Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τραγουδιού «Ένα χαμόγελο» με την Χριστίνα Κακαλιάντη σε μουσική και στίχους Δημήτρη Τσιβουλά από την Spider Music, ένα swing δροσερό, γεμάτο αισιοδοξία και χιούμορ, της απηύθυνα μερικές ερωτήσεις. Διαβάστε τι μου είπε και ακούστε το κομμάτι στον παραπάνω σύνδεσμο.
Τι σημαίνει για εσάς η μουσική; Αν δεν είχατε ασχοληθεί με τη μουσική, με τι άλλο θα μπορούσατε να είχατε ασχοληθεί;
Χριστίνα Κακαλιάντη: Η μουσική είναι ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου και της ζωής μου. Μεγάλωσα με τη μουσική και μπορώ να πω ότι πολλές πτυχές του χαρακτήρα μου έχουν διαμορφωθεί μέσα από αυτή. Σε μικρή ηλικία, μέσω του Μουσικού Σχολείου Θες/νίκης έμαθα και εξερεύνησα πολλά είδη μουσικής αλλά και τέχνης. Αυτό μου έδωσε βάσεις ως άνθρωπο και μου έμαθε να βλέπω τον κόσμο χωρίς παρωπίδες. Αργότερα, η μουσική με συνόδευσε στα επαγγελματικά μου βήματα και μέχρι σήμερα μέσα από αυτή μαθαίνω και εξελίσσομαι.
Θα μπορούσα να είχα ασχοληθεί με πολλά πράγματα καλλιτεχνικής φύσης, όμως φαντάζομαι ότι και πάλι η μουσική θα είχε ενεργό ρόλο στη ζωή μου. Μου αρέσουν, ο χορός, τα καλλιτεχνικά, οι δραστηριότητες με παιδιά, ό,τι έχει σχέση με επικοινωνία και αλληλεπίδραση με κόσμο. Επιπλέον, θα μπορούσα να ασχοληθώ και ως ζωοτέχνης, αφού αυτό είναι και το πτυχίο μου και ήδη έχω δουλέψει πάνω στο αντικείμενο. Ίσως όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι τα κριτήριά μου για έναν άλλον επαγγελματικό προσανατολισμό, αν φυσικά δεν υπήρχε η μουσική.
Βλέπω μια διττή φύση στο «Χαμόγελο», τη νέα σας κυκλοφορία, και συγκεκριμένα οι στίχοι θα μπορούσαν με μια άλλη απόδοση, με μια άλλη μουσική προσέγγιση να λειτουργήσουν δραματικά και το κομμάτι να μην αποπνέει αυτήν την ευθυμογραφική διάθεση όπως τώρα, μα το αντίθετο. Ποια είναι η δική σας γνώμη; Πώς το σχολιάζετε;
Χ.Κ.: Ναι, φυσικά και θα μπορούσε! Όμως όλα τα πράγματα στη ζωή, είναι πώς επιλέγεις να τα προσεγγίσεις, από ποια οπτική επιλέγεις εσύ να τα δεις. Ο Δημήτρης Τσιβούλας, ο συνθέτης και στιχουργός του κομματιού, αλλά και εγώ, επιλέγουμε την θετική πλευρά των πραγμάτων. Άλλωστε, αυτό που περιγράφει το τραγούδι, είναι κάτι που πάρα πολλά ζευγάρια το έχουν ζήσει. Το σημαντικό είναι, την επόμενη μέρα να είναι πάλι ο ένας για τον άλλον αυτό το “Ένα χαμόγελο σε κάθε ξύπνημα”.
Ποιο είναι το σχόλιό σας σχετικά με την πανδημία; Ποιος ο ρόλος της τέχνης, εν τω συνόλω;
Χ.Κ.: Περνάμε μία δύσκολη περίοδο που δεν πρέπει να μας αλλοιώσει ως ανθρώπους. Αντιθέτως, πρέπει μέσα από τις δυσκολίες που περνάμε, να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι.
“Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς”.
Ο ρόλος της τέχνης είναι πάρα πολύ σημαντικός. Μπορεί να γίνει το μονοπάτι για τη σωστή παιδεία των ανθρώπων. Επίσης, είναι ένας τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων μας, όχι μόνο σε περιόδους ξεγνοιασιάς και χαράς, αλλά κυρίως σε δύσκολες στιγμές. Δεν είναι τυχαίο, ότι στην περίοδο της καραντίνας πολλοί άνθρωποι βρήκαν καταφύγιο στις τέχνες.
Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Χ.Κ.: Συνέχεια δημιουργούμε, συνέχεια ετοιμάζουμε πράγματα, συνέχεια κάνουμε σχέδια που προς το παρόν οι συνθήκες εδώ στη Θεσσαλονίκη δε μας επιτρέπουν να γίνουν πραγματικότητα. Για την ώρα, δίνουμε βάση στο καινούριο μας τραγούδι “Ένα χαμόγελο” που μόλις βγήκε από την Spider Music… και φυσικά δεν αποκλείουμε και συνέχεια...
Όταν τα μέτρα για τον κορωνοϊό αρθούν, τότε μέσα από τα social media μας, θα σας ενημερώσουμε και για τις κινήσεις μας σε μουσικές εμφανίσεις.
Ποιο είναι το όνειρό σας σε σχέση με τη μουσική;
Χ.Κ.: Το όνειρό μου είναι να εξακολουθώ και στο μέλλον να ερμηνεύω τραγούδια που αγαπάω. Να κάνω ενδιαφέρουσες μουσικές παραστάσεις μαζί με καλούς μουσικούς και ανθρώπους. Θα ‘θελα να γυρνάω σπίτι μετά από κάθε μουσική παράσταση, γνωρίζοντας ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό.
🎶
Η Χριστίνα Κακαλιάντη ξεκίνησε επαγγελματικά το τραγούδι από το 2003 και μέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό της εμφανίσεις σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Κάθε χρόνο μας παρουσιάζει κάτι καινούριο. Το “Ένα χαμόγελο” συνεχίζει αυτήν την παράδοση φέτος. Έχει κάνει αρκετές επανεκτελέσεις όπως ‘Ροκ μπαλάντα’, ‘Πάρε το δάκρυ μου’ αλλά και δικές της δουλειές όπως το ‘Μη χαραμίζεσαι’. Θα την συναντήσετε με φωνητικά σε πολλές δουλειές συναδέλφων της και στο διαδίκτυο μπορείτε να δείτε προσωπικές της εμφανίσεις στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και σε συναυλίες.