Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο –παρακολουθείτε όλα τα είδη– ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθoπλασίες: Από τις στάχτες της Καντάνου * Σαν μαργαριτάρι από σ' αγαπώ * 4ος όροφος * Τα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης * Ιόντα θανάτου * Ο βυθός αλλιώς ** Διηγήματα: Pelota * Backpack: Ιστορίες χίμαιρες * Πέτα μακριά, Πέπε ** Διάφορα άλλα: Βιβλιοδώρα από τις εκδόσεις Ελκυστής ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Το ξενοδοχείο της αυτοπραγμάτωσης * λοιπόν, * Ναι, αρνούμαι * Η άλλη πλευρά ** Για παιδιά: Η περιπετειώδης εξαφάνιση του Καλτσάκη * Ρόνι ο Σαλιγκαρόνης

Λογοτεχνικοί διαγωνισμοί


✎Πέμπτος διαγωνισμός ποίησης με ελεύθερο θέμα από την ιστοσελίδα bonsaistories.gr
Το bonsaistories.gr διοργανώνει τον πέμπτο διαγωνισμό ποιήσεως, με ελεύθερο θέμα. Το κάθε ποίημα που θα υποβληθεί από τους συμμετέχοντες, θα πρέπει να είναι αδημοσίευτο και να μην ξεπερνά τους 40 στίχους. Η υποβολή των έργων πρέπει να γίνεται σε αρχείο Word. Ο κάθε ποιητής συμμετέχει με ένα ποίημα. Τα ποιήματα, για τη διασφάλιση της διαφάνειας της διαδικασίας, θα αποστέλλονται με ψευδώνυμο στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: elenachris8@gmail.com. Στο ίδιο μέιλ, αλλά σε ξεχωριστό αρχείο, θα αποστέλλονται τα πραγματικά στοιχεία των συμμετεχόντων. Η υποβολή των συμμετοχών ξεκινά 8/4/2019 και ολοκληρώνεται στις 31/5/2019. Οι ποιητές φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την πατρότητα και τα πνευματικά δικαιώματα των ποιημάτων που θα στείλουν στον διαγωνισμό. Σε περίπτωση καταγγελίας για λογοκλοπή, η ιστοσελίδα bonsaistories.gr ουδεμία ευθύνη φέρει, και για την προστασία της διαδικασίας, θα ακυρώνεται κατόπιν σχετικής απόφασης, η συμμετοχή που έχει καταγγελθεί για λογοκλοπή.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις:
Κατά την Α΄ φάση, Επιτροπή αποτελούμενη από αξιόλογους συγγραφείς, θα επιλέξει τα καλύτερα -κατά την κρίση των μελών της- ποιήματα.
Κατά τη Β΄ φάση, τα καλύτερα που θα έχουν επιλεγεί, θα αναρτηθούν στο site με τα πραγματικά ονόματα των συμμετεχόντων και θα τεθούν σε ψηφοφορία κοινού. Τα τελικά αποτελέσματα θα κριθούν με βάση τη βαθμολογία της Επιτροπής και το άθροισμα των θετικών σχολίων που θα υποβληθούν στο site του bonsaistories.gr με αναλογία 80 προς 20. Η κρίση της Επιτροπής θα είναι μεγαλύτερης βαρύτητας (80%).


Προκήρυξη Διαγωνισμού από τις εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα ιστορικού μυθιστορήματος.
O Εκδοτικός Οίκος Ωκεανός σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Κώστας Κυριαζής (ΔΚΚΚ) προκηρύσσει Πανελλήνιο διαγωνισμό για τη συγγραφή ιστορικού μυθιστορήματος, για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα. Ο διαγωνισμός λήγει στις 31 Αυγούστου 2019. Το Διεθνές Κέντρο Κώστας Κυριαζής (ΔΚΚΚ)και ο Εκδοτικός Οίκος Ωκεανός θα βραβεύσουν δύο (2) βιβλία και η ανακοίνωση θα γίνει τον Ιανουάριο του 2020. Ο Εκδοτικός Οίκος Ωκεανός αναλαμβάνει την έκδοση των μυθιστορημάτων που θα βραβευτούν.
Τελευταία ημερομηνία υποβολής έργων στον διαγωνισμό ορίζεται η 31η Αυγούστου 2019. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι απανταχού Έλληνες ή γενικά οι ομιλούντες την ελληνική γλώσσα. Θέμα: Από την Αρχαιότητα ως τα μέσα του 20ου Αιώνα. Έκταση Μυθιστορήματος: Από 80.000 ως 120.000 λέξεις. Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει στον διαγωνισμό μόνο ένα μυθιστόρημα το οποίο δεν έχει λάβει μέρος σε άλλο διαγωνισμό και πρέπει να είναι πρωτότυπο, αδημοσίευτο και να μην έχει υποβληθεί σε άλλον εκδοτικό οίκο. Το έργο θα υποβάλλεται σε 4 (τέσσερα) δακτυλογραφημένα αντίτυπα, στη διεύθυνση των εκδόσεων (Πραξιτέλους 40-44, 7ος όροφος, Αθήνα, 10561) Τα αντίτυπα δεν επιστρέφονται. Το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο, το email, και η ταχυδρομική διεύθυνση του δημιουργού θα αναγράφονται στην πρώτη σελίδα του έργου. Επίσης θα συνοδεύεται με Υπεύθυνη Δήλωση (άρθρο 8 Ν.1599/1986) που θα δηλώνει τα εξής: Το έργο δεν έχει δημοσιευθεί πουθενά αλλού, δεν έχει υποβληθεί σε άλλον εκδοτικό οίκο, και δεν είναι αυτοέκδοση. Για το διάστημα που τα βιβλία θα εξετάζονται από την επιτροπή δεν θα μπορούν να δοθούν σε άλλον εκδότη (είτε προς αξιολόγηση είτε προς έκδοση). Η τελική κρίση των έργων θα γίνει από επταμελή Κριτική Επιτροπή, η οποία είναι: Προεδρεύων: Παναγιώτης Δ. Μαστροδημήτρης, Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέλη: Μαρία Αλεξανδράκη, Επίτιμος Πρόεδρος Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, Γεράσιμος Ζώρας, Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Κυριαζής, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Συγγραφέας, Ρino Mariano, Καθηγητής Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Μπεζανσόν Γαλλίας, Πανεπιστημίου Λέτσε Ιταλίας, Ποιητής και Μεταφραστής, Γιώργος Λεονάρδος, Συγγραφέας και Δημοσιογράφος, Γιάννης Σπανδωνής, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας και Μεταφραστής


✎8ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Ζωοφιλίας
Ποίηση: 1 ποίημα (σε οποιαδήποτε μορφή ποιητικής έκφρασης) έως 32 στίχους
Διήγημα: 1 διήγημα έως 1200 λέξεις
Κάθε δημιουργός μπορεί να λάβει μέρος και στα δύο είδη.
Τα έργα θα πρέπει να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα, ζωοφιλικού περιεχομένου, στη Νεοελληνική Γλώσσα, σε 5 αντίτυπα, με μονό διάστημα, γραμματοσειρά Arial -μεγέθους 11 και με ψευδώνυμο στο πάνω δεξιά μέρος κάθε σελίδας. Στη θέση του αποστολέα θα αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο, ενώ τα πλήρη στοιχεία των διαγωνιζομένων (όνομα, επίθετο, ψευδώνυμο, ηλικία, ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνα, e-mail και τίτλοι έργων) θα εσωκλείονται σε ένθετο σφραγισμένο φάκελο, στον οποίο θα αναγράφεται εξωτερικά το ψευδώνυμο και το είδος συμμετοχής. Οι υποψήφιοι μπορούν να αποστείλουν τα έργα τους έως την 1η Ιουλίου 2019 (με απλή, όχι συστημένη επιστολή) στη διεύθυνση: Ηλέκτρας 5, 35100, Λαμία.
Θα απονεμηθούν διπλώματα: Βραβεία, Έπαινοι, Τιμητικές Διακρίσεις, καθώς και το Βραβείο Δήμητρα Καραφύλλη* Επίσης, όλες οι διακρίσεις θα συνοδεύονται από μετάλλια, τα Πρώτα Βραβεία από εικαστικά έργα της Νίκης Βλάχου, ενώ τα Δεύτερα και τα Τρίτα Βραβεία από βιβλία. Οι διακριθέντες θα ειδοποιηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου 2019. Η Εκδήλωση Απονομής Βραβείων θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο 2019 στη Λαμία, σε συνδιοργάνωση με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας. Η επίσημη ανακοίνωση για την ημερομηνία, το χώρο και τους λοιπούς συνδιοργανωτές της Εκδήλωσης Απονομής θα αναρτηθεί μετά τη λήξη του διαγωνισμού. Απαιτείται η φυσική παρουσία του διακριθέντος, ή εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου του. Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές, αμετάκλητες και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Πληροφορίες για των αριθμό των συμμετοχών, την εξέλιξη του διαγωνισμού, την επίδοση ή τη βαθμολογία των διαγωνιζομένων δε θα δίδονται. Η μη τήρηση των παραπάνω όρων συνεπάγεται με αποκλεισμό των διαγωνιζομένων.
Ενδέχεται και φέτος:
α) Έκδοση συλλογής των διακριθέντων έργων, η οποία θα πωλείται αποκλειστικά για τις ανάγκες των αδέσποτων τετράποδων φίλων του νομού μας
β) Μελοποίηση διακριθέντων ποιημάτων
Διευκρινήσεις για το διαγωνισμό στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nickyvlahou@gmail.com

* Βραβείο Δήμητρα Καραφύλλη: Βραβείο που θεσπίσαμε στο διαγωνισμό μας για να τιμάμε τη μνήμη της Δήμητρας, της εξαίρετης και πολυβραβευμένης ποιήτριας, γραφίστριας (απόφοιτης Τμήματος Γραφιστικής Σχολής Δοξιάδη με καθηγητές τους διαπρεπείς εικαστικούς δημιουργούς Τάσσο, Μυταρά, Γράββαλο, Δεσκουλάκο, Κατσουλίδη, Βασιλειάδη κ. ά.), αγιογράφου, χαράκτριας, κατασκευάστριας μοναδικών χειροποίητων κοσμημάτων, ζωόφιλης, πρώτης νικήτριας του διαγωνισμού μας και, πάνω απ’ όλα, ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΦΙΛΗΣ μας. Η Δήμητρα εξέδωσε εν ζωή τρεις ποιητικές συλλογές: ‘‘Στο βάθος κήπος’’, ‘‘Τρελή τυφλόμυγα’’ και ‘‘Γρήγορα στις οθόνες σας’’, ενώ μετά το ‘‘ταξίδι’’ της, εκδόθηκε η ‘‘Τελευταία χάρη’’.


✎Πρώτος Μεσογειακός Διαγωνισμός Διηγήματος Rooted Everyday
Tο Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) και η εκστρατεία Rooted Everyday (rootedeveryday.org) ανακοινώνουν τον 1o Μεσογειακό Διαγωνισμό Διηγήματος με θέμα το περιβάλλον και τον πολιτισμό της Μεσογείου και τίτλο #MedStoryPrize 2019. Το #MedStoryPrize 2019 αναζητά διηγήματα 3000 λέξεων από ερασιτέχνες και επαγγελματίες συγγραφείς 18 ετών και άνω, που προέρχονται ή κατοικούν στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τον Λίβανο ή το Μαρόκο. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει την πλούσια βιοποικιλότητα, τον πολιτισμό και την παράδοση της Μεσογείου. Το #MedStoryPrize αναζητά ιστορίες πρωτότυπες, εμπνευσμένες από ανθρώπους που ζουν και βιοπορίζονται με σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον και που αντλούν από την προφορική παράδοση των χωρών που εκπροσωπούνται στον διαγωνισμό. Αναζητά, επίσης, ιστορίες εξερεύνησης του φυσικού πλούτου της Μεσογείου που καταδεικνύουν την επείγουσα ανάγκη διατήρησής του, καθώς και διερεύνησης των τρόπων με τους οποίους η αίσθηση της επαφής με τη γη και τον τόπο μπορεί να οδηγήσει σε θετικές αλλαγές για εμάς και τον πλανήτη μας.
Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απαρτίζεται από έμπειρους συγγραφείς που εκπροσωπούν τις χώρες της εκστρατείας Rooted Everyday. Αυτοί είναι η Μαρία Ρουσάκη από την Ελλάδα, η Isabel Minhós Martins από την Πορτογαλία, ο Brahim Elboukhari από το Μαρόκο, ο Joaquin Araújo από την Ισπανία, η Rania Masri από τον Λίβανο και η, προεδρεύουσα της κριτικής διαδικασίας, Amy Beeson από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Το βραβείο για τον νικητή του #MedStoryPrize 2019 είναι ένα ταξίδι στην οικοπεριοχή της χώρας προέλευσης ή διαμονής του. Εφόσον αυτή είναι η Ελλάδα, τότε ο προορισμός θα είναι το νησί της Λήμνου, όπου η ομάδα του MedINA υλοποιεί το πρόγραμμα Terra Lemnia, το οποίο στοχεύει στη στήριξη και ενίσχυση των παραδοσιακών και ήπιων πρακτικών του πρωτογενούς τομέα που συμβάλλουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Η διαδικασία των υποβολών θα διαρκέσει έως τις 24 Ιουνίου. Οι νικητές θα ανακοινωθούν την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ελεύθερη και τα διηγήματα μπορούν να υποβληθούν στα ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά, αραβικά ή πορτογαλικά. Όροι Συμμετοχής και πληροφορίες υποβολής
Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας Rooted Everyday που αποσκοπεί στην ενημέρωση και κινητοποίηση του κοινού σχετικά με τον πολιτισμό, τη φύση, την ιστορία και τη βιοποικιλότητα στη Μεσόγειο, αναδεικνύοντας τη σημασία της συνύπαρξης και σύνδεσης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον. Η εκστρατεία είναι αποτέλεσμα της Μεσογειακής συνεργασίας του MedINA με τη WWF, το Global Diversity Foundation, το DiversEarth και το Society for the Protection of Nature in Lebanon σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα για τη διατήρηση παραδοσιακών πρακτικών που διαμορφώνουν τοπία υψηλής οικολογικής αξίας. Οι οικοπεριοχές της εκστρατείας όπου υλοποιούνται προγράμματα στο πεδίο είναι η Λήμνος, το Όρος Σουφ στο Λίβανο, ο Υψηλός Άτλαντας στο Μαρόκο και οι περιοχές Ντεχέσα και Μοντάδο στην Ισπανία και την Πορτογαλία αντίστοιχα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Terra Lemnia μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα.


