Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο –παρακολουθείτε όλα τα είδη– ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθoπλασίες: Από τις στάχτες της Καντάνου * Τα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης * Ιόντα θανάτου * Ο βυθός αλλιώς * Ο εραστής του Ντεβ Μάρτιν * Μ' ένα ζευγάρι σαγιονάρες * Το ταξίδι μιας στιγμής ** Διηγήματα: Backpack: Ιστορίες χίμαιρες * Πέτα μακριά, Πέπε ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Το ξενοδοχείο της αυτοπραγμάτωσης * λοιπόν, * Ναι, αρνούμαι * Η άλλη πλευρά *** Παιδικά: Από τη σοφίτα στα άστρα *** Μουσικό άλμπουμ: The 12 Kalikatzari of Christmas *** Εγκυκλοπαίδεια: Rock Around... Troubadours

Κάιν


Ο Ζοζέ Σαραμάγκου βασίζει το συγκεκριμένο του βιβλίο πάνω στη δολοφονία του Άβελ από τον Κάιν χτίζοντας μια νέα ιστορία. 
Το Κάιν του Σαραμάγκου (που είναι και το τελευταίο βιβλίο που έγραψε) είναι ένα βιβλίο άγριο και συνάμα απολαυστικό. Είναι σαν ένας διάλογος ανθρώπου και θεού, ένα βιβλίο που αποδεικνύει πόσο βάρβαρο βιβλίο είναι η Βίβλος. Με ιστορίες φόνων, αιμομιξίες και αιματοχυσίες λαών.
Όπως γράφει ο Σαραμάγκου: η ιστορία των ανθρώπων είναι η ιστορία της ασυνεννοησίας τους με τον Θεό. Ούτε αυτός καταλαβαίνει εμάς, ούτε εμείς εκείνον.
Ένα βιβλίο που απόλαυσα απνευστί μιας και είναι μόνο 152 σελίδες.


Τάσος Σταυρακέλης

Το βιβλίο του Ζοζέ Σαραμάγκου, Κάιν, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτης
Η συνοδευτική εικόνα είναι φωτογραφία του συντάκτη