όταν η πλατφόρμα γνωριμιών διοργανώνει μια εορταστική εκδήλωση γνωριμίας των μελών της, ανακαλύπτει ότι ο καλός της φίλος δεν είναι παρά ο ιδιοκτήτης του πολυκαταστήματος.
Ο πόλεμος ανάμεσά τους θα καταστεί σχεδόν ανεξέλεγκτος. Όμως όλα θα ανατραπούν ραγδαία όταν ερωτευτούν ο ένας τον άλλον...

Μια υπέροχη ιστορία έρωτα που γεννιέται μέσα από τις φλόγες του μίσους.

Ροζ, Σόφης Μιχαηλίδου

Ροζ
Σόφης Μιχαηλίδου
εκδόσεις Βακχικόν
μυθιστόρημα

Μία ρομαντική συγγραφέας φτάνει στην Αθήνα από ένα νησί, με απώτερο σκοπό τη λογοτεχνική της εξέλιξη και την αναζήτηση του έρωτα.
Μία γοητευτική μεταφράστρια, επηρεασμένη από τις σκουριές ενός παλιού έρωτα, αντιμετωπίζει τη ζωή με κυνισμό και ψυχρότητα, ιδιαίτερα τις σχέσεις της με τους άντρες.
Μία εκρηκτική διακοσμήτρια και διοργανώτρια εκδηλώσεων έχει συμμαχήσει με τον ελεύθερο έρωτα και με την άρνηση των σοβαρών δεσμεύσεων.
Ένας αντισυμβατικός σχεδιαστής μόδας επιμένει σταθερά στη δική του διαδρομή, αψηφώντας το κοινωνικό κατεστημένο καθώς προσπαθεί να βρει το έτερόν του ήμισυ.
Όλοι μαζί, δεμένοι με μία αληθινή φιλία, σε ένα παιχνίδι ζωής γεμάτο πάθη, σκανδαλιές και ψυχωτικούς εραστές, αναζητούν τον κύριο Τέλειο.
Στο πρώτο της μυθιστόρημα, η Σόφη Μιχαηλίδου μας οδηγεί σε ένα περιπετειώδες ταξίδι προς την ωριμότητα μέσα από εμπειρίες και σταθμούς στις νέες τάσεις της κοινωνικής εξέλιξης και της σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Η κατάρα, Νεκταρίας Μαρκάκη

Η κατάρα
Νεκταρίας Μαρκάκη
εκδόσεις Γράφημα
μυθιστόρημα

Η Άρια δεν πιστεύει στη μαγεία, όμως τα πάντα αλλάζουν όταν βρίσκει στην τσέπη ένα παράξενο βιβλίο, που στο εξώφυλλό του έχει χαραγμένο το ίδιο σημάδι που έχει στο χέρι της. Το βιβλίο δεν το διαλέγεις αλλά σε διαλέγει, της είχε πει η παράξενη γυναίκα που της το έδειξε πριν λίγη ώρα, και τα λόγια αυτά είναι ικανά να ξυπνήσουν την περιέργειά της, και να την κάνουν να το ανοίξει για να δει το περιεχόμενό του. Όμως, όταν το κάνει, η Άρια μεταφέρεται μέσα στο βιβλίο, σε έναν κόσμο αφιλόξενο και τρομακτικό, όπου γνωρίζει τον Φίνλεϊ Μακ Λάουντ, έναν Σκωτσέζο που είναι παγιδευμένος εκεί μαζί με τον πιστό του λύκο, τον Κόλιν.
Για να σωθεί, πρέπει να συνεργαστεί μαζί τους ώστε να λυθεί η κατάρα που τους κρατάει εκεί πάνω από 500 χρόνια. Η δυσπιστία της Άρια τη βάζει σε μπελάδες, ώσπου αναγνωρίζει πως η κατάρα είναι αληθινή και πως η αόρατη αλυσίδα που τη δένει με τον Φίνλεϊ είναι πιο δυνατή από όσο φαντάζεται. Τώρα, οι δυο τους, πρέπει να παλέψουν για τη σωτηρία τους, την ελπίδα, τη λύση της κατάρας και την αγάπη που ταξιδεύει στον χρόνο. Μια περιπέτεια προς τον Βορρά ξεκινά που θα αλλάξει τη ζωή τους όσο δεν φαντάζονται.