✎Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης από την Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου
Η Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου (ΕΛΣΗ) διοργανώνει τον καθιερωμένο ετήσιο διαγωνισμό ποίησης με γενικό θέμα “Περιβάλλον – γη, νερό, αέρας”
Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν: Έλληνες, Έλληνες ομογενείς και Έλληνες κάτοικοι αλλοδαπής. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι έχουν βραβευθεί και δεν παρήλθε μια τριετία μετά τη βράβευσή τους. Τα ποιήματα που θα υποβληθούν στον διαγωνισμό, πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα και οι διαγωνιζόμενοι/ες να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Οι συμμετέχοντες/ουσες καλούνται να υποβάλουν στον διαγωνισμό ένα (1) ποίημά τους, το οποίο δεν θα ξεπερνά τους τριάντα (30) στίχους. Το ποίημα δεν πρέπει να έχει δημοσιευθεί ή εκδοθεί ή βραβευθεί σε άλλο διαγωνισμό ποίησης. Το ποίημα θα πρέπει να αποσταλεί μέχρι τις 15 Ιουνίου 2019 σε τρία δακτυλογραφημένα αντίγραφα, στα οποία θα αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου/ενης. Τα αντίγραφα θα αποσταλούν μέσα σε φάκελο, στον οποίο στη θέση του αποστολέα θα αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου/ενης. Μέσα στο μεγάλο φάκελο και σε μικρότερο φάκελο σφραγισμένο (στον οποίο θα αναγράφεται εξωτερικά μόνο το ψευδώνυμο του διαγωνιζομένου/ενης), θα περιέχονται δακτυλογραφημένα τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζομένου/ενης (ψευδώνυμο, τίτλος ποιήματος, όνομα, επώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμός σταθερού τηλεφώνου, αριθμός κινητού τηλεφώνου, και e-mail).
Σημειώσεις: Η αξιολόγηση των ποιημάτων θα γίνει από Τριμελή Επιτροπή, την οποία θα ορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΗ. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του μηνός Αυγούστου. Θα απονεμηθούν τρία βραβεία και τρεις έπαινοι. Η τελετή απονομής των βραβείων και των επαίνων θα γίνει στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της ΕΛΣΗ: “Λυρική Παμβώτις”, η οποία πραγματοποιείται το τελευταίο Σάββατο του μηνός Αυγούστου στο Νησί της λίμνης των Ιωαννίνων. Η ταχυδρομική διεύθυνση στην οποία θα αποσταλεί ο φάκελος με την ένδειξη για τον 13ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης της ΕΛΣΗ είναι: Εργολάβος Σπύρος, Ι. Γούναρη 7, ΤΚ454 44 – Ιωάννινα


Λογοτεχνικό project Το τέλος του κόσμου
Διάρκεια: 6/5/2019 έως 6/10/2019 (ίσως και παραπάνω)
Έκταση: από 50 έως 1500 λέξεις
Θεματική-είδος: κανένας περιορισμός (μονόλογος, στίχος, ποίημα, πεζό, διήγημα, tweet, άρθρο, οτιδήποτε)
Συμμετοχή: 1 έως 5 (τις συμμετοχές σας μπορείτε να τις στέλνετε από τώρα)
Επικοινωνία: giorgos.iatridis@gmail.com
Στο κλείσιμο του project όλες οι συμμετοχές θα κυκλοφορήσουν σε e-book.
Πιο αναλυτικά, όλες οι συμμετοχές θα πρέπει να έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Ο τίτλος κάθε ιστορίας θα είναι: Το τέλος του κόσμου. Φυσικά, τα κείμενα θα έχουν και το ανάλογο περιεχόμενο με τον τίτλο, όπως ο κάθε ένας φαντάζεται την φράση αυτή. Μπορεί για τον συγγραφέα η ιστορία που θα γράψει να είναι αλληγορική, μπορεί να είναι άκρως λογική, καταστροφική, φανταστική, ανατρεπτική, ερωτική… Ακόμα, για καλύτερη ομοιομορφία στις συμμετοχές, καλό θα είναι μέσα στο email να υπάρχει:
1. φωτογραφία (που να ταιριάζει με την ιστορία)
2. βιογραφικό (ένα πολύ μικρό bio του συγγραφέα)
Αν κάποιος πάρει μέρος με πάνω από μία συμμετοχή, δίπλα στον τίτλο χρειάζεται να γράψει π.χ. Το τέλος του κόσμου ΙΙ, ΙΙΙ, IV και πάει λέγοντας. Μιας και ο τίτλος για όλους θα είναι Το τέλος του κόσμου, όσοι επιθυμούν μπορούν να εντάξουν ακριβώς κάτω από τον τίτλο και πάνω από τη συμμετοχή τους κάποιον υπότιτλο, αλλά όπως είπαμε αυτό είναι προαιρετικό. Όλοι οι συμμετέχοντες θα ειδοποιούνται με email όταν ανεβαίνει το κείμενό τους.
Όλα τα κείμενα θα αναρτηθούν εδώ: EndProject.tumblr.com στο facebook αλλά και στο twitter (@iatridisg) hashtag: #ΕNDgr Σκοπός του εγχειρήματος είναι η διάδοση της ανοιχτής λογοτεχνίας, να δώσει βήμα σε νέες φωνές να εκφραστούν, αλλά και πως με ένα ίδιο δεδομένο, όπως είναι ο τίτλος, μπορούν να προκύψουν πολλές και διαφορετικές λογοτεχνικές ιστορίες.


Χρύσα Μαστοροδήμου
Στη συνοδευτική εικόνα βλέπετε φωτογραφία της Στέλλας Σιδηροπούλου. Περισσότερα

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Η άλλη πλευρά, Γιώργου Λύπα4ος όροφος, Μάριου Λιβάνιουλοιπόν, Ευτυχίας ΚατελανάκηΤο ξενοδοχείο της αυτοπραγμάτωσης, Άνθιας Χριστοδούλου-ΘεοφίλουΣαν μαργαριτάρι από σ' αγαπώ, Αντώνη ΠαπαδόπουλουBackpack: Ιστορίες χίμαιρεςΑπό τις στάχτες της Καντάνου, Χριστίνας Σουλελέ
Πέτα μακριά, Πέπε, Δαμιανός ΑγραβαράςΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη ΣμίχεληΟ βυθός αλλιώς, Μαρίας ΒουζουνεράκηΤα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης, Πόπης ΚλειδαράΙόντα θανάτου, Σοφίας ΕλευθεριάδουΝαι, αρνούμαι, Χάρη ΒαρούτηΗ περιπετειώδης εξαφάνιση του Καλτσάκη, Ευαγγελίας Τσαπατώρα