Αγριόπαπια

Μιχαήλ-Άγγελος Δρόσος, Χάρης Λογγαράκης, Όλγα Μουργελά, Μάνος Χατζηγεωργίου, Λήδα Χατζηδημητρίου

Θεωρείται από πολλούς το πιο σπαρακτικό έργο του Ερρίκου Ίψεν.

Το θέατρο Εκάτη, στο κέντρο της Αθήνας στην Κυψέλη, με την μεγάλη παράδοση σε παραστάσεις ποιοτικού θεάτρου, φιλοξενεί την Αγριόπαπια του διάσημου συγγραφέα σε σκηνοθεσία της Βαλεντίνης Λουρμπά και με τους ηθοποιούς: Μάνο Χατζηγεωργίου, Λήδα Χατζηδημήτριου, Μιχαήλ-Άγγελο Δρόσο, Χάρη Λογγαράκη και Όλγα Μουργελά.

Η Αγριοπάπια είναι ένα χτυπημένο πουλί, που συντηρεί κυρίως ο παππούς και η εγγονή της οικογένειας, και συμβολίζει τις αυταπάτες που έχει η φτωχή ξεπεσμένη οικογένεια και τις φαιδρές ελπίδες, που θα διαλύσει ο ερχομός του Γκρέγκερς Βέρλε στην οικογένεια του αποτυχημένου φωτογράφου Γιάλμαρ Έκνταλ ο οποίος θα αποκαλύψει την πλάνη που έχουν μάθει να ζουν· αποκαλύψεις για την Γκίνα, τη γυναίκα του φωτογράφου και της κόρης τους Έντβιγκ, με τραγικές συνέπειες για όλους.

Πολύ δεμένη παράσταση και καλή επιλογή των ηθοποιών δίνοντας μια εξαιρετική παράσταση που μεταφέρει το θέμα και τα νοήματα της γραφής του Ίψεν στο κοινό που θα την παρακολουθήσει.

Παρά πολύ καλή δουλειά στα σκηνικά και στα κουστούμια. Δύσκολο το εγχείρημα, όπως κάθε έργο του Ερρίκου Ίψεν που παίζεται με επιτυχία.

Μια από τις καλύτερες παραστάσεις που έχω δει φέτος. Την προτείνω ανεπιφύλακτα!



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Ερρίκος Ίψεν
Μετάφραση: Θίασος Λεπτουργείον
Σκηνοθεσία: Βαλεντίνη Λουρμπά
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Μιχαήλ-Άγγελος Δρόσος, Χάρης Λογγαράκης, Όλγα Μουργελά, Μάνος Χατζηγεωργίου, Λήδα Χατζηδημητρίου
Ακούγεται η φωνή του Αντώνη Τρικαμηνά
Φωτογραφία: Αντώνης Συμεωνάκης