Δείτε σε μία ανάρτηση όλες τις παραστάσεις-παραγωγές του θεάτρου για τη δημιουργική περίοδο 2017-2018. Η δημοσίευση ενημερώνεται και εμπλουτίζεται καθημερινά με ό,τι νεότερο. Τα στοιχεία επικοινωνίας με το θέατρο Olvio βρίσκονται στο τέλος.
Περί Σώματος
Η παράσταση Περί σώματος περιλαμβάνει χορό, κίνηση και λόγο. Πραγματεύεται το ανθρώπινο σώμα , τη γέννηση, τον έρωτα, τον θάνατο, την ντροπή, την ομορφιά και την ασχήμια, το γήρας. Αναφέρεται στο εύθραυστο του σώματος, την παραμόρφωση του, στον ναρκισσισμό και την κοινωνική καθοδήγηση μέσω προτύπων. Έμπνευση υπήρξε το κείμενο “Τίμαιος” του Πλάτωνα . Στο εν λόγω χοροθεατρικό έργο υπάρχει η αίσθηση του σύγχρονου και του αιώνιου.
Τα 5 στοιχεία της φύσης η φωτιά, η γη, το νερό, ο αέρας και ο αιθέρας (πεμπτουσία) δημιουργούν έναν άνθρωπο-σύμβολο. Εκείνος κινείται από ένα κατώτερο επίπεδο σε ένα ανώτερο.
Ένας συμπαντικός χορός συνδέει τον μικρόκοσμο (ανθρώπινο σώμα) με τον μακρόκοσμο (σύμπαν).
Θα ακουστούν ποιήματα των Κ.Π. Καβάφη, Τίτου Πατρίκιου και της Στέφανι Τσάκωνα.
Σύλληψη - Χορογραφία - Σκηνοθεσία: Στέφανι Τσάκωνα
Σκηνικά-Κουστούμια: Γιούλη Γαροφαλάκη
Μουσική Επιμέλεια: Στέφανι Τσάκωνα
Σχεδιασμός Φώτων: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Σταυροπούλου
Σχεδιασμός αφίσας: Ανθή Γιαννακοπούλου
Επικοινωνία-Δημόσιες σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη
Παραγωγή: ΦΩΣ art
Ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά: Κρισάνα Αλεφαντινού, Νικόλ Δημητρακοπούλου, Λευτέρης Καταχανάς, Καλλιόπη Καραμάνη, Δέσποινα Κυριακίδη, Περικλής Σκορδίλης
Ακούγεται η φωνή του ηθοποιού Χριστόδουλου Στυλιανού
Δευτέρα 16 και 23 Απριλίου και Πέμπτη 19 και 26 Απριλίου στις 21:15
🎭
Το έργο διαδραματίζεται σ’ έναν αγρό όπου οι πρωταγωνιστές -"έντομα" κινούνται ανάμεσα σε υπερμεγέθεις μαργαρίτες. Ένα ποιητικό Τριζόνι που ξέφυγε από κάποιο βιβλίο του Σαίξπηρ και κρύβει τις μαραμένες του φτερούγες πίσω από δανεικά χαμόγελα και αστεία, αφηγείται στον ποιητή ετούτη την κρυφή ιστορία:
Μια ολόλευκη Πεταλούδα με σπασμένα φτερά πέφτει σε μια φωλιά σκαθαριών. Ο Σκαθαράκος, γιος της Δόνιας Σκαθαρίνας, ερωτεύεται τρελά αυτό το τόσο διαφορετικό πλάσμα. Η Πεταλούδα θα γιατρευτεί γρήγορα και θα πετάξει ψηλά στον ουρανό αφήνοντας το Σκαθαράκο να σέρνεται στη γη απαρηγόρητος.
Ο Λόρκα χρησιμοποιεί ένα παραμύθι για να μας πει ότι όλα τα ζωντανά όντα είναι ίδια στην πλάση και ότι η αγάπη γεννιέται με την ίδια ένταση σε κάθε εκδήλωση της ζωής.
Χορογραφία: Κατερίνα Ανδριοπούλου
Μουσική: Νίκος Δημογιάννης
Σκηνικά-κοστούμια: Σοφία Παντουβάκη
Φωτισμοί: Νίκος Βούλγαρης
Κατασκευή σκηνικού: Β. Κουλούσης - F. Infante
Παραγωγή: θέατρο OLVIO / X-Art
Ερμηνεύουν: Μαρία Φουντούλη, Διονυσία Μπάστα, Νατάσα Παπαμιχαήλ, Κωστής Τσιαμάγκας, Εντγκαρ Αβετικιάν. Αφηγητής: Τρύφων Μπάρκας
Φιλική συμμετοχή στο τραγούδι η Νίνα Λοτσάρη
Από 25 Φεβρουαρίου κάθε Κυριακή στις 12:00 και καθημερινές για σχολεία μετά από συνεννόηση.
🎭
Οδός Αβύσσου, αριθμός 0
Μενέλαου Λουντέμη
Ο Μενέλαος Λουντέμης στο μυθιστόρημα «Οδός Αβύσσου, Αριθμός 0» περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο τις συνθήκες κράτησης κάτω από το εγκληματικό καθεστώς «πειθαρχημένης διαβίωσης» και βασανιστηρίων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μακρονήσου, όπου κυριαρχούσε η ωμή βία, ο τρόμος και η απελπισία, αλλά και η λεβεντιά και η αξιοπρέπεια των εξορισθέντων.
Θεατρική διασκευή: Σοφία Αδαμίδου
Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη
Μουσική: Νότης Μαυρουδής
Σκηνικά: Ντέιβιντ Νεγρίν
Σχεδιασμός φωτισμού: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου
Sound Design: Μανώλης Μανουσάκης
Κίνηση: Στέφανι Τσάκωνα
Βοηθός σκηνοθέτη: Καλλιόπη Καραμάνη
Σκηνοθεσία Video: Γιώργος Κορδέλλας.
Video art cinematography: Δημήτρης Ζόγκας, Παναγιώτης Ανδρεαδάκης
Φωτογραφία: Γιάννης Πρίφτης
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού
Παραγωγή: Artφως
Τους ρόλους ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης: Χάρης Μαυρουδής, Δημήτρης Μαύρος, Χριστόδουλος Στυλιανού, Νότης Παρασκευόπουλος, Στέλιος Γεράνης
Από 9 Φεβρουαρίου κάθε Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 19:15 και Κυριακή στις 18:00 ως 1/4/2018
🎭
Χοροθεατρική σκηνική σύνθεση
Η Βαλπούργη κατηγορήθηκε άδικα ως μάγισσα και καταδικάστηκε στην πυρά. Η ψυχή της έμεινε στην γη με σκοπό να απαλύνει τον πόνο ταλαιπωρημένων γυναικών από την αδικία που βίωσαν κατά την διάρκεια της ζωής τους στις πατριαρχικές κοινωνίες στις οποίες έζησαν. Ένα έντονα εικαστικό χοροθεατρικό έργο που αποτελεί ύμνο και φόρο τιμής στις γυναίκες που για αιώνες βασανίστηκαν και καταπιέστηκαν άδικα.
Κείμενο: Φώτης Θαλασσινός
Σκηνοθεσία & Χορογραφία: Φένια Αποστόλου
Σκηνικά/Κοστούμια: Αση Δημητρολοπούλου
Μουσική Σύνθεση: Κωνσταντίνα Πολυχρονοπουλου
Video Art: Χρυσάνθη Σιέμπου
Φωτισμοί: Ευδοκία Βεροπούλου
Φωτισμοί: Ευδοκία Βεροπούλου
Boηθός σκηνοθέτη- acting coaching: Βιργινία Ταμπαροπούλου
Χορογραφία ινδικού χορού kathak: Χριστίνα Ζάννη
Χορογραφία ινδικού χορού kathak: Χριστίνα Ζάννη
Ηθοποιοί/Performers: Λαμπρινή Γκόλια, Περικλής Σκορδίλης
Παραγωγή: Χοροθέατρο Λυδία Λίθος
Με την ευγενική υποστήριξη. ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΟΥ Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Από τις 16 Δεκεμβρίου κάθε Τετάρτη στις 19:00 και Σάββατο στις 18:00
Από 8 Φεβρουαρίου κάθε Τετάρτη στις 19:00
🎭
Ολεάννα
Στην «Ολεάννα», ο Ντέιβιντ Μάμετ διερευνά τα όρια των ανθρωπίνων σχέσεων, σκιαγραφεί τις σχέσεις εξουσίας που αναπτύσσονται ανάμεσα στα φύλα και καταδεικνύει την αδυναμία ουσιαστικής επικοινωνίας μέσω του λόγου. Κυρίως, όμως, ο Μάμετ γράφει ένα έργο για την πολιτική ορθότητα.
Ο Δημήτρης Πετρόπουλος στο ρόλο του καθηγητή Πανεπιστημίου και η Ντάνη Γιαννακοπούλου (υποψήφια φέτος για το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» με το έργο «’Αγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου στο θέατρο Επί Κολωνώ) -που παίρνει την σκυτάλη από την Κατερίνα Παπουτσάκη- στο ρόλο της φοιτήτριας, βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα ανελέητο παιχνίδι εξουσίας.
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης, Σκηνικά-Κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη, Επιμέλεια Κίνησης: Νατάσα Παπαμιχαήλ, Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα, Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Περιστέρης, Ερμηνεύουν: Δημήτρης Πετρόπουλος, Ντάνη Γιαννακοπούλου.
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:15
🎭
4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα
Το έργο που σαρώνει στις θεατρικές αίθουσες της Αγγλίας, ανεβαίνει τον Οκτώβριο στο OLVIO κι έρχεται να αλλάξει τη σχέση μας με την πραγματικότητα και να επανεκτιμήσει τον κόσμο που ζούμε. Πώς, στ᾽ αλήθεια, ένα βίντεο τεσσάρων λεπτών και δώδεκα δευτερολέπτων μπορεί να καταστρέψει τη ζωή δύο οικογενειών;
Μετάφραση: Νικορέστης Χανιωτάκης
Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης, Γεράσιμος Σκαφίδας
Φωτισμοί: Νίκος Βούλγαρης
Ερμηνεύουν: Χρήστος Σαπουντζής, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Ιουλία Γεωργίου, Νικόλας Φουρτζής
Από 23 Οκτωβρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30
🎭
Οργισμένα νιάτα
Το κλασικό πλέον έργο του Τζον Όσμπορν «Οργισμένα νιάτα», που άνοιξε καινούργιους δρόμους στο βρετανικό θέατρο (έκανε πρεμιέρα στο Λονδίνο το 1956 στο «Ρόαγιαλ Κορτ»), παρουσιάζεται από τις 12 Οκτωβρίου σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή, με πρωταγωνιστές την Παρθενόπη Μπουζούρη, τον Σήφη Πολυζωίδη, τον Χάρη Τζωρτζάκη και την Πέγκυ Τρικαλιώτη, σε παραγωγή της Androdely p.c. του Ανδροκλή Δεληολάνη.
Ένα έργο που διαδραματίζεται σε τρεις Κυριακές. Ώρες ανίας και αυτοκαταστροφής. Σ’ εκείνα τα απογεύματα της υπαρξιακής μελαγχολίας, όπου το φως απ’ τις γρίλιες του παραθύρου σε εξουθενώνει.
Ο Τζίμυ και η Άλισον νοηματοδοτούν ο ένας τη ζωή του άλλου. Ένα σαρκικό πάθος -που το μυαλό αδυνατεί να εξηγήσει- τους φέρνει κοντά. Ο φίλος Κλιφ βρίσκεται στη σκηνή ως ειρηνευτική δύναμη και η φίλη Έλενα εισβάλλει ανάμεσά τους ως καταλύτης που ανατινάζει το νόημα. Προδοσίες, αποκαλύψεις, απομαγεύσεις και τέσσερις ψυχές ξεγυμνωμένες μέσα σ’ ένα σαλόνι. Ο έρωτας είναι θύελλα και μαζί καταφύγιο.
Ο βασανιστής βασανίζεται πολύ περισσότερο από εκείνους που προσπαθεί να βασανίσει, πληγώνεται και πληγώνει, αλλά ματώνεται περισσότερο απ’ ότι ματώνει. Γιατί όσο περισσότερο αγαπάς κάποιον, τόσο πιο δύσκολο είναι να του το πεις.
Εφτά Κυριακές. Εφτά εποχές. Εφτά διαφορετικές πόλεις. Τέσσερις άνθρωποι σε ένα σπίτι στο Σικάγο του ’56, στο Παρίσι του ’62, στο Μιλάνο του ’72, στην Αθήνα του ’81, στη Μόσχα του ’88, στο Βερολίνο του ’91, στο Λονδίνο του ’97.
Οι ίδιοι άνθρωποι, η ίδια ιστορία. Η λύσσα ενός αυτοκαταστροφικού πάθους και η πορεία προς την ενηλικίωση. Κι όταν ο Τζίμυ Πόρτερ ενηλικιωθεί, μαζί του θα κλείσει κι ο 20ός αιώνας. Ο τελευταίος -ίσως- αιώνας που οι νέοι πολέμησαν για τα ιδανικά τους.
Μετάφραση - Έρευνα: Χρήστος Κεχαγιάς
Απόδοση- Δραματουργική Επεξεργασία - Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή
Αναλυτική Προσέγγιση: Ανδροκλής Δεληολάνης
Σκηνικά: Άγγελος Μέντης
Κοστούμια: Απόστολος Μητρόπουλος
Φωτογραφίες: Μαριλένα Βαϊνανίδη
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού
Βοηθός Παραγωγής: Ειρήνη Βουρλάκου
Από 12 Οκτωβρίου 2017 κάθε Πέμπτη στις 21:00 και Παρασκευή στις 18:30
🎭
Οι αιχμάλωτοι των Εξαρχείων
Εξάρχεια. Μια γειτονιά "σκηνικό", για 6 ρόλους, που αποποιούνται τους χαρακτήρες τους, ξεκρεμάνε τα ταμπελάκια που τους έχουν κολλήσει και επιτρέπουν στο θεατή να διεισδύσει στην "απαγορευμένη" περιοχή τους. Έργο "χαμαιλέοντας" που καμουφλάρει το δράμα σε μια τρελή κωμωδία!
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Λένα Γεωργιάδου
Σύνθεση - μουσική επιμέλεια: Πέτρος Μαρμαρινός
Σκηνικά - κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Επιμέλεια κίνησης: Νατάσα Παπαμιχαήλ
Φωτισμοί: Νίκος Βούλγαρης
Sound design: Νίκος Καραπιπέρης
Αφίσα - Animation: Ελένη Τσάμπρα
Special effects: Προκόπης Βλασερός
Ερμηνεύουν: Τρύφων Μπάρκας, Ειρήνη Γρέκα, Νίκος Παρασκευόπουλος, Ηλέκτρα Κομνηνίδου, Εβίτα Χασάπογλου, Κίρκη Ιωσηφίδου και ο...
Από 1 Νοεμβρίου κάθε Τετάρτη στις 21:30 και Σάββατο στις 22:00
Από 12 Φεβρουαρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30
🎭
πENDε
Το θέατρο OLVIO, αποδεικνύοντας την πίστη και την προσήλωσή του στις αξίες του Πολιτισμού και της Τέχνης και δη στην τέχνη του Χορού κι έχοντας φιλοξενήσει δεκάδες δουλειές Ελλήνων και ξένων δημιουργών, συνεχίζει να εμπνέεται από το σύγχρονο χορό και σε συνεργασία με διακεκριμένους καλλιτέχνες, παρουσίασε τον περασμένο Μάιο την παραγωγή με τίτλο «πENDε».
Μετά την τεράστια αποδοχή του κοινού και τις παραστάσεις σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Κύπρο, το «πENDε» θα επιστρέψει στο OLVIO το χειμώνα για ένα νέο κύκλο παραστάσεων.
Ραντεβού τον Νοέμβριο.
🎭
Ο ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα
Το θέατρο OLVIO, μετά τη διάσημη όπερα του Offenbach “Ωραία Ελένη” (62 παραστάσεις - αριθμός ρεκόρ για όπερα), το κλασικό “Hansel & Gretel” (Η2Οpera) και το πρωτοποριακό “The shell game” (Medium project), παρουσιάζει μια ακόμα παράσταση μουσικού θεάτρου για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του. «O Ζητιάνος και η Χρυσή Κλειδαρότρυπα», το ομότιτλο παραμύθι της Μαριβίτας Γραμματικάκη που διδάσκεται ως πρότυπο κλασικού παραμυθιού στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ζωντανεύει στη σκηνή του OLVIO για 2η χρονιά, κάθε Κυριακή στις 12:00.
Τραγουδιστές, χορευτές και ηθοποιοί, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Λένας Γεωργιάδου, και τέσσερις μουσικοί με ενορχηστρωτή τον Γιώργο Περιστέρη, δίνουν πνοή σ' ένα υπέροχο βιβλίο και παρουσιάζουν το πιο μαγευτικό παραμύθι που ακούσατε ποτέ!
Ραντεβού τον Οκτώβριο.
🎭
Διαδραστική παράσταση.
Παράσταση βασισμένη στα παραμύθια ''Ο Βασιλιάς Μίδας και το χρυσό άγγιγμα'' και ''Ο Μίδας και τα γαϊδουρινά αυτιά'', που περιλαμβάνονται στο ανθολόγιο λογοτεχνικών κειμένων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Mια διαδραστική παράσταση με τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά κατά τη διάρκεια του έργου, προσφέροντας το δικό τους λιθαράκι στην εξέλιξή της. Τα δύο παραμύθια συνδυάζονται έτσι ώστε να δίνουν τη δυνατότητα στους μικρούς φίλους να επιλέξουν τα ίδια το τέλος της ιστορίας!
Η παράσταση που ζωντανεύει διαφορετικά την κάθε στιγμή και κάθε φορά η κατάληξή της είναι και μια καινούρια έκπληξη!
Πρεμιέρα τον Οκτώβριο.
🎭
Θέατρο OLVIO
Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7
Βοτανικός
210 34 14 118
Ώρες κράτησης εισιτηρίων: 17:00- 21:00