Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Οικογένεια Πελτιέ, Η κατάρα, Ροζ, Ανθοπωλείον ο Έρως * Σε είδα * Μέθεξη * Άννα * Ο καπετάνιος τση Ζάκυθος * Το κορίτσι της Σελήνης * Οι τρεις πίνακες * Η φυγή των τεσσάρων ** Αληθινή ιστορία: Το ανυπεράσπιστο αγόρι * Από τις στάχτες της Καντάνου * Σαν μαργαριτάρι από σ' αγαπώ * 4ος όροφος ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Εν αρχή ην ο έρως ** Διηγήματα: Ένα πιο σκοτεινό φως * Η οργή του Θεού και άλλες ιστορίες ** Νουβέλες: Αγόρια και κορίτσια * Pelota ** Διάφορα άλλα: Πέντε βιβλία από τις εκδόσεις Ελκυστής * Έξι τίτλοι από τις εκδόσεις Ελκυστής * Βιβλιοδώρα από τις εκδόσεις Ελκυστής ** Για παιδιά: Η περιπετειώδης εξαφάνιση του Καλτσάκη * Ρόνι ο Σαλιγκαρόνης

Φωτιά και θάλασσα

Οι Κρήτες του Μίνωα

Αν και μέχρι πρότινος στα χέρια μου δεν είχαν πέσει ιστορικά μυθιστορήματα που να αφορούν στην αρχαία Ελλάδα, η αλήθεια είναι ότι το μυθιστόρημα του Αντώνη Καπίδη είναι το δεύτερο βιβλίο που διαβάζω εμπνευσμένο από την αρχαία ελληνική ιστορία.

Η έρευνα και οι γνώσεις του συγγραφέα σχετικά με την εποχή στην οποία αναφέρεται, και δη αυτής της ανάπτυξης αλλά και της καταστροφής του Μινωικού πολιτισμού, είναι εμφανείς. Η επιμέλεια του μυθιστορήματος είναι προσεγμένη, έτσι ώστε να γίνονται κάθε φορά κατάλληλες επεξηγηματικές αναφορές ως προς το ιστορικό πλαίσιο.

Η γραφή είναι απλή, γρήγορη και μεταφέρει άμεσα τον αναγνώστη στην ιστορία που εξελίσσεται. Ένα ευχάριστο στοιχείο στο συγκεκριμένο βιβλίο είναι πως η παράθεση των ιστορικών στοιχείων δεν υπερκαλύπτει τη ρομαντική ιστορία των δύο πρωταγωνιστών. Ο Ίσανδρος και η Μελανθώ θα αγαπηθούν, θα χωριστούν και θα αναζητήσουν ο ένας τον άλλο υπό τη σκιά ενός ηφαιστείου που δε θα κλονίσει φυσικά μονάχα τις δικές τους ζωές.

Τα ονόματα όλων των ηρώων είναι εμπνευσμένα από την αρχαιότητα, χωρίς ωστόσο να είναι τόσο πολλά που να προκαλείται σύγχυση στον αναγνώστη. Οι περιγραφές των μαχών είναι ιδιαίτερα παραστατικές, όπως αναλυτικές είναι οι περιγραφές των τοπίων και των τοποθεσιών. Οι διάλογοι είναι προσαρμοσμένοι στη δική μας πραγματικότητα, κάτι το οποίο μπορεί να έχει γίνει και εσκεμμένα, ξεχνώντας πολλές φορές που εξελίσσεται η ιστορία και έχοντας την αίσθηση πως οι ήρωες είναι σημερινοί χαρακτήρες.

Ένα βιβλίο γρήγορο, ευχάριστο, που συνδυάζει ιστορικά στοιχεία για όσους αγαπούν την αρχαία Ελλάδα και μια όμορφη ρομαντική ιστορία για όσους αγαπούν τους δυνατούς έρωτες.

Καλές αναγνώσεις!
Περισσότερα του Χάρη Μαύρου
Βρείτε τον Χάρη Μαύρο στο instagram ή στη σελίδα του στο facebook

Το ιστορικό μυθιστόρημα του Αντώνη Καπίδη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιβίσκος. Βρείτε το βιβλίο εδώ.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Νόστος, Εν ονόματι της μούσας Ερατώς, Διόρθωση Ημαρτημένων, Η χρυσή κληρονόμος και Φρουτίνο4ος όροφος, Μάριου ΛιβάνιουΗ φυγή των τεσσάρων, Χάρη ΜπαλόγλουΑγόρια και κορίτσια, Δημήτρη ΣιάτηΈνα πιο σκοτεινό φως, Μαρίας ΣυλαϊδήΟ καπετάνιος τση ΖάκυθοςΗ οργή του Θεού και άλλες ιστορίες, Ιωάννας Σερίφη
Βιβλιοδώρα από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΟι τρεις πίνακες, Βαΐας ΠαπουτσήΈξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΤο κορίτσι της Σελήνης, Μαργαρίτας ΔρόσουΤο ανυπεράσπιστο αγόρι, Αλέξανδρου ΠιστοφίδηΡόνι ο Σαλιγκαρόνης, Χριστίνας ΔιονυσοπούλουΗ περιπετειώδης εξαφάνιση του Καλτσάκη, Ευαγγελίας Τσαπατώρα
Μέθεξη, Μαρίας ΠορταράκηΣαν μαργαριτάρι από σ' αγαπώ, Αντώνη ΠαπαδόπουλουPelota, Σταμάτη ΓιακουμήΕν αρχή ην ο έρως, Ευαγγελίας ΤσακίρογλουΑπό τις στάχτες της Καντάνου, Χριστίνας Σουλελέ
Άννα, Μαρίας ΚέιτζΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη