Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ο καπετάνιος τση Ζάκυθος * Το κορίτσι της Σελήνης * Οι τρεις πίνακες * Η φυγή των τεσσάρων * Από τις στάχτες της Καντάνου * Σαν μαργαριτάρι από σ' αγαπώ * 4ος όροφος ** Αληθινή ιστορία: Το ανυπεράσπιστο αγόρι ** Διηγήματα: Αγόρια και κορίτσια * Pelota * Backpack: Ιστορίες χίμαιρες ** Διάφορα άλλα: Έξι τίτλοι από τις εκδόσεις Ελκυστής * Βιβλιοδώρα από τις εκδόσεις Ελκυστής ** Για παιδιά: Η περιπετειώδης εξαφάνιση του Καλτσάκη * Ρόνι ο Σαλιγκαρόνης

Άννυ Πασπάτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη, από όπου αποφοίτησε το 1966. Πέθανε στις 18 Ιουνίου 2020. Η φωτογραφία είναι από ολοσέλιδη συνέντευξή της στο περιοδικό «Ντομινό» (11/4/1969).
Διέπρεψε κυρίως στο Εθνικό Θέατρο, όπου συμμετείχε σε πολλές και διαφορετικές παραστάσεις, από κωμωδίες μέχρι τραγωδίες από το 1965 έως το 1994. Δική της φωτογραφία στα θεατρικά προγράμματα του φορέα βλέπουμε πολύ νωρίς, στην παράσταση «Ταρτούφος» (του Μολιέρου, 1967-1968), στη μόλις έβδομή της εμφάνιση.
Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε σε 16 ταινίες, με πρώτη την «Αγάπησα και πόνεσα» (1964) και τελευταία τα «Πρόσωπα του Θεού» (1984).
Την εντόπισα μάλιστα και σε δύο βιντεοταινίες της δεκαετίας του 1980: «Ένας τρελός τρελός ονειροπαρμένος» (1986) και «Περιμένοντας το αύριο» (1989). Η φωτογραφία είναι από δημοσίευμα του περιοδικού «Ντομινό» (3/11/1967).
Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε πάρα πολλές σειρές της ΕΡΤ, κυρίως τη δεκαετία του 1980: «Μεθοριακός σταθμός» (ΥΕΝΕΔ, 1971-1984), «Οι αξιόπιστοι» (ΥΕΝΕΔ, άνοιξη 1982), «Γιάννης και Μαρία» (ΕΡΤ, 1982-1983) κ.ά. Αργότερα εμφανίστηκε και στην ιδιωτική τηλεόραση: «Η οργή των θεών» (ΣΚΑΪ, 1994-1995), «Απαγορευμένη αγάπη» (MEGA, 1998 και εφεξής) κ.ά. Η φωτογραφία είναι από δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα» (7/12/1981) με αφορμή το τέλος της περίφημης σειράς «Μεθοριακός σταθμός».
Επίσης εμφανίστηκε σε τουλάχιστον 13 παραστάσεις του «Θεάτρου της Δευτέρας» μεταξύ 1973 και 1989. Στη φωτογραφία απεικονίζεται με τους: Χρήστο Πάρλα, Βύρωνα Πάλλη, Δημήτρη Παπαγιάννη, Γρηγόρη Βαφιά, Μαρία Μοσχολιού και Στέφανο Δεκεριάν (δυστυχώς δε συγκράτησα περαιτέρω στοιχεία).
Το λαμπερό της πρόσωπο αποτυπώθηκε σε τουλάχιστον 10 εξώφυλλα (η έρευνα συνεχίζεται).
Κλικ για περισσότερα του Πάνου Τουρλή
Πηγές:
Τα δημοσιεύματα είναι από τη Βιβλιοθήκη του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Ε.Λ.Ι.Α.-Μ.Ι.Ε.Τ.).
Τα εξώφυλλα είναι και από τον ανωτέρω φορέα και από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής.
Η εικόνα 2 είναι από το ψηφιοποιημένο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου.
Το screenshot της ταινίας είναι από το προσωπικό μου αρχείο.
Η εικόνα 6 είναι από το αρχείο της ΕΡΤ.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Pelota, Σταμάτη Γιακουμή4ος όροφος, Μάριου ΛιβάνιουΗ φυγή των τεσσάρων, Χάρη ΜπαλόγλουΑγόρια και κορίτσια, Δημήτρη ΣιάτηΣαν μαργαριτάρι από σ' αγαπώ, Αντώνη ΠαπαδόπουλουBackpack: Ιστορίες χίμαιρεςΑπό τις στάχτες της Καντάνου, Χριστίνας Σουλελέ
Βιβλιοδώρα από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΟι τρεις πίνακες, Βαΐας ΠαπουτσήΈξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΤο κορίτσι της Σελήνης, Μαργαρίτας ΔρόσουΤο ανυπεράσπιστο αγόρι, Αλέξανδρου ΠιστοφίδηΡόνι ο Σαλιγκαρόνης, Χριστίνας ΔιονυσοπούλουΗ περιπετειώδης εξαφάνιση του Καλτσάκη, Ευαγγελίας Τσαπατώρα