Οικογένεια Πελτιέ: Τα ένδοξα χρόνια, Pierre Lemaitre

Οικογένεια Πελτιέ: Τα ένδοξα χρόνια
Pierre Lemaitre
Μίνωας εκδόσεις
μυθιστόρημα

Το σαρωτικό έπος της πλούσιας επιφανούς οικογένειας Πελτιέ με φόντο το μεταπολεμικό Παρίσι, τη Βηρυτό και τη Σαϊ­γκόν –ένα μυθιστόρημα απληστίας, δολοφονίας και εκδίκησης.

Τρεις ερωτικές ιστορίες, ένας συναγερμός, μια παραστρατημένη έφηβη, ο Βούδας και ο Κομφούκιος, ένας φιλόδοξος δημοσιογράφος, ένας τραγικός θάνατος, ο γάτος Ζοζέφ, μια αφόρητη σύζυγος, μια βρόμικη υπόθεση διακίνησης, μια ινκόγκνιτο ηθοποιός, μια κάθοδος στην κόλαση, ένα ανεξήγητο δυστύχημα, η ταχυδρόμος στο Λαμπεργκέμ, λευκά είδη σε χαμηλές τιμές, η επιστροφή του παρελθόντος, ένα άρωμα εξωτισμού, ένα ξαφνικό και ακαταμάχητο πάθος.

Και κάποιοι φόνοι.


Οι μοίρες της αστροφεγγιάς
Μαρίας Γαβριελάτου
εκδόσεις Έξη

Tα μάτια της Δάφνης βούρκωσαν, μόλις αντίκρισε την τεράστια πινακίδα του κτηρίου. Μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια, το αναμορφωτήριο θα ήταν η φυλακή της. Τι ήταν χειρότερο, δεν ήξερε. Ότι δεν την πίστεψε κανείς ή εκείνος; Εκείνος που είχε αγαπήσει βαθιά και που πίστεψε ότι θα τη γλύτωνε από τη μαρτυρική ζωή που πέρναγε κοντά στη θεία της, απ' όταν σκοτώθηκαν οι γονείς της;
Την ίδια στιγμή, ο Δημοσθένης μέσα από τις στρατιωτικές φυλακές παρακαλούσε τον Θεό να σωθεί για να μπορέσει να δει τη Δάφνη στο απόσπασμα. Τη γυναίκα που λάτρεψε και τον πρόδωσε με τον χειρότερο τρόπο.
Μία σκευωρία που οδήγησε σε ένα άσβεστο μίσος. Από την Καρύταινα στην Αμερική και από την Αθήνα στην Κωνσταντινούπολη. Δύο ψυχές σε παράλληλους δρόμους ζωής, γεμάτους απώλειες και πόνο, λες και κάποιος ήθελε να τις τιμωρήσει, γιατί δεν πίστεψαν στη δύναμη της αγάπης τους.
Όμως, η ελπίδα υπάρχει στον δρόμο του καθενός, όσο δύσκολος κι αν είναι, γιατί η μοίρα δοκιμάζει, καταδικάζει, μα σαν έρθει η ώρα, αποδίδει δικαιοσύνη.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Νόστος, Εν ονόματι της μούσας Ερατώς, Διόρθωση Ημαρτημένων, Η χρυσή κληρονόμος και ΦρουτίνοWorthless Treasures, Temple Music΄Σε είδα, Ιωάννη ΜαρίνουΗ οργή του Θεού και άλλες ιστορίες, Ιωάννας ΣερίφηΈνα πιο σκοτεινό φως, Μαρίας ΣυλαϊδήΟ καπετάνιος τση ΖάκυθοςΔίχως ένα αντίο, Γωγώς Ψαχούλια
Ρε μπαγάσα, Θεόδωρου ΟρφανίδηΤέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις ΒακχικόνΌταν το μαζί πληγώνει, Βικτώριας ΠροβίδαΤο κορίτσι της Σελήνης, Μαργαρίτας ΔρόσουΚλουαζονέ, Λίνας ΒαλετοπούλουΤο δάσος των ψυχών, Ιωάννη ΜαρίνουΟι πουτ@νες κι εγώ, Γιάννη Ράμνου
Μέθεξη, Μαρίας ΠορταράκηΟι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση, Χρύσας ΜαρδάκηΡοζ, Ανθοπωλείον ο Έρως, Οικογένεια Πελτιέ, Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Η κατάραΣτερνό μελάνι, Άγγελου Αναγνωστόπουλου
Εν αρχή ην ο έρως, Ευαγγελίας ΤσακίρογλουΆννα, Μαρίας ΚέιτζΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη