Ο Άκης είχε ένα όνειρο να γίνει ένας σπουδαίος παράγοντας στον τόπο του και το πέτυχε. Το ταξίδι της ζωής του βασιλικό, γεμάτο ταξίδια, γεμάτο εμπειρίες, γεμάτο χαρές. Είχε όμως και δυνατή ψυχή ώστε να αντιμετωπίσει την κωμωδία που του είχε φυλάξει η μοίρα του. Καταστροφική η μαντεψιά της τσιγγάνας που τον προειδοποιεί και τον δεσμεύει. Τη στιγμή που χάνει όμως το φως του τον προδίδει και η ευαίσθητη καρδιά του. Πόσες αντοχές όμως να έχει κανείς για να ανταπεξέλθει στα βάσανα και στα προβλήματα της ζωής; Ο χρησμός ήταν ξεκάθαρος: «Θα ζήσεις σαν Βασιλιάς και θα πεθάνεις σαν σκύλος».[1]
Κατερίνα Ραμανδάνη
Βασιλιάς
Άρχοντας
Σώφρων
Ιππότης
Λαμπερός
Ιάσιμος
Αρεστός
Ήρωας
Σαρωτικός
Καρδιακός
Υπέροχος
Λυτρωτικός
Οξυδερκής
Στυλοβάτης[2]
Το μυθιστόρημα της Κατερίνας Ραμανδάνη, Βασιλιάς ή σκύλος, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή. Περισσότερα για το βιβλίο θα βρείτε εδώ.
Περισσότερα από/για την Κατερίνα Ραμανδάνη:
Η Κατερίνα Ραμανδάνη και η Θελξιέπεια
Η Κατερίνα Ραμανδάνη και το Σημάδι εκ γενετής
Απαντήστε κι εσείς στο Πλοκόλεξο ή στο Ακρότιτλο κλικάροντας εδώ
Περισσότερα από/για την Κατερίνα Ραμανδάνη:
Η Κατερίνα Ραμανδάνη και η Θελξιέπεια
Η Κατερίνα Ραμανδάνη και το Σημάδι εκ γενετής
[1] Στο Πλοκόλεξο (εκ του πλοκή και λέξεις ή κάπως έτσι τέλος πάντων -ο καθένας ας το δεχτεί με τον τρόπο του- ή Πλεκόλεξο(;) -αμφινταλαντευόμενη ανάμεσα στο πλέκω-πλέξιμο και στην πλοκή) οι δημιουργοί γράφουν ένα ελεύθερο κείμενο/άρθρο για το έργο τους χρησιμοποιώντας δέκα προκαθορισμένες λέξεις. Στο τέλος, αν θέλουν, αντικαθιστούν μία από όλες αυτές με μια δική τους για τον επόμενο. Περισσότερα σαν κι αυτό θα βρείτε στην αντίστοιχη ετικέτα.
Η Κατερίνα Ραμανδάνη σημειώνει: Η λέξη "πάρτι" αντικαθίσταται από τη λέξη "χρησμός".
[2] Η Κατερίνα Ραμανδάνη συμπληρώνει την ακροστιχίδα του τίτλου του μυθιστορήματός της. Η ακροστιχίδα είναι ένα παλαιό ποιητικό παιχνίδι στο οποίο τα αρχικά γράμματα των στίχων αν διαβαστούν από πάνω προς τα κάτω δίνουν μια λέξη ή φράση. Στην δική μου εκδοχή τα αρχικά γράμματα δίνουν τον τίτλο του έργου εκείνου που γράφει το παζλ και, εφόσον είναι ελεύθερος να συμπληρώσει τα αρχιγράμματα με όποιον τρόπο θέλει (μονολεκτικά, ποιητικά, περιγραφικά, κ.ο.κ. ακόμα και μονοσύλλαβα) ονόμασα την στήλη Ακρότιτλο. Περισσότερα σαν και αυτό θα δείτε εδώ.Η Κατερίνα Ραμανδάνη σημειώνει: Η λέξη "πάρτι" αντικαθίσταται από τη λέξη "χρησμός".
Απαντήστε κι εσείς στο Πλοκόλεξο ή στο Ακρότιτλο κλικάροντας εδώ