Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο –παρακολουθείτε όλα τα είδη– ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθoπλασίες: Από τις στάχτες της Καντάνου * Τα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης * Ιόντα θανάτου * Ο βυθός αλλιώς * Ο εραστής του Ντεβ Μάρτιν * Μ' ένα ζευγάρι σαγιονάρες * Το ταξίδι μιας στιγμής ** Διηγήματα: Backpack: Ιστορίες χίμαιρες * Πέτα μακριά, Πέπε ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Το ξενοδοχείο της αυτοπραγμάτωσης * λοιπόν, * Ναι, αρνούμαι * Η άλλη πλευρά *** Παιδικά: Από τη σοφίτα στα άστρα *** Μουσικό άλμπουμ: The 12 Kalikatzari of Christmas *** Εγκυκλοπαίδεια: Rock Around... Troubadours

Φον ο φοβερός και Η ΧΑμένη ΧΑρά της Θυμιώς

Η ΧΑμένη ΧΑρά της Θυμιώς


Η Θυμιώ όταν ήταν παιδί τη λέγανε Ευθυμία. Μια μέρα η Απόρριψη της στέρησε το ΕΥ από το όνομα της, αυτό το ΕΥ της ευτυχίας, της ευφορίας, της ευχαρίστησης και το άφησε σκέτο Θυμιώ, να μοιάζει πιο πολύ με το θυμό. Η Ευθυμία χωρίς το ΕΥ παρουσίασε αμέσως μετά μια αλλεργία, ένα ασταμάτητο φτέρνισμα, μια αντίδραση του οργανισμού της σε ό,τι μπορούσε να της φέρει χαρά. Ήταν πολύ προσεκτική, η αλλεργία δεν αστειευόταν, είχε καλά κλεισμένη τη χαρά της σε ένα κλειδωμένο μπαούλο, σε μια σκοτεινή σοφίτα, για να 'ναι βέβαιη ότι δεν θα μπορούσε να βρει το δρόμο να επιτρέψει· που να τον βρει τον δρόμο μέσα σε τόσο σκοτάδι. Ο Χάρης όμως βρήκε το δρόμο προς το μπαούλο, έβγαλε τη χαρά της ευτυχίας από κει και με χίλια ζόρια προσπάθησε να την κάνει να τη δεχθεί πίσω. Δεν ξέρω αν τα κατάφερε, αν ήταν αρκετή για τη Θυμιώ η αγάπη του Χάρη για να δεχθεί πίσω το ΕΥ της.

Φον Ο Φοβερός


Πώς να μιλήσεις στα παιδιά και να διαλύσεις τους φόβους τους; Ο Φον ο Φοβερός βάζει τους φόβους σε ένα παραμύθι, τους κάνει εικόνα, με χρώματα, με σχέδια τρομακτικά, αλλά μες στο παραμύθι όλοι ξέρουμε πως είναι «ψέματα», κανένας φόβος δεν είναι αληθινός, είναι απλά ο Φον ένα σκανδαλιάρικο αγόρι. Ο Φον καμαρώνει, χαίρεται που τα καταφέρνει τόσο καλά με όλους, αλλά μια φορά δεν τα κατάφερε. Τι κρίμα Φον ένα παιδί σε νίκησε· ας πρόσεχες!!!!


Γιώτα Χατζοπούλου

Φον ο Φοβερός: συγγραφέας Γιώτα Κ. Αλεξάνδρου.
Η ΧΑμένη ΧΑρά της Θυμιώς: συγγραφέας Βούλα Γιακαζόγλου Παπούδα. Περισσότερα για το βιβλίο εδώ.
Τα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική