Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο –παρακολουθείτε όλα τα είδη– ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθoπλασίες: Από τις στάχτες της Καντάνου * Τα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης * Ιόντα θανάτου * Ο βυθός αλλιώς * Ο εραστής του Ντεβ Μάρτιν * Μ' ένα ζευγάρι σαγιονάρες * Το ταξίδι μιας στιγμής ** Διηγήματα: Backpack: Ιστορίες χίμαιρες * Πέτα μακριά, Πέπε ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Το ξενοδοχείο της αυτοπραγμάτωσης * λοιπόν, * Ναι, αρνούμαι * Η άλλη πλευρά *** Παιδικά: Από τη σοφίτα στα άστρα *** Μουσικό άλμπουμ: The 12 Kalikatzari of Christmas *** Εγκυκλοπαίδεια: Rock Around... Troubadours

Ο mπάτλερ

Ο mπάτλερ

Cult θέατρο… μου λέει ο σύζυγος. Πάμε να το δούμε;
Λατρεύω αυτό το είδος του θεάτρου. Αυτή την underground ατμόσφαιρα.

Η θεατρική ομάδα Splish Splash μας προσφέρουν ένα ανατρεπτικό θέαμα. Μπήκαμε στην ανοικτή θεατρική σκηνή –με βροχή αλλά δεν μας πτόησε– καθίσαμε και παραγγείλαμε το κρασάκι μας. Το απαιτούσε η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Η μουσική που ακουγόταν μας παρέπεμπε στα πρώτα φιλμ του κινηματογράφου, τα αυθεντικά βωβά φιλμ.

Δεκαετία του '20; Δεν το έψαξα άρα δεν θα αναφερθώ σε δεκαετίες.
Το σκηνικό λιτό. Περίμενα με αγωνία να ξεκινήσει. Πέρα από κάποιες αναφορές για τον βωβό κινηματογράφο σε διάφορα ντοκιμαντέρ της τηλεόρασης δεν είχα άλλη παρόμοια εμπειρία.
Το τρίτο κουδούνι χτύπησε, οι ομιλίες του κοινού σώπασαν. Μπροστά μας εμφανίστηκε μια φιγούρα ενός ανθρώπου που έμοιαζε με υπηρέτη. Βαμμένος έντονα στο πρόσωπο έκανε κινήσεις που έμοιαζαν πραγματικά λες και έβγαιναν από φιλμ της τότε εποχής.
Στη συνέχεια εμφανίστηκε όλος ο θίασος, ο καθείς στον ρόλο του. Μόνο με τις εκφράσεις μπορούσαμε να καταλάβουμε την υπόθεση του έργου.

Ο mπάτλερΟ mπάτλερ

Ένας ζάπλουτος άντρας φέρεται με περισσή αναίδεια στο προσωπικό του. Οι ηθοποιοί του θιάσου ζωντανεύουν τις καταστάσεις μπροστά στα μάτια μας, άλλοτε μας κάνουν να νιώθουμε μίσος προς το κεφάλαιο και άλλοτε ενοχές που ενώ βλέπουμε γύρω μας τέτοιες καταστάσεις δεν κάνουμε κάτι να τις αλλάξουμε.

Δεν μου έλειψε ο λόγος, οι εκφράσεις και οι κινήσεις των ηθοποιών με έκαναν να χαθώ σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Μετά από αυτή την εμπειρία θεωρώ ότι ο βωβός κινηματογράφος έχει θέση και στην σημερινή εποχή. Είναι κάτι που λείπει από την θεατρική παλέτα.
Συγχαρητήρια στη θεατρική ομάδα.



Συντελεστές:
Σενάριο: Έφη Γαβρήλου, Παναγιώτα Καντιάνη, Αντώνης Πεξαράς, Johnny O
Σκηνοθεσία: Johnny O
Επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Καμπυλαυκά
Πρωτότυπη μουσική: Αντώνης Μοσχούτης, Αποστόλης Κοσκινάς, Μάνος Σπυριδάκης
Σκηνογραφία: Εύα Παραδέλη
Ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρία Γεωργάτου
Σκίτσα: Δήμητρα Σπυρίδωνος
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Νικολαΐδη
Παίζουν: Johnny O, Σίμος Κυπαρισσόπουλος, Δημήτρης Μικιός, Μαρία Μπαλούτσου, Ντίνος Ποντικόπουλος, Μάριος Συμεωνίδης

Στο θέατρο Χυτήριο [Ιερά Οδός 44, Γκάζι] κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.15