Με την ψυχή μου γεμάτη χαρά, πέρασα σχέδιον μια αιωνιότητα απασχολημένος με την φροντίδα της ελευθερίας μου. Όμως σήμερα συνειδητοποιώντας πόσα έχασα με αυτή την εμμονή, κάθισα να γράψω ένα γράμμα, αφού με τρώει το μαράζι και ψάχνω τον τρόπο, παρακαλώντας τον ουρανό, να γευτώ αυτά που έχασα. Μα κανείς δεν ακούει τις ικεσίες μου.
Φευ.[1]
Δημήτρης Βαγενάς
Ζέστη
Αφρική
Νησί
Ζημιές
Ισημερινός
Βάσανα
Ατύχημα
Ρόλοι
Ηγέτης[2]
Ηγέτης[2]
Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Βαγενά, Στον Όλυμπο της Ζανζιβάρης, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής.
Στο οπισθόφυλλο λέει:
Μέσα στην κρίση, ο Χρήστος Κασπίρης παίρνει την απόφαση να ζητήσει δουλειά από τον θείο του, που έχει μια φάρμα γαρύφαλλων στα νησιά της Ζανζιβάρης, στην ανατολική Αφρική. Όμως, η δουλειά αυτή κρύβει πολλά μυστικά και εκπλήξεις, και μία τεράστια πρόκληση για τον Χρήστο, που έρχεται αντιμέτωπος με μια πραγματικότητα πολύ διαφορετική απ’ αυτή που γνώριζε μέχρι τότε.
Ο Δημήτρης Βαγενάς γεννήθηκε στο Αίγιο τον Ιανουάριο του 1961. Τον Μάιο του 2012 πρωτάρχισε να γράφει στα αγγλικά σε ένα μπλογκ αλλοδαπών. Μετά από έναν χρόνο συνέχισε τη συγγραφή πιο συστηματικά και πλέον στα ελληνικά.
Έργα του συναντώνται σε δύο ανθολογίες: Το μονόπρακτο «Οι κυνηγοί» εμπεριέχεται στη θεατρική ανθολογία του εκδοτικού οίκου Όστρια, ενώ το διακριθέν στον διαγωνισμό Ασημένια Σελίδα 1 διήγημά του «Φοβού τους Αχαιούς» έχει συμπεριληφθεί στην ανθολογία Διήγημα 1 των εκδόσεων Εντύποις και Μωραΐτης. Στον ίδιο διαγωνισμό, η πολιτικής φαντασίας νουβέλα του «Αν όμως» έλαβε Α΄ έπαινο ανάμεσα σε 238 συμμετοχές. Έργα του ίδιου που έχουν εκδοθεί: Η Έμπνευση Και Πού Να Την Βρείτε (νουβέλα-ψυχολογικό θρίλερ), Ελ Αχμάρ-Ο κόκκινος (ιστορικό έπος), Αν όμως (η προαναφερόμενη διακριθείσα νουβέλα), Η πιο σκούρα απόχρωση του σκοταδιού (συλλογή τρόμου), Ο θηρευτής και οι προστάτες της αιώνιας ψυχής (νουβέλα φιλοσοφικής αναζήτησης), Το μυστικό (σε μορφή τσέπης), Ζανζιμπάρ (μυθιστόρημα που επανεκδίδεται δια της παρούσης), Στα όρια της φαντασίας (συλλογή διηγημάτων φαντασίας), Οίκαδε (τρεις ιστορίες για την ανθρώπινη φύση), Ιστορίες πέρα από την πραγματικότητα (συλλογή επιστημονικής φαντασίας). Το πιο πρόσφατο βιβλίο του είναι η «Ιστορία αγάπης». Πραγματεύεται έναν κατά τα φαινόμενα ανεκπλήρωτο έρωτα ανάμεσα σε έναν ευνούχο και μια παλλακίδα στην Κίνα του 18ου αιώνα.
[2] Στο Πλοκόλεξο (εκ του πλοκή και λέξεις ή κάπως έτσι τέλος πάντων -ο καθένας ας το δεχτεί με τον τρόπο του- ή Πλεκόλεξο(;) -αμφιταλαντευόμενη ανάμεσα στο πλέκω-πλέξιμο και στην πλοκή) οι δημιουργοί γράφουν ένα ελεύθερο κείμενο/άρθρο για το έργο τους χρησιμοποιώντας δέκα προκαθορισμένες λέξεις. Στο τέλος, αν θέλουν, αντικαθιστούν μία από όλες αυτές με μια δική τους για τον επόμενο. Περισσότερα σαν κι αυτό θα βρείτε στην αντίστοιχη ετικέτα.
Απαντήστε κι εσείς στο Πλοκόλεξο ή το Ακρότιτλο κλικάροντας εδώ
[1] Ο Δημήτρης Βαγενάς συμπληρώνει την ακροστιχίδα του τίτλου του βιβλίου του. Η ακροστιχίδα είναι ένα παλαιό ποιητικό παιχνίδι στο οποίο τα αρχικά γράμματα των στίχων αν διαβαστούν από πάνω προς τα κάτω δίνουν μια λέξη ή φράση. Στην δική μου εκδοχή τα αρχικά γράμματα δίνουν τον τίτλο του έργου εκείνου που γράφει το παζλ και, εφόσον είναι ελεύθερος να συμπληρώσει τα αρχιγράμματα με όποιον τρόπο θέλει (μονολεκτικά, ποιητικά, περιγραφικά, κ.ο.κ. ακόμα και μονοσύλλαβα) ονόμασα την στήλη Ακρότιτλο. Περισσότερα σαν κι αυτό εδώ.
Ο Δημήτρης Βαγενάς σημειώνει: Αντί για φροντίδα βάζω την λέξη αλύτρωτος για τον επόμενο.