Πώς αντιλαμβάνονται οι γονείς τα θέλω των παιδιών τους;
Πώς ξεχωρίζει η επιτυχία από την αποτυχία στην ανατροφή τους;
Πώς τα παιδιά πρέπει να εκτιμούν αυτά που τους προσφέρουν οι γονείς τους;
Πώς το θέλω των γονιών στραγγαλίζει τα παιδιά τους;
Αυτά προσπαθούν σε μία παράσταση 70 λεπτών να εξηγήσουν η Ιωάννα Γκαβάκου (η μητέρα) και ο Πάνος Κωσταντέλης (ο γιος) με το Motherboard Connected.
Το θέατρο Αλκμήνη φιλοξενεί ακόμα μια παράσταση που προσπαθεί να αφυπνίσει το κοινό θέτοντας ένα επίκαιρο θέμα που διαμορφώνει προσωπικότητες. Είναι το θέμα της διπλανής πόρτας της δικιά μας πόρτας, των φίλων μας.
Ένας νέος άνθρωπος σταδιακά απομονώνεται παρέα με ηλεκτρονικά παιχνίδια που τον βάζουν σε άλλο κόσμο. Τον βάζουν στη βία, στον ανταγωνισμό, στην απομόνωση, στην εμμονή και στην παράνοια. Και απέναντι σε αυτό μια μητέρα που αγαπάει μεν τον γιο της αλλά δεν τον κατανοεί. Δεν βλέπει τις αλλαγές που περνάει ο γιος της και τι τον έχει οδηγήσει σε μια επιλογή που τον καταστρέφει. Αλλά δεν το αντιλαμβάνεται διότι έχει μάθει να κρύβει τα προβλήματα της οικογένειάς της και να λέει όλα καλά, ακόμα και στον ψυχολόγο που θέλει να βοηθήσει.
Η γενιά που κρύβεται στον καθωσπρεπισμό και στη λανθάνουσα λογική ότι όλα πάνε καλά. Η μητρική πλακέτα ενός υπολογιστή αντικαθιστά με ευκολία την αγάπη των γονιών. Και όσοι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει θα πρέπει να το διαπιστώσουν σύντομα διότι πρόκειται για ιό που διαμορφώνει ένα σκοτεινό μέλλον στην νέα γενιά.
Το έργο της Στέλλας Αρκέντη και της Γεωργίας Μπίρμπα περιγράφει στενάχωρα την αποτυχία της επικοινωνίας.
Οι δύο ηθοποιοί έχουν κατανοήσει απόλυτα αυτό που πρέπει να παίξουν για να το καταλάβει το ευρύ κοινό.
Στο μόνο που εγώ θα διαφωνήσω είναι το happy end στο τέλος· νομίζω ότι δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική κατάληξη που συνοδεύεται από την πλήρη απομάκρυνση, στις περισσότερες περιπτώσεις, δυστυχώς.
Πάντως για αυτούς που θέλουν να προβληματιστούν είναι μια καλή ευκαιρία να την παρακολουθήσουν.
Προσωπικά την προτείνω!
Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου