Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο –παρακολουθείτε όλα τα είδη– ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.

Στο Vault Theatre Plus...

Όλες οι παραστάσεις του Πολυχώρου Vault Theatre Plus σε μία ανάρτηση.
Παρακάτω, μπορείτε να δείτε όλες τις προγραμματισμένες πρεμιέρες της σεζόν (2016-2017) συνοπτικά ενώ για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τις παραγωγές, κριτικές, συνεντεύξεις, εντυπώσεις κ.ο.κ. θα υπάρχουν και ειδικοί σύνδεσμοι. Στοιχεία επικοινωνίας με το θέατρο, όπως πάντα στο κάτω μέρος της σελίδας.

Θυμάσαι πως γνωριστήκαμε;
των Μη Μου Up Two
Δύο ξένοι άνθρωποι, δυο ξεχωριστές ζωές, δύο διαφορετικοί κόσμοι που έρχονται κοντά τόσο απρόσμενα.
Και μετά; Τα πάντα ή τίποτα.
Κάθε ιστορία που αφηγούνται οι Μη Μου Up Two είναι τελείως διαφορετική από την προηγούμενη και την επόμενη. Τα πρόσωπα και ο χώρος διαμορφώνονται πάντα σύμφωνα με την έμπνευση του κοινού. Οι ηθοποιοί δημιουργούν αυτοσχεδιάζοντας (Improv Theatre) και αφήνουν την ιστορία τους να χαθεί μετά το τέλος της παράστασης.
Επιμέλεια φωτογραφίας: Άννα Πατρικίου
Ερμηνεύουν: Λίλα Μπάρμπα, Παναγιώτης Δελαβίνιας
Οι Μη Μου Up Two, κοινώς η Λίλα Μπάρμπα και ο Παναγιώτης Δελαβίνιας, είναι ένας μικρός θίασος Improv Theatre (Θεατρικός Αυτοσχεδιασμός), ο οποίος μετρά σχεδόν ένα χρόνο από τη δημιουργία του.
Από 13 έως Κυριακή 28 Μαΐου 2017 κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00

*

Θρόνος – Αντίκα
Το έργο «Θρόνος-Αντίκα» βασίζεται στη νουβέλα με πλήρη τίτλο «Θρόνος-αντίκα χαρίζεται εις ρέκτην…» από τη συλλογή διηγημάτων «Μου σερβίρετε ένα βασιλόπουλο, παρακαλώ;» (γραμμένο το 1982). Σε αυτή τη νουβέλα η Λιλή Ζωγράφου χρησιμοποιώντας τον κεντρικό αφηγητή, βρίσκει την ευκαιρία να μας καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Και πάνω από όλα, να καθίσει κατ’ αρχάς, τα μικροαστικά ήθη της Ελλάδας, τα οποία κατά την άποψή της καθόρισαν την κοινωνικοπολιτική εξέλιξη της χώρας για πάνω από 60 χρόνια σύγχρονης νεοελληνικής ιστορίας. Ο αφηγητής, Τεό Ταδούλης, απολογείται για τη δολοφονία της γυναίκας του. Ο αναγνώστης βρίσκεται στην «αμήχανη» θέση να πρέπει ο ίδιος να επιλέξει, εάν αυτό που διαβάζει είναι ένα δικαστικό δράμα (και ενίοτε μελόδραμα), ένα ψυχολογικό ή πολιτικό θρίλερ, ή μία ηθογραφική κωμωδία, στα χνάρια των σύγχρονων Ελλήνων σατιρικών συγγραφέων. Το κείμενο βρίθει στερεοτύπων, με πρόθεση από τη συγγραφέα, την αναίρεσή τους. Με υλικά μέσα από τη μικροαστική κουλτούρα της Ελλάδας καταφέρνει να φτιάξει ένα κείμενο πρωτότυπο, ιδιαίτερα για την εποχή του. Μία ανατομία των έγγαμων σχέσεων στις μεγαλουπόλεις της χώρας, και κυρίως της πρωτεύουσας, με στόχο την ανάδειξη του πυρήνα των πνευματικών και ηθικών αδιεξόδων της χώρας. Και η Λιλή Ζωγράφου, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, γράφει το πλέον προφητικό της κείμενο, επικοινωνώντας παράλληλα με κάποια από τα πλέον σημαντικά έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, όπως το «Τρίτο Στεφάνι» του Κ. Ταχτσή και το «Πεθαίνω σα χώρα» του Δ. Δημητριάδη.
Κείμενο: Λιλή Ζωγράφου
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Θωμάς Βελισσάρης
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Rosa Karac
Ενορχήστρωση - Μουσική: Ντίνος Τσέλης
Σχεδιασμός αφίσας: Σοφία Παπαδοπούλου
Video/trailer: Σταύρος Συμεωνίδης
Φωτογραφίες: Δημήτρης Βλάικος
Επικοινωνία – Πολιτιστική διαχείριση: The Crab
Ερμηνεία: Δέσποινα Γιαννούλη
Πρώτη δικάσιμος: Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 20:00
Η απολογία του Τεό Ταδούλη θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στις 20:00 και κάθε Πέμπτη στις 21:00

*

ΥΑRD GAL
(1η Πανελλήνια παρουσίαση)
Κοινωνικό της Rebecca Prichard, σε μετάφραση Στίλβης Ψιλοπούλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Σταύρου
Το έργο γράφτηκε για το θίασο Clean Break που απαρτίζετε από άτομα που βρίσκονται στη φυλακή και από άλλα που έχουν κάνει την ποινή τους. Η 26χρονη τότε Rebecca Prichard έμεινε σε φυλακή θηλέων για 9 μήνες με σκοπό να γράψει αυτό το έργο το οποίο πρωτοπαίχτηκε στο Royal Court Theatre το 1998. Κέρδισε το βραβείο Critics' Circle ως το πιο υποσχόμενο θεατρικό έργο και πραγματεύεται τη βία μεταξύ γυναικών, την περιθωριοποίηση, τα άκρα και τέλος τη φιλία μεταξύ γυναικών.
Δυο έφηβα κορίτσια το σκάνε από το ορφανοτροφείο του Χάκνευ στο βόρειο ανατολικό Λονδίνο πίνουν, παίρνουν ναρκωτικά, εκδίδονται και μπλέκονται σε καυγάδες με άλλες παρέες κοριτσιών ίδιου τύπου. Μεταξύ τους υπάρχει ένα φαινομενικά άρρηκτο δέσιμο που δημιουργείται προσπαθώντας να καλύψει η καθεμία το κενό που βιώνουν λόγω έλλειψης της οικογένειας. Δεν έχουν σχεδόν καμία αίσθηση κινδύνου με αποτέλεσμα να φτάνουν στα άκρα. Σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι που παίζουν μία φίλη τους βρίσκει τραγικό θάνατο και από τότε αλλάζουν όλα.
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Σκηνικά: Δαυίδ Nέγκριν
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Στέφανος Αδάμης
Κινησιολογία: Μαρία Στεφανίδoυ
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Σταύρου- Απόστολος Μανουράς
Αφίσα: Νίκος Σιαμπανόπουλος
Κινηματογράφιση Video: Απόστολος Μανουράς
Studio Ηχογράφησης: SN’S
Παίζουν: Μαίρη Καρφάκη (Μαρί), Στίλβη Ψιλοπούλου (Μπου)
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 23:30 και Δευτέρα στις 20:00, από 2 Δεκεμβρίου 2016 έως 30 Ιανουαρίου 2017
Και κάθε Δευτέρα στις 20:00 ως 27 Μαρτίου

***

ΑΥΤΟΧΕΙΡ
Διήγημα του Μιχαήλ Μητσάκη, σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου
Το 2016 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου πεζογράφου, Μιχαήλ Μητσάκη (1865;-1916). Ο «Αυτόχειρ» αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα του συγγραφέα. Το έργο πραγματεύεται το ζήτημα του κύκλου της ζωής και του θανάτου, της φθαρτότητας του ανθρώπου και της διαχρονικότητας της ανθρωπότητας. Ένας πεθαίνει μα η πόλη συνεχίζει να ζει. Ο ήλιος θα ανατείλει και πάλι. Το διήγημα είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, προσφέροντάς μας έτσι, έναν υπέροχο θεατρικό μονόλογο.
Περισσότερα για την παράσταση εδώ!
Ερμηνεία: Κώστας Παπακωνσταντίνου
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15, από 30 Νοεμβρίου 2016 έως 26 Ιανουαρίου 2017

***

THE CURING ROOM
(1η Πανελλήνια παρουσίαση)
Κοινωνικό δράμα του David Ian Lee, σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά
Η νέα σκηνοθετική δουλειά του Δημήτρη Καρατζιά, μετά το περσινό Marvin's Room, το The Curing Room, το αντιπολεμικό κοινωνικό δράμα του David Ian Lee, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα και αυστηρώς ακατάλληλο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ένα έργο βαθιά συγκινητικό, ανθρώπινο, σκληρό, άγριο, σπαρακτικό. Ένα αγωνιώδες, τολμηρό, αποτρόπαιο και έντονο θρίλερ.
Άνοιξη 1944. Νότια Πολωνία. Πριν αποχωρήσουν τα Ναζιστικά στρατεύματα αιχμαλωτίζουν μια διμοιρία Ρώσων στρατιωτών. Τους σκοτώνουν όλους εκτός από επτά άνδρες, που κλειδώνουν γυμνούς, χωρίς φαγητό και νερό στο κελάρι ενός άδειου Μοναστηριού. Την ελπίδα, θα την διαδεχτεί η ένταση, ο θυμός, η άρνηση, ο φόβος, η απόγνωση. Ο εγκλεισμός, η πείνα και η δίψα, το ένστικτο της επιβίωσης γρήγορα θα τους οδηγήσει στα άκρα.
Συγγραφέας: David Ian Lee
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης
Σκηνικός χώρος: Γιώργος Λυντζέρης
Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας
Φωτογραφίες παράστασης: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Αφίσα παράστασης: Σίμος Παπαναστασόπουλος
Trailer: Στέφανος Κοσμίδης
Κατασκευή πτωμάτων: Μιχάλης Παπαδόπουλος
Διδασκαλία σκηνικής πάλης: Αλέξανδος Αχτάρ
Παραγωγή: VAULT
FB Page
Παίζουν: Νίκος Γκέλια, Στέλιος Καλαϊτζής, Μάνος Κανναβός, Παναγιώτης Μπρατάκος, Θανάσης Πατριαρχέας, Βασίλης Τσιγκριστάρης, Στέλιος Ψαρουδάκης
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 18:15, από 9 Δεκεμβρίου 2016 έως 28 Μαΐου 2017

***

OTHELLO: Ο μαύρος της Βενετίας
από την ομάδα θεάτρου ManetuwaK
Η Τραγωδία του William Shakespeare, σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Αχτάρ - Παναγιώτη Μπρατάκου
Έξι νέοι ηθοποιοί παρουσιάζουν την κλασική τραγωδία του Σαίξπηρ παίζοντας όλους τους ρόλους και δίνοντας με αυτή την παράσταση το στίγμα της νεοσύστατης θεατρικής τους ομάδας.
Ο Οθέλλος, στρατηγός της Βενετίας, έχει αδυναμία στη γυναίκα του Δυσδαιμόνα, στην οποία εναποθέτει την ύψιστη ιδέα του για τον άνθρωπο και την εμπιστοσύνη του για τη ζωή. Αυτήν την αδυναμία του εκμεταλλεύεται ο αξιωματικός του Ιάγος και οργισμένος από το γεγονός πως ο Οθέλλος επέλεξε για υπασπιστή του όχι αυτόν, αλλά τον Μιχαήλ Κάσσιο, αποφασίζει να τον καταστρέψει, διαβάλλοντας τη Δυσδαιμόνα και συκοφαντώντας την πως δεν του είναι πιστή. Τότε για τον Οθέλλο αρχίζει το μαρτύριο της ζήλειας (η διάσημη σαιξπηρική τραγωδία είναι γνωστή ως η «τραγωδία της ζήλιας»). Η λογική αντικαθίσταται από την παραφροσύνη, την οποία γεννά ο προδομένος έρωτας και η διάψευση του ονείρου. Οι βασανιστικές υποψίες του Οθέλλου αυξάνουν το ερωτικό του πάθος και η αθώα κοπέλα δολοφονείται από τα χέρια του. Όταν η σκευωρία του Ιάγου αποκαλύπτεται, ο Οθέλλος, κεραυνοβολημένος από τον πόνο και τις τύψεις, αυτοκτονεί.
Παίζουν: Κατερίνα ΑθανασιάδηΑλέξανδρος Αχτάρ, Νίκος Γκέλια, Βασιλική Δρακοπούλου, Παναγιώτης Μπρατάκος, Άννα Χαραλάμπους
Σκηνοθεσία κινηματογραφημένων προβολών/Φωτογραφίες: Γιώργος Βασσάλος
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Άρτεμις Μπρατάκου, Παντελής Πολίτης
Σκηνογραφία, ενδυματολογία: Ιωάννα Καραγιώργου
Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας
Make up artist: Γιάννα Μαρματάκη
Sound Design: Γιάννης Γιαννακόπουλος
Κάμερα: Λουδοβίκος Βάγγερ, Τάκης Μπάμπαρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Καρνάβα
Κάθε Σάββατο στις 18:15 και Πέμπτη στις 21:15, από 28 Ιανουαρίου έως 9 Απριλίου 2017

***

Μια μέλισσα τον Αύγουστο
Κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη
Μια μέλισσα τον Αύγουστο θα είναι η αιτία που ο Χάρης θα βρεθεί αντιμέτωπος με το χειρότερό εφιάλτη του: τον άλλο του εαυτό. Θα βρεθεί σε μια απόμερη παραλία, όπου δεν μπορείς να φτάσεις αλλιώς παρά μόνο με βάρκα, παρέα με τη γυναίκα του Βασούλα, την αδελφή του Χίλντεγκαρντ, αλλά και την ερωμένη του Μαρία. Όλα κυλούν φυσιολογικά, μέχρι τη στιγμή που μια μέλισσα, κάνοντας μια πράξη αυτοκτονίας, τσιμπάει τον αλλεργικό Χάρη. Εκείνος ξαφνικά πρήζεται, τουμπανιάζει, γίνεται αγνώριστος. Το παραμορφωμένο από την αλλεργία alter ego του θα εγκατασταθεί ανάμεσα σ’ αυτόν, τη γυναίκα του και την ερωμένη του, ανακατεύοντας συναισθήματα, μυστικά και αλήθειες και προκαλώντας πανικό.
Περισσότερα για την παράσταση θα δείτε εδώ!
Παίζουν: Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος, Μαρία Καλυβά, Αρής Κυπριανού, Σοφία Μανωλάκου, Δημήτρης Μαγκλάρας, Βάλια Παπακωνσταντίνου
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, από 19 Δεκεμβρίου έως 9 Απριλίου 2017

***

Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων
Τα κόμικς του ΑΡΚΑ (Ζωή Μετά, Ισοβίτης, Χαμηλές Πτήσεις, Καστράτο, Μαλλί με Μαλλί) ανεβαίνουν στην σκηνή, σε δραματουργική επεξεργασία -σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά
Ο μπαμπάς σπουργίτης προσπαθεί να ξεπεράσει την προδοσία της σπουργιτίνας, να βρει καινούργια σύντροφο και να χαλιναγωγήσει το "τέρας" που έχει για γιο. Ένας ισοβίτης βρίσκει παρηγοριά στο μοναδικό πλάσμα που του προσφέρει τη φιλία του με το αζημίωτο, τον βρομερό ποντικό Μοντεχρήστο, ενώ ο θανατοποινίτης γράφει την αυτοβιογραφία του περιμένοντας χάρη. Η Λουκριτία θέλει απελπισμένα σεξ μα η σκληρή μοίρα είναι το μόνο σκληρό πράγμα που συναντά, καθώς συγκάτοικος της είναι ο ευνούχος Καστράτο. Σ ένα κομμωτήριο οι γλώσσες κόκκαλα δεν έχουν και κόκκαλα σπάνε με τις πελάτισσες να είναι έτοιμες να πιαστούν μαλλί με μαλλί. Στην κόλαση και στον παράδεισο τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα παν. Ζωή μετά υπάρχει, αλλά κάτι μας θυμίζει από το πριν. Οι ήρωες του ΑΡΚΑ ξεπηδούν απο τις σελίδες των κόμικς για ν' ανέβουν στο θεατρικό σανίδι... βοήθειά μας!!
Συγγραφέας: ΑΡΚΑΣ
Θεατρική Διασκευή / Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης
Κοστούμια: Κωνσταντινιά Βαφειάδου
Σκηνικά: Δημήτρης Αγοράς - Μαρία Κακάρογλου
Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Φωτισμοί: Anti Steve
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Τυρέα
Γραφιστική Επιμέλεια/ Σχεδιασμός Αφίσας: Σοφία Αποστολοπούλου
Τρέιλερ: Στέφανος Κοσμίδης
Φωτογραφίες: Σπύρος Περδίου
Κομμώσεις: Γιώργος Νικολαΐδης
Παραγωγή: VAULT - ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Παίζουν: Δημήτρης Αγοράς, Έλενα Αρβανίτη, Αλέξης Βιδαλάκης, Δημήτρης Κανέλλος, Στέφανος Κοσμίδης, Μαρία Μπαλούτσου, Χαρά Τσιτομενέα
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακές στις 19:00, από 13 Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου 2017

***

CLIFF
(1η Πανελλήνια παρουσίαση)
Μονόλογος του Alberto Conejero, σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά
Ο χολυγουντιανός σταρ Montgomery Clift, λίγα χρόνια μετά το σχεδόν θανατηφόρο ατύχημα που του κατέστρεψε το πρόσωπο, σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση για τη σχέση του με τον ανταγωνιστή του Μάρλο Μπράντο, τη γυναίκα της ζωής του Λίζ Τέηλορ, τη μητέρα του, το Χόλυγουντ, τις πλαστικές, τα χάπια, τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τον πληρωμένο έρωτα και την ομοφυλοφιλία. Ο Clift στη σύντομη ζωή του συμμετείχε σε μόλις 17 ταινίες και προτάθηκε για βραβείο Όσκαρ 4 φορές.
Παίζει ο Ορέστης Τζιόβας
Από Ιανουάριο 2017

***

HOMO GALACTICUS
από τη ομάδα θεάτρου Inferno
Κωμωδία των Σταματία Καγκελάρη, Δημήτρη Μαμιό, Διονυσία Στοαντζίκη, σε σκηνοθεσία Σταματίας Καγκελάρη, Δημήτρη Μαμιό
H SCI/FI αιματηρή κωμωδία έρχεται στο Vault. Στα 3100μΧ, στον πλανήτη Αφοδεύτικον, ζει ο Ηomo Galacticus (το επόμενο είδος ανθρώπου μετά τον Homo Sapiens Sapiens, που δημιουργήθηκε εργαστηριακά από τον δρα Σεόθ). Δικτάτορας είναι η Όμπερον, που δίνει καθημερνά το χάπι της χαράς στους Homines Galactici, προκειμένου να τους ελέγχει. Κάποια στιγμή, 3 homo g. σταματούν την χρήση των χαπιών και επαναστατούν εναντίον της Όμπερον, ανατινάζοντας το εργοστάσιο παραγωγής του χαπιού. Η εξουσία της Όμπερον κινδυνεύει καθώς υπάρχουν αποθέματα χαπιού μόνο για τρεις ημέρες και μετά θα επικρατήσει χάος, εφόσον ο homo g. (χωρίς τη χορήγηση του χαπιού) θα βγει εκτός ελέγχου. Η Όμπερον καταφεύγει στη Γη, όπου την ακολουθεί η αρχηγός των επαναστατών (Δάντελ). Στη Γη πλέον ανατρέπονται πολλά δεδομένα καθώς οι δυνάμεις τους εξασθενούν. Εκεί βρίσκονται αντιμέτωπες σε μία «μάχη» επικράτησης του «καλού» και του «κακού».
Μουσική: Rita Mosss
Σκηνικός χώρος/ Κοστούμια: Mελίνα Αναλυτή, Μαρουσώ Μαρινοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Παύλος Μαυρίδης
Φωτογραφίες παράστασης/ Video art: Αλέξανδρος Κορομηλάς
Αφίσα παράστασης: Αλίκη Ροϊδάκη
Επιμέλεια Κίνησης: Φρύνη Βρεττού
Ερμηνεύουν: Εύα Ανδρονικίδου, Στέλιος Γιαννακός, Σταματία Καγκελάρη, Δημήτρης Μαμιός, Διονυσία Στοαντζίκη
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00, από 18 Ιανουαρίου έως 2 Μαρτίου 2017

***

ΓΙΟΣΙΡΟΥ ΓΙΑΜΑΓΚΟΥΣΙ
από την ομάδα θεάτρου Lorem Ipsum
Μαύρη κωμωδία, σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιάννη Κεντρωτά
“Lorem Ipsum” ονομάζονται τα ακατάληπτα κείμενα. Έτσι η ομάδα για να τιμήσει το όνομά της φροντίζει να παίζει πάντα κείμενα δικά της, γραμμένα και δουλεμένα σύμφωνα με την ιδιαίτερη άποψη που έχουν τα μέλη της για την κωμωδία {Κόμη Sutra (2013) Η μπαλάντα ενός ευαίσθητου δήμιου (2011 και 2014) Ο Τόρνος (2015)}
Η αναζήτηση του Γιοσίρου για το παρελθόν του πρέπει να περάσει από ένα ξεχασμένο από τον χρόνο μέρος που κανείς δεν δείχνει πρόθυμος να τον βοηθήσει. Έτσι ενώ το έργο αρχικά προσπαθεί να επικοινωνήσει σημαντικά ζητήματα, αποτυγχάνει οικτρά γιατί οι χαρακτήρες του επιλέγουν εγωιστικά να μιλήσουν για τα δικά τους, προσωπικά προβλήματα.
Παίζουν: Αντώνης Αντωνίου, Ειρήνη Κουτουρούσιου, Φίλιππος Λούβαρης, Αναστασία Μητρούση, Φανή Παλιούρα
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15, από 1 Φεβρουαρίου έως 6 Απριλίου 2017
Και από 26 Απριλίου κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15 ως 18 Μαΐου

***

Λάφυρα The Show
Η φουτουρίστικη δραμεντί που μας εισάγει στον κόσμο των ριάλιτι τηλεπαιχνιδιών. Ο Μάνος Κανναβός στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα και με αφορμή ένα πολιτικό έργο, εστιάζει στις συγκρούσεις που προκαλούνται στον άνθρωπο, όταν οι φιλοδοξίες του έρχονται αντιμέτωπες με τη συνήθεια του να είναι φοβισμένος.
Σε μια εποχή πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών στην Επικράτεια ένα τηλεοπτικό παιχνίδι– ριάλιτι έχει καθηλώσει το κοινό στις οθόνες. Παίκτες επιλεγμένοι από τις φυλακές διεκδικούν ένα τεράστιο χρηματικό έπαθλο και την ελευθερία τους. Θεατές εγκλωβισμένοι στα προσωπικά τους αδιέξοδα αναζητούν με τον δικό τους τρόπο τη δική τους θέση σε μια κοινωνία που καταρρέει, ενώ βασανιστικά ερωτήματα ζητούν άμεσες απαντήσεις. Ποιος είναι ο θησαυρός; Υπάρχει εναλλακτική; Ποιος φέρνει τους κατακλυσμούς;
Η Ευανθούλα (Αιμιλία Βασιλακάκη) και ο Θωμάς (Χάρης Μπόσινας) φτάνουν στο STUDIO 3 για να παρακολουθήσουν ζωντανά τον τελικό του ριάλιτι Λάφυρα The Show, ένα παιχνίδι επιβίωσης με πρωταγωνιστές δύο φυλακισμένους, τον Κίλλερ (Στέλιος Ψαρουδάκης) και τη Νίνια (Ιζαμπέλλα Κογεβίνα). Ένας ιδιόρρυθμος παρουσιαστής (Φάνης Παυλόπουλος) τους υποδέχεται και τους παρασύρει στον κόσμο του παιχνιδιού. Η Ευανθούλα και ο Θωμάς ζώντας τη μάχη για επιβίωση των δύο παιχτών παγιδευόνται στα προσωπικά τους βιώματα και άθελα τους γίνονται μέρος του παιχνιδιού.
Περισσότερα για την παράσταση εδώ!
Κείμενο: Μαρία Μάζη
Σκηνοθεσία: Μάνος Κανναβός
Σκηνικός χώρος – Κοστούμια: Κατερίνα Καλφόγλου
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Μουσική επιμέλεια: Σάκης Τουρκοχωρίτης
Γραφιστικά – κόμιξ: Αντώνης Φοράδης
Φωτογραφίες: Ροζίτα Φοράδη
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Κωστάκη
Ερμηνεύουν: Αιμιλία Βασιλακάκη, Ιζαμπέλα Κογεβίνα, Χάρης Μπόσινας, Σωσώ ΧατζημανώληΣτέλιος Ψαρουδάκης.
Από τις 12 Οκτωβρίου ως τις 5 Ιανουαρίου 2017, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00

***

Ερωμένες στον καμβά
Δεύτερος χρόνος
Μια παράσταση για την τέχνη του έρωτα και τον έρωτα της τέχνης
«…Των ερωμένων φυγείν αδύνατον…»
Οι «Ερωμένες στον Καμβά» είναι ένας ύμνος στον έρωτα και τη γυναίκα. Στον παράνομο έρωτα που ποτέ δε νομιμοποιείται με τα δεσμά του γάμου. Στον παθιασμένο έρωτα που αρχικά ζωογονεί και τελικά θανατώνει. Ο άντρας δημιουργός. Η γυναίκα ερωμένη, η γυναίκα μούσα, η γυναίκα μοντέλο, η γυναίκα πηγή τέχνης και ηδονής. Οι ερωμένες είναι πολλές. Είναι δεκάδες, χιλιάδες, εκατομμύρια. Άλλες ανώνυμες, άλλες επώνυμες. Άλλες κρυφές, άλλες γνωστές. Από όλες αυτές τις ερωμένες θα αναδυθούν δύο, η ερωμένη και μούσα του αναγεννησιακού ζωγράφου Ραφαήλ, Φορναρίνα και η ερωμένη και μοντέλο του «καταραμένου» ζωγράφου Αμεντέο Μοντιλιάνι, Ζαν Εμπιτέρν. Οι ιστορίες τους είναι η Ιστορία της Τέχνης. Πρέπει να ξύσεις τον καμβά, για να βρεις την αλήθεια. Πρέπει να ξύσεις τις πληγές, για να βρεις τη γυναίκα.
Τη Φορναρίνα ερμηνεύει η Ασπασία Κοκόση, ενώ τη Ζαν Εμπιτέρν η Σοφία Καψούρου. Επί σκηνής σε ρόλο performer η εικαστικός/φοιτήτρια της Καλών Τεχνών Δέσποινα Βιλλιώτη. Ένας μοναδικός διάλογος θεάτρου και ζωγραφικής.
Κείμενο: Σοφία Καψούρου
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Παναγόπουλος
Επιμέλεια κοστουμιών: Δέσποινα Βιλλιώτη, Άρτεμις Κατσαμπάνη, Σοφία Παππά
Εικαστική δημιουργία/Εικαστικός χώρος: Δέσποινα Βιλλιώτη, Ελισσάβετ Παπαδημητρίου, Σοφία Παππά, Μαρίνα Τσιρώνη, Εμμέλεια Φιλιπποπούλου (συνεργάτες και σπουδαστές του Εργαστηρίου Σχεδίου–Ζωγραφικής για την εισαγωγή στις Ανώτατες Σχολές Καλών Τεχνών Γρηγόρη Κολιζέρα), Άννα Τζώρτζη
Φωτισμοί: Άκης Σαμόλης
Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Face painiting αφίσας / φωτογραφιών: Δέσποινα Βιλλιώτη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Χριστίνα Μανουσάκη, Μιχάλης Μουλακάκης
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Σοφία Καψούρου (Μελαχρινή Ερωμένη, Ζαν Εμπιτέρν) Ασπασία Κοκόση (Ξανθιά Ερωμένη, Φορναρίνα)
Εικαστική διάδραση: Δέσποινα Βιλλιώτη
Από τις 8 Οκτωβρίου 2016 ως τις 8 Ιανουαρίου 2017. Κάθε Σάββατο στις 19:00 και Κυριακή στις 21:00
80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

***

Πού είναι η μάνα σου μωρή;
Δεύτερος χρόνος
Μία σπαραχτική μαρτυρία για τον εμφύλιο, με τη Βέρα Κρούσκα να ενσαρκώνει τα πάθη και τις ματωμένες σελίδες της οικογένειας Πέτρουλα στην Μάνη, την τραγική ιστορία ενός παιδιού που επέζησε από τις σφαγές των Χιτών και κατέγραψε όλες τις θυριωδίες τους.
Οι θεατές αντιμέτωποι με την Ιστορία, παρακολουθούν την ιστορία μιας γυναίκα που βίωσε μία από τις μελανότερες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, τον Εμφύλιο. Μιας γυναίκας που έζησε την αγριότητα και την ωμότητα ενός σκληρού πολέμου. Μιας γυναίκας που ενηλικιώθηκε βίαια και αποτρόπαια ζώντας τις 31 σφαγές των δικών της ανθρώπων από ντόπιους Χίτες, πρώην συνεργάτες των Ναζί και μετέπειτα διώκτες των κομμουνιστών που έλαβαν μέρος στην Αντίσταση. Μιας γυναίκα που υπήρξε μάρτυρας και θύμα του αλληλοσπαραγμού.
Το «Πού είναι η μάνα σου, μωρή;» αποτελεί μια εκ βαθέων, προσωπική μαρτυρία, και συγχρόνως ένα ιστορικό ντοκουμέντο με αληθινά γεγονότα και υπαρκτά ονόματα. Σ' αυτήν την προσωπική τραγωδία αντικατοπτρίζεται όλη η ζοφερή ιστορία της Ελλάδας.
Συγγραφέας: Δήμητρας Πέτρουλα
Θεατρική διασκευή Σοφία Αδαμίδου
Σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι
Σκηνικά – κοστούμια Χριστίνας Κωστέα
Φωτισμοί Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Με την Βέρα Κρούσκα
Παίζουν επίσης: Ορνέλα Λούτη και Αγάπη Παπαθανασιάδου
Από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, κάθε Σάββατο στις 19:00 και Κυριακή στις 21:00
Περισσότερα για την παράσταση Πού είναι η μάνα σου μωρή

***

Μάρτυς μου ο Θεός
Τρίτος χρόνος
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημά του Μάκη Τσίτα που τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014.
Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στην Αθήνα του 2004, ο Χρυσοβαλάντης –ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός αλλά οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία–, έχοντας βρεθεί στα πενήντα του άνεργος και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με την πραγματικότητα. Όλοι –οι γυναίκες που συναντά, οι εργοδότες του, ακόμη και η ίδια η οικογένειά του– τον προδίδουν, ενώ γύρω του διαγράφεται η εικόνα μιας κοινωνίας που, παρά την επιφανειακή ευμάρεια, βυθίζεται στην παρακμή. Μέσα από τον χειμαρρώδη μονόλογό του, που ακολουθεί τη ροή της σκέψης του, παρακολουθούμε τον αγώνα του να σταθεί όρθιος, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό.
Κείμενο – Δραματουργική επεξεργασία: Μάκης Τσίτας
Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μυρτώ Αθανασοπούλου
Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Σκηνογραφική επιμέλεια: Σοφία Καραγιάννη, Λίνα Παγώνη
Παίζει ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης
Πρεμιέρα την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου  ως 5 Απριλίου 2017. Κάθε Τετάρτη στις 19:00

***

Απολυμένη
Το Θέατρο Τσέπης Κύπρου έρχεται στην Αθήνα για 5 παραστάσεις, με την «Απολυμένη» του Αντώνη Τσιπιανίτη, σε σκηνοθεσία Μάριου Θεοχάρους, παραγωγή που χάρισε υποψηφιότητα Γυναίκας Ηθοποιού της Χρονιάς στα Θεατρικά Βραβεία Κυπρου, στην ηθοποιό Μαρίνα Βρόντη που ενσάρκωσε την ηρωίδα του Αντώνη Τσιπιανίτη.
Η Μαριέττα, στον απόηχο της πρόσφατης απόλυσής της από γκλαμουράτο περιοδικό κάνει μια αναπόφευκτα σκληρή ανασκόπηση της ζωής της και συνειδητοποιεί πως η αφοσίωσή της τόσα χρόνια στον “γκλιτεράτο” αλλά πολλές φορές επιφανειακό και προσποιητό χώρο της μόδας την έκανε να διασχίσει μια ζωή ατσαλάκωτη, ανόητη κι “αναμάρτητη”. Έχοντας ξοδέψει και το τελευταίο ευρώ που είχε παραχωμένο στο σπίτι της, καταλαβαίνει πως πεινάει. Κι η πείνα που νιώθει δεν είναι μόνο για ένα πιάτο από εκλεκτά εδέσματα, από κείνα που είχε κακομάθει τον εαυτό της. Όχι. Η Μαριέτα κατάλαβε, πια, πως πεινάει εδώ και χρόνια για έρωτα, για δυο χέρια ζεστά που θα την αναστήσουν και που τυφλωμένη από τη λάμψη της παρελθούσας ζωής της δεν έβλεπε και δεν καταλάβαινε τον εαυτό της που της ζητούσε βοήθεια.
Κείμενο: Αντώνης Τσιπιανίτης
Σκηνοθεσία: Μάριος Θεοχάρους
Φωτισμοί: Βασίλης Πετεινάρης
Σκηνικά και Κοστούμια: Χρίστος Όθωνος
Artwork: Γιώτα Λουκαΐδου
Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Σωκράτους
Παραστάσεις: Παρασκευή 14/10 στις 21:00, Σάββατο 15/10 στις 21:00, Κυριακή 16/10 στις 19:00, Δευτέρα 17/10 στις 21:00 και Τρίτη 18/10 στις 21:00
Διάρκεια: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

