Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ο καπετάνιος τση Ζάκυθος * Το κορίτσι της Σελήνης * Οι τρεις πίνακες * Η φυγή των τεσσάρων * Από τις στάχτες της Καντάνου * Σαν μαργαριτάρι από σ' αγαπώ * 4ος όροφος ** Αληθινή ιστορία: Το ανυπεράσπιστο αγόρι ** Διηγήματα: Αγόρια και κορίτσια * Pelota * Backpack: Ιστορίες χίμαιρες ** Διάφορα άλλα: Έξι τίτλοι από τις εκδόσεις Ελκυστής * Βιβλιοδώρα από τις εκδόσεις Ελκυστής ** Για παιδιά: Η περιπετειώδης εξαφάνιση του Καλτσάκη * Ρόνι ο Σαλιγκαρόνης

Άρης Μαλιαγρός

Δημοσίευμα για τον Άρη Μαλιαγρό

Γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου 1895 στην Κεφαλλονιά και ξεκίνησε με το μουσικό θέατρο ως το 1932, οπότε και έγινε μόνιμος συνεργάτης του Εθνικού Θεάτρου για 118 παραστάσεις! Πέθανε στις 18 Δεκεμβρίου 1984. Στη φωτογραφία δημοσίευμα από αταύτιστο περιοδικό (28/4/1923).

Ο Άρης Μαλιαγρός στο πρόγραμμα παράστασης του Εθνικού Θεάτρου («Καθήκον», του Τζων Γκαλσγουόρθυ, 1934-1935)

Έως το 1960 περίπου αφοσιώθηκε στο θέατρο, διαπρέποντας στην όπερα και την οπερέτα αλλά και σε έργα κλασικού ρεπερτορίου. Στη φωτογραφία, η πρώτη εικόνα του ηθοποιού σε πρόγραμμα παράστασης του Εθνικού Θεάτρου («Καθήκον», του Τζων Γκαλσγουόρθυ, 1934-1935).

Ο Άρης Μαλιαγρός σε δημοσίευμα του περιοδικού «Ντομινό» (8/5/1965)

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Στη φωτογραφία, δημοσίευμα του περιοδικού «Ντομινό» (8/5/1965).

Ο Άρης Μαλιαγρός στο σινερομάντζο της ταινίας «Το δόλωμα» (Θησαυρός, 6/5/1965)

Εμφανίστηκε σε 28 ταινίες, με πρώτη τη βωβή «Ο ανήφορος του Γολγοθά» (1916). Στη συνέχεια έπαιξε στη «Φίλησέ με Μαρίτσα» (1930) και από το 1961 έως το 1972 («Η Ρένα είναι οφ-σάιντ» και «Η Αλίκη δικτάτωρ») τον συναντάμε συχνότερα. Η φωτογραφία είναι από το σινερομάντζο της ταινίας «Το δόλωμα» (Θησαυρός, 6/5/1965).

Ο Άρης Μαλιαγρός σε δημοσίευμα του περιοδικού «Φαντασία και αίσθημα» (12/12/1961)

Στη φωτογραφία, δημοσίευμα του περιοδικού «Φαντασία και αίσθημα» (12/12/1961).



Πηγές:
Τα δημοσιεύματα είναι από τη Βιβλιοθήκη του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Ε.Λ.Ι.Α.-Μ.Ι.Ε.Τ.)
Η φωτογραφία του θεατρικού προγράμματος είναι από το Αρχείο του Εθνικού Θεάτρου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Pelota, Σταμάτη Γιακουμή4ος όροφος, Μάριου ΛιβάνιουΗ φυγή των τεσσάρων, Χάρη ΜπαλόγλουΑγόρια και κορίτσια, Δημήτρη ΣιάτηΣαν μαργαριτάρι από σ' αγαπώ, Αντώνη ΠαπαδόπουλουBackpack: Ιστορίες χίμαιρεςΑπό τις στάχτες της Καντάνου, Χριστίνας Σουλελέ
Βιβλιοδώρα από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΟι τρεις πίνακες, Βαΐας ΠαπουτσήΈξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΤο κορίτσι της Σελήνης, Μαργαρίτας ΔρόσουΤο ανυπεράσπιστο αγόρι, Αλέξανδρου ΠιστοφίδηΡόνι ο Σαλιγκαρόνης, Χριστίνας ΔιονυσοπούλουΗ περιπετειώδης εξαφάνιση του Καλτσάκη, Ευαγγελίας Τσαπατώρα