Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο –παρακολουθείτε όλα τα είδη– ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθoπλασίες: Από τις στάχτες της Καντάνου * Τα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης * Ιόντα θανάτου * Ο βυθός αλλιώς * Ο εραστής του Ντεβ Μάρτιν * Μ' ένα ζευγάρι σαγιονάρες * Το ταξίδι μιας στιγμής ** Διηγήματα: Backpack: Ιστορίες χίμαιρες * Πέτα μακριά, Πέπε ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Το ξενοδοχείο της αυτοπραγμάτωσης * λοιπόν, * Ναι, αρνούμαι * Η άλλη πλευρά *** Παιδικά: Από τη σοφίτα στα άστρα *** Μουσικό άλμπουμ: The 12 Kalikatzari of Christmas *** Εγκυκλοπαίδεια: Rock Around... Troubadours

Παραμύθα


Τι θα κάνατε αν βρίσκατε έναν άνθρωπο γεμάτο αίματα ανάμεσα στα σκουπίδια; Θα τον βοηθούσατε ή θα γυρίζατε την πλάτη λέγοντας ότι είναι απλά ένας άστεγος;

Ξεκινώ με αυτό το ερώτημα γιατί με έβαλε σε σκέψη από τις πρώτες σελίδες η συγγραφέας Αντιγόνη Σιώμου με το βιβλίο της «Παραμύθα ή αλλιώς εισαγωγή στην καθημερινότητα». Όσον αφορά το ερώτημα που θέτω απαντώ πρώτη στον εαυτό μου ότι απλά θα γυρίζαμε το κεφάλι μας αλλού συνεχίζοντας σαν να μην τον είχαμε δει ποτέ.

Μας παραπέμπει στην ουσιαστική ανθρώπινη φύση.

Ένας άντρας άγνωστος βρίσκεται ανάμεσα σε σκουπίδια. Τον εντοπίζει ένας περαστικός και τον βοηθά. Σαν πρώτη του σκέψη έρχεται η μεταφορά του στο νοσοκομείο. Όμως έκανε κάτι το εντελώς απροσδόκητο. Τον μεταφέρει στο σπίτι του. Ο άντρας γεμάτος αίματα και μη καταλαβαίνοντας τι του συμβαίνει νιώθει πως βρίσκεται σε έναν κόσμο άγνωστο. Δεν θυμάται όνομα, δεν θυμάται καν από που έρχεται και το πιο σημαντικό δεν θυμάται τι του συμβαίνει.
Ο γιατρός που τον κουράρει του δίνει το όνομα Τζον Μπράουν.

Το βιβλίο Παραμύθα θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω σαν ένα οδηγό ζωής. Μέσα από την αφήγηση της, η δημιουργός, δίνει στον αναγνώστη την δυνατότητα να καταλάβει σε πόσο σάπια και αδίστακτη κοινωνία ζούμε. Ίσως ήταν και αυτό το ζητούμενο της. Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο από τις εκδόσεις Λυκόφως, το δεύτερο κατά σειρά μυθιστόρημα της Αντιγόνης Σιώμου.

Ένας αγώνας ανελέητος να ενταχθεί ένας άνθρωπος δίχως παρελθόν και παρόν σε μια κοινωνία του σήμερα, σκληρή και γεμάτη προκλήσεις.
Θα τα καταφέρει; Θα μπορέσει να μάθει πώς τον λένε και από πού ήρθε;

Σας αφήνω να το ανακαλύψετε.