Η δύναμη και η απέραντη αντοχή της σε όσα δύσκολα γεγονότα την σημάδεψαν, της έδωσαν περισσότερο πείσμα για ζωή και μεγάλες ιδέες. Η πονεμένη καρδιά της, βυθιζόταν συχνά στο έρεβος για τον χαμό του παιδιού της, ύστερα όμως έβρισκε την δύναμη να αναδυθεί στο φως μιλώντας για πολύ μεγάλες αλήθειες. Μια γυναίκα, φως και σκοτάδι μαζί, που αν και δεν είχε πάντα την αποδοχή του κόσμου, εντούτοις αγαπήθηκε και αναδείχτηκε σε μια πολύ σπουδαία προσωπικότητα εκείνης της εποχής. Μια γυναίκα σωστός αστικός θρύλος που έβαλε την σφραγίδα της στην τότε Αθηναϊκή κοινωνία, και το άπλετο μυστήριο που την συνόδευε παντού και πάντα, θα συνεχίσει να αφήνει τα αποτυπώματα της στο μέλλον, ίσως, και ως την αιωνιότητα.[1]
Ελένη Γαληνού
Το μυθιστόρημα της Ελένης Γαληνού, Μυστική Διαθήκη, οι κρυφοί κόσμοι της Δούκισσας της Πλακεντίας, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.
Στο οπισθόφυλλο λέει:
Η Ελίζα, μετά τον αιφνίδιο θάνατο της μητέρας της, ανακαλύπτει σε μια κρύπτη του σπιτιού της ένα παλιό κόσμημα, επιστολές μιας Γαλλίδας αριστοκράτισσας του 19ου αιώνα και ένα κουτί με περίεργους χάρτες.
Η Ελίζα και η Κωνσταντίνα ξεκινούν μια μυστηριώδη αναζήτηση, που τις φέρνει αντιμέτωπες με ιστορικά πρόσωπα, πραγματικά στοιχεία και αλλόκοτους αστικούς θρύλους. Ίντριγκες, γρίφοι, αινιγματικά κτίρια της πρωτεύουσας, εκκλησίες με μυστικά περάσματα κι ένας λαβύρινθος από σήραγγες της υπόγειας Αθήνας ξανοίγεται μπροστά τους.
Κι όσο το κουβάρι ξετυλίγεται, το μυστήριο και ο κίνδυνος για την Ελίζα βαθαίνουν. Μια ανεξήγητη σχέση συνδέει την οικογένειά της με τη Δούκισσα της Πλακεντίας κι ένα μυστικό αιώνων απειλείται...
Μόνο η γιαγιά Ελίζα γνωρίζει την ανατρεπτική αλήθεια, όμως…
Τι κρύβει η Μυστική Διαθήκη που δεν πρέπει να αποκαλυφθεί;
Ένα μυθιστόρημα όπου φαντασία, ιστορικά πρόσωπα και πραγματικά στοιχεία συναντιούνται αναπάντεχα στο ίδιο σταυροδρόμι.
Η Ελένη Γαληνού γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από τη Μυτιλήνη και σήμερα κατοικεί στο Μαρούσι. Σπούδασε στη Σχολή Βακαλό Διακοσμητική και Γραφικές Τέχνες και εργάστηκε πάνω στο αντικείμενό της για δέκα περίπου χρόνια. Αρκετά νωρίς φιλοτέχνησε δύο προσωπικές σειρές χιουμοριστικών σκίτσων που έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, την ποίηση και τη στιχουργική. Τον Μάιο του 2007 πραγματοποίησε την πρώτη ατομική της έκθεση ζωγραφικής στο Κέντρο Τέχνης Πανταζίδης με θέμα Σύννεφα. Ακολούθησαν δύο ακόμα ομαδικές εκθέσεις στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, το 2007 και το 2008.
Με τη λογοτεχνία ασχολείται αρκετά χρόνια και, επιθυμώντας να εμβαθύνει στην έννοια και την τεχνική του μυθιστορήματος, το 2007 παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Έχει συμμετάσχει στο συλλογικό έργο Η πόλη φοβάται με το διήγημα …για ένα τσιγάρο! (2013). Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Όταν στέρεψε η αντοχή (2013), Πέρα από τις κόκκινες γραμμές (2014) και Ακόμη θυμάμαι (2015). Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Όσα δεν έγιναν λέξεις και Μυστική Διαθήκη.
Περισσότερα από/για την Ελένη Γαληνού:
Η Ελένη Γαληνού Όταν στέρεψε η αντοχή
Η Ελένη Γαληνού και το Ακόμη θυμάμαι
Όσα έγιναν λέξεις
Η Ελένη Γαληνού Όταν στέρεψε η αντοχή
Η Ελένη Γαληνού και το Ακόμη θυμάμαι
Όσα έγιναν λέξεις
[1] Στο Πλοκόλεξο (εκ του πλοκή και λέξεις ή κάπως έτσι τέλος πάντων -ο καθένας ας το δεχτεί με τον τρόπο του- ή Πλεκόλεξο(;) -αμφιταλαντευόμενη ανάμεσα στο πλέκω-πλέξιμο και στην πλοκή) οι δημιουργοί γράφουν ένα ελεύθερο κείμενο/άρθρο για το έργο τους χρησιμοποιώντας δέκα προκαθορισμένες λέξεις. Στο τέλος, αν θέλουν, αντικαθιστούν μία από όλες αυτές με μια δική τους για τον επόμενο. Περισσότερα σαν κι αυτό θα βρείτε στην αντίστοιχη ετικέτα.
Απαντήστε κι εσείς στο Πλοκόλεξο κλικάροντας εδώ