Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ο καπετάνιος τση Ζάκυθος * Το κορίτσι της Σελήνης * Οι τρεις πίνακες * Η φυγή των τεσσάρων * Από τις στάχτες της Καντάνου * Σαν μαργαριτάρι από σ' αγαπώ * 4ος όροφος ** Αληθινή ιστορία: Το ανυπεράσπιστο αγόρι ** Διηγήματα: Αγόρια και κορίτσια * Pelota * Backpack: Ιστορίες χίμαιρες ** Διάφορα άλλα: Έξι τίτλοι από τις εκδόσεις Ελκυστής * Βιβλιοδώρα από τις εκδόσεις Ελκυστής ** Για παιδιά: Η περιπετειώδης εξαφάνιση του Καλτσάκη * Ρόνι ο Σαλιγκαρόνης

Το success story μιας λούζερ

Το success story μιας λούζερ

Η συγγραφέας, καθηγήτρια λογοτεχνικής γραφής Αντιγόνη Πόμμερ, (Βραβείο Ελλήνων λογοτεχνών 2022 και 2023) και η ηθοποιός, συγγραφέας Βίλη Σωτηροπούλου (Βραβείο Eurodram 2018) συμπράττουν στα κείμενα της παράστασης που ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα Μπουφόνοι με τον τίτλο Το success story μιας λούζερ.
Η σπονδυλωτή παράσταση αποτελείται από την φρέσκια Sweet sixty της Πόμμερ και από τις περιπέτειες της Γυναίκας λούζερ της Σωτηροπούλου (Α' έκδοση Δωδώνη, 2000 και Β' έκδοση Αιγόκερως, 2024).

Πότε γλυκιά, πότε πικρή, πότε αστεία και πότε δραματική κομεντί η Γυναίκα λούζερ γράφτηκε το 2000 από τη Βίλη Σωτηροπούλου και ακολούθησε μία επιτυχημένη πορεία με αποτέλεσμα την επανάληψή της σε διάφορες θεατρικές σκηνές αποσπώντας το χειροκρότημα του κοινού.
Στην φετινή αυτή σπονδυλωτή παράσταση από την Θεατρική Ομάδα Μπουφόνοι επίκεντρο είναι η γυναίκα αλλά όχι μόνη. Οι άνδρες, είτε μαζί είτε χώρια, βρίσκονται εκεί στο ίδιο ταξίδι, άλλοτε με γέλιο κι άλλοτε με κλάμα, σε μια διαδρομή προς τη γνώση.
Οι ηρωίδες του έργου μοιράζονται με το κοινό τις ιστορίες τους, διατρέχοντας αρκετές δεκαετίες και πολλά θέματα, όπως τον έρωτα, το σεξ, τη φιλία, την ψυχανάλυση, την καριέρα, το μεγάλωμα, τη μοναξιά, τη βία, την κακοποίηση, την ανεργία. Πρόκειται δηλαδή για την πορεία της σύγχρονης γυναίκας μέσα από τις υπαρξιακές της αγωνίες και τα βιώματά της.

Το success story μιας λούζερ

Οι ιστορίες των γυναικών, κατά σειρά εμφάνισης:

Όμορφα φθινοπωρινά τριαντάφυλλα
H  Γεωργία νοσηλεύεται, μιλάει στη συγγραφέα-φίλη για τη ζωή της, κρατώντας  τα τριαντάφυλλα που της έφερε. Μια ζωή γεμάτη αγκάθια ξετυλίγεται κι η Γεωργία άφοβα, άμεσα κι ευθύβολα, τα βγάζει ένα ένα. Τρυφερότητα, χιούμορ, πίκρα, θυμός κι ελπίδα, εναλλάσσονται μέσα από μνήμες και καταγγελίες.

Ας ανακεφαλαιώσω
Η ιστορία της της «φιλελεύθερης» φίλης μας που «ανακεφαλαιώνει»  στον ψυχαναλυτή της τα πώς και τα γιατί της σχέσης, οδεύοντας προς το μοναστήρι. Επειδή όμως «το 'χει και τ' ατίθασο μέσα της», άγνωστο πού θα την βγάλει ο δρόμος. Ο σαρκασμός και ο αυτοσαρκασμός πανταχού παρόντες στην παλιά γνωστή μας «καλόγρια».

Sweet Sixty
Η ιστορία της χήρας Μιμής που στα 60 της σταματάει να ονειρεύεται μέσα απ' τις σαπουνόπερες, ζει την ανατροπή με εφηβικό πάθος και με «καυτή αναστάτωση στο στήθος». Το πάθος όμως ακολουθούν εφιάλτες γιατί... «υπάρχουν περιθώρια για όνειρα;»
Απ' τα sweet sixteen στα sweet sixty, μια ανάσα δρόμος, ένα ταξίδι μακρινό, με χιούμορ, αγωνίες, συγκίνηση και χαμόγελο.

Τα μικρά στιγμιότυπα, τα «Παρισάκια» –ή αλλιώς «χτύπησα ένα Παρισάκι»– παρεμβάλλονται ανάμεσα στις ιστορίες. Κοινός παρονομαστής των κειμένων όπως και της παράστασης είναι οι σχέσεις των γυναικών με τους άνδρες αλλά και οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που επιδρούν καταλυτικά στις ζωές τους.

Το success story μιας λούζερ

Ταυτότητα:
Συγγραφείς: Αντιγόνη Πόμμερ, Βίλη Σωτηροπούλου
Σκηνοθεσία, Δραματουργική επεξεργασία: Βίλη Σωτηροπούλου
Ηθοποιοί: Xαρά Κονταξάκη, Άννα Μακρή, Βιργινία Μιχαήλ, Βίλη Σωτηροπούλου
Σκηνικά - Κοστούμια: Xαρά Κονταξάκη
Μουσική: Χρήστος Θηβαίος (πρωτότυπη μουσική Γυναίκας Loser)
Eπιλογή ήχων: Δημήτρης Λαλούμης
Οργάνωση παραγωγής: Θεατρική Ομάδα Μπουφόνοι
Graphic Designers σκηνικού: Ιωάννα Παππά, Μαριάνθη Παπαδοπούλου
Φωτογραφίες: Fotoreport Τόλης Παπαδάκης

Διάρκεια: 100' με διάλειμμα
Στο Θέατρο της Ημέρας, Νικ. Γεννηματά 20, Αθήνα, 2106929090 από τις 15 Μαρτίου 2024 έως τις 26 Απριλίου 2024 κάθε Παρασκευή στις 21.00

Στο πλαίσιο του εορτασμού για την Ημέρα της Γυναίκας, οι Δήμοι Χαλανδρίου (στις 8 Μαρτίου 2024) και Αλίμου (στις 30 Μαρτίου 2024), στις 20.00, θα φιλοξενήσουν την παράσταση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό!

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Pelota, Σταμάτη Γιακουμή4ος όροφος, Μάριου ΛιβάνιουΗ φυγή των τεσσάρων, Χάρη ΜπαλόγλουΑγόρια και κορίτσια, Δημήτρη ΣιάτηΣαν μαργαριτάρι από σ' αγαπώ, Αντώνη ΠαπαδόπουλουBackpack: Ιστορίες χίμαιρεςΑπό τις στάχτες της Καντάνου, Χριστίνας Σουλελέ
Βιβλιοδώρα από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΟι τρεις πίνακες, Βαΐας ΠαπουτσήΈξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΤο κορίτσι της Σελήνης, Μαργαρίτας ΔρόσουΤο ανυπεράσπιστο αγόρι, Αλέξανδρου ΠιστοφίδηΡόνι ο Σαλιγκαρόνης, Χριστίνας ΔιονυσοπούλουΗ περιπετειώδης εξαφάνιση του Καλτσάκη, Ευαγγελίας Τσαπατώρα