***

Καμίλ Κλοντέλ Mudness
Ένας φανταστικός διάλογος ανάμεσα στη γλύπτρια Camille Claudel και την πρώτη γυναίκα ψυχίατρο της Γαλλίας Constance Pascal.
Μια συνάντηση που δεν έγινε ποτέ.
Η ιστορία δύο γυναικών που διεκδίκησαν το δικαίωμα να ζήσουν ελεύθερες, να υπερασπιστούν τα πιστεύω τους, να σπουδάσουν και να εργαστούν, σε μια εποχή που ο ρόλος της γυναίκας περιοριζόταν στο ρόλο της συζύγου και της μάνας.
Η Camille και η Constance δε συναντήθηκαν ποτέ, αλλά έζησαν και εργάστηκαν στην ίδια πόλη, την ίδια χρονική περίοδο, μοιράστηκαν παρόμοιες εμπειρίες, αντιμετώπισαν κοινές δυσκολίες και δόθηκαν με το ίδιο πάθος στον έρωτα.
Το έργο διαδραματίζεται στο Παρίσι το 1913 στο ψυχιατρικό άσυλο της Ville Evrard. Η πρώτη γυναίκα που καταφέρνει να γίνει ψυχίατρος στης Γαλλία, η μετανάστρια από τη Ρουμανία Constance Pascal αποφασίζει να αναλάβει την υπόθεση της μεγάλης γλύπτριας Camille Claudel , η οποία έχει μεταφερθεί εκεί παρά τη θέληση της από την οικογένεια της, κατηγορούμενη για σοβαρή ψυχική διαταραχή.
Μέσα από τις συναντήσεις τους ξετυλίγονται οι αντισυμβατικές ζωές των δύο γυναικών και αναπτύσσεται ένας ισχυρός δεσμός που ξεπερνά τη σχέση γιατρού ασθενή.
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Γιάννης Λασπιάς
Σκηνογραφική επιμέλεια-Visual Art : Παντελής Ξηροχειμώνας
Σχεδιασμός φωτισμού: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Μουσική: Αλέξανδρος Βούλγαρης – THE BOY, Pan Pan
Sound Design: Βαγγέλης Μόσχος
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Επιμέλεια κίνησης: Όλγα Σπυράκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Πάνος Κούγιας
Φωτογραφίες: Θοδωρής Μάρκου
Σχεδιασμός Web Site: Γρηγόρης Ευφραιμίδης
Παίζουν: Δάφνη Μανούσου (Καμίλ Κλοντέλ), Στέλλα Μπούρου (Κονστάνς Πασκάλ)
Στην παράσταση ακούγονται (στα ηχογραφημένα μέρη) οι ηθοποιοί: Στέλιος Μάινας (ως Ροντέν), Αγγελική Καρυστινού (ως μητέρα της Καμίλ Κλοντέλ), Ιωάννα Σταυροπούλου και ο δημοσιογράφος Γιάννης Νένες
Φωτογραφίες: Θοδωρής Μάρκου
Από τις 15 Οκτωβρίου 2016 ως τις 29 Ιανουαρίου 2017, κάθε Σάββατο στις 19:15 και Κυριακή στις 21:15
Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

***

Ίσια δικαιώματα
Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ένα χρόνο πριν κερδίζοντας αμέσως το κοινό. Τα Ίσια δικαιώματα βασίζονται σε συνεντεύξεις μεταναστριών που εργάζονται ως φροντίστριες ηλικιωμένων οι οποίες συνελλέχθησαν από την συγγραφέα και ηθοποιό Μαρία Τσίμα από γυναίκες που ήρθαν στην Ελλάδα από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αλβανία, Βουλγαρία, Γεωργία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρωσία, Σιέρρα Λεόνε). Το θέμα του είναι σύγχρονο, συγκινητικό και ευαίσθητο.
Δραματουργική επεξεργασία: Άγγελος Σκασίλας (Νίκος Φλέσσας) – Ελένη Γεωργοπούλου
Σκηνοθεσία: Ελένη Γεωργοπούλου
Σκηνικά: Μικαέλα Λιακατά
Κοστούµια: Κλαιρ Μπρέισγουελ
Φωτισμοί: Μαρία Γοζαδίνου
Μουσική Επιμέλεια - Διδασκαλία: Αναστασία ΚατσιναβάκηΣτέλλα Ράπτη
Παίζουν: Αναστασία Κατσιναβάκη, Ανδροµάχη Μαρκοπούλου, Μαρίνα Πανηγυράκη, Νεφέλη Παπαδερού, Στέλλα Ράπτη.
Προγραμματισμένη πρεμιέρα στις 17 Οκτωβρίου 2016 και ως τις 3 Ιανουαρίου 2017* κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
*H παράσταση δεν θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Δεκεμβρίου του 2016
90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

***

Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης
(2η χρονιά)
Μια σκοτεινή μουσική παράσταση βασισμένη στο “the Nightmare Before Christmas” του Tim Burton, σε σκηνοθετική επιμέλεια Αλέξη Βιδαλάκη.
Τρεις performers (ηθοποιοί και τραγουδιστές) παρέα με τρεις μουσικούς ζωντανεύουν την ιδιότυπη μουσική του Danny Elfman από την ταινία, σε πρωτότυπη μεταγραφή για κλαρινέτο, τσέλο και πιάνο. Η έμμετρη αφήγηση, σε συνδυασμό με τους στίχους των τραγουδιών, μεταφρασμένους στα ελληνικά, ξεδιπλώνουν την πιο σκοτεινή, grotesque χριστουγεννιάτικη ιστορία παταγώδους αποτυχίας.
Τα πλάσματα της χώρας του Χάλλογουην αναλαμβάνουν για πρώτη φορά να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα. Μη μπορώντας, όμως, να ξεφύγουν από τη μακάβρια αισθητική τους, το αποτέλεσμα είναι παρ' ολίγον καταστροφικό.
Eρμηνεία: Κωνσταντίνος Καραγεωργίου, Έλενα Πελαγία / Σοφία Λυμπέρη, Βασίλης Πουλάκος
Πιάνο / Ενορχήστρωση: Αγγελική Σέρφου / Kλαρινέτο: Mario Adrover / Tσέλο: Σταύρος Παργινός / Μαντώ Αγουρίδου
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 22:15 στο φουαγιέ του Vault, από 25 Νοεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου 2017.
***

Το ΓΙΑΤΙ των παιδιών φέρνει την ελπίδα
