Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο –παρακολουθείτε όλα τα είδη– ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθoπλασίες: Τα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης * Ο εραστής του Ντεβ Μάρτιν * Μ' ένα ζευγάρι σαγιονάρες * Το ταξίδι μιας στιγμής * Ο πρίγκιπας του Βόρνεο: Το Φάντασμα * Το δέκατο τάγμα * Υπόσχεση * Οι Μαζαράκηδες, Ιουλιανός ο Παραβάτης, Τα πέντε φαντάσματα * Το αίμα είναι για να χύνεται ** Διηγήματα: Backpack: Ιστορίες χίμαιρες * Η ενδεκάτη εντολή * Για όλα φταις εσύ * Η Κιμ ξέρει και άλλες ιστορίες ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * λοιπόν, * Ναι, αρνούμαι * Η άλλη πλευρά * 62 ποιήματα *** Παιδικά: Από τη σοφίτα στα άστρα * Πίστεψέ το... και θα τα καταφέρεις *** Μουσικό άλμπουμ: The 12 Kalikatzari of Christmas *** Εγκυκλοπαίδεια: Rock Around... Troubadours

Καίγεται το σύμπαν!

Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη

Πίνακας ζωγραφικής Jennifer Walton (Smoke, λάδι σε καμβά)

Καίγεται το σύμπαν. Καίγεται το μέσα μου. Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου φωτιά. Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε κίνδυνο. Να χάνεται η ζωή μου, η περιουσία μου.
Τα αφτιά μου βουίζουν. Οι ειδήσεις δεν δείχνουν τίποτα άλλο. Στιγμές φρίκης. Φωτιές παντού. Όλα στάχτη. Γιατί τόσο κακό; Η Ελλάδα κάθε καλοκαίρι καίγεται. Αυτό το καλοκαίρι εύχομαι να μην ξανάρθει. Εύχομαι να βρέξει. Να ρίξει καταιγίδες. Για μέρες. Και οι στάλες της βροχής να σβήσουν τις φωτιές. Ο αέρας λυσσομανάει. Και εκεί που λες «πάει έσβησε» φτου κι απ’ την αρχή.
Γιατί τόσο μεγάλες ζημιές; Ζημιές ανεπανόρθωτες. Λάθη που δεν διορθώνονται. Κλαίω. Προσεύχομαι και κλαίω. Ασταμάτητα. Και τα δάκρυά μου δεν στεγνώνουν. Πονάω. Παντού. Δεν μπορώ να βοηθήσω. Δεν μπορώ να κάνω κάτι. Νιώθω τόσο αδύναμος. Νιώθω τόσο μικρός μπροστά σε όλο αυτό που συμβαίνει. Πρέπει κάτι να κάνω. Να σηκωθώ από το κρεβάτι. Να πάω να βοηθήσω. Με όποιον τρόπο μπορώ. Λίγο νερό. Λίγα τρόφιμα. Ό,τι μπορώ τέλος πάντων. Τα μάτια μου καίνε. Σε λίγο ξημερώνει. Ο πόνος όμως δεν σταματά. Ούτε η φλόγα που με καίει μέσα μου.
Αλήθεια; Καλή μέρα θα είναι;


Copyright © Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης All rights reserved, 8/2021
Πρώτη δημοσίευση
Στη συνοδευτική εικόνα βλέπετε πίνακα ζωγραφικής Jennifer Walton (Smoke, λάδι σε καμβά)