Ο Εμμανουήλ Γ. Μαύρος και τα Τρένα μεγάλων αποστάσεων


Το μυθιστόρημα μου... «Τρένα μεγάλων αποστάσεων» για όσους θέλουν να ξεπερνούν τα όρια που ορίζουν οι άλλοι και όχι ο εαυτός τους.

Η υπόθεση… Απλή και λογική λόγω των καταστάσεων που ζούμε και βιώνουμε. Η υφήλιος κλυδωνίζεται από μία πρωτοφανή υγειονομική κρίση, που έχει χαρακτηριστεί επίσημα ως πανδημία. Η χορήγηση ενός εμβολίου κατά της φονικής αυτής γρίπης επιβάλλει τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού προγράμματος μέσω του οποίου θα καταχωρούνται όσοι πολίτες προβούν σε εμβολιασμό. Είναι εφικτή, όμως, η προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ή θα αποτελέσει αφορμή για την καταστρατήγηση αναφαίρετων ανθρώπινων δικαιωμάτων;

Βασική ηρωίδα είναι η Χριστίνα Πολίτη. Μια διαφορετική γυναίκα· άλλωστε και τα τρία μυθιστορήματα μου έχουν γυναίκες πρωταγωνίστριες. Λατρεύω τον ψυχικό κόσμο τους και να «παίζω» με αυτόν. Η Χριστίνα Πολίτη λοιπόν είναι μία γοητευτική, ταλαντούχα, νέα επιστήμονας και στέλεχος μιας εταιρείας πληροφορικής, η οποία αναλαμβάνει τη δημιουργία του λογισμικού καταχώρησης για όσους πολίτες προβούν σε εμβολιασμό.
Συνοδοιπόρος ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας που εργάζεται, ο Γιώργος Κούρτης. Ένας αδίστακτος, επιτυχημένος, νέος επιχειρηματίας με αμέτρητες επιτυχίες, τόσο στον χώρο των πολυεθνικών όσο και στο πεδίο των σχέσεων με όμορφες και διάσημες γυναίκες και η Χριστίνα Πολίτη δεν του περνά απαρατήρητη…

Ο αναγνώστης σίγουρα θα προβληματιστεί. Ίσως και να θορυβηθεί… Μπορεί και να συγκρουστεί με τον εαυτό του. Εξαρτάται ποιος ή ποια θα το διαβάσει. Σίγουρα θα κακοκαρδίσει τους συντηρητικούς σε κοινωνικό πρωτίστως και δευτερευόντως πολιτικό επίπεδο.

Ευχή μου είναι να επιστρέψουμε στην ελευθερία μας. Ο παραλογισμός έχει ξεπεράσει κάθε όριο και η κούραση φέρνει αρνητικά αποτελέσματα παρά θετικά.
Εύχομαι περισσότερους αναγνώστες, γνώση και τέχνες εν δράση, γιατί κουραστήκαμε με τις πολιτικές των ηλιθίων.


Ο Εμμανουήλ Γ. Μαύρος μιλάει για το νέο του μυθιστόρημα, Τρένα μεγάλων αποστάσεων, που κυκλοφορεί από την Άνεμος εκδοτική.

Ο Εμμανουήλ Γ. Μαύρος είναι σκηνοθέτης. Ξεκίνησε να γράφει βιβλία για να μεταφέρει ιστορίες που ξεπερνούν τα όρια της Ελλάδας γεωγραφικά, ιστορικά και θεματικά. Έχει κάνει σπουδές κινηματογράφου, τηλεόρασης και επικοινωνίας. Από το 1998 έως το 2014 εργαζόταν ως σκηνοθέτης στην τηλεόραση, σε γνωστές για το ευρύ κοινό εκπομπές, δελτία ειδήσεων, αλλά και τηλεοπτικές σειρές. Τέσσερις ταινίες του μικρού μήκους έχουν βραβευτεί σε διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ. Για το θέατρο έχει ανεβάσει παραστάσεις με πειραματικές ομάδες. Δίδαξε σκηνοθεσία, σενάριο και ιστορία κινηματογράφου σε ΙΕΚ και σε κολέγια. Η αρχή του 2012 τον βρίσκει στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας το Αμάν και στο πρακτορείο IYQ ως Διευθυντή Δημιουργικού ξένου τηλεοπτικού προγράμματος. Συνεργάστηκε με πολλά αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα όπως το «Al Arabiya» και το «MBC». Το 2013 μετοικίζει στο Ηράκλειο της Κρήτης για να συνεργαστεί με το ΚΡΗΤΗ TV ως Διευθυντής Δημιουργικού του καναλιού και ως σύμβουλος προγράμματος. Το 2019 ολοκληρώνει το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «317» σε παραγωγή της Earthview, με την ταινία στο 14ο Φεστιβάλ της Χαλκίδας να λαμβάνει το 2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους. Σήμερα είναι συνιδρυτής της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΜΗΔΕΙΑ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, καλλιτεχνικός διευθυντής και συνιδιοκτήτης του θεάτρου Δρόμος στην Κυψέλη.
Εργογραφία: «Ο υιός του Νείλου», μυθιστόρημα, Άνεμος εκδοτική, 2015. «Αναζητώντας την Αρετούσα», ποίηση, ακούστε το δωρεάν ηχοβιβλίο εδώ, 2016. «Ανάσταση ψυχών», μυθιστόρημα, Άνεμος εκδοτική, 2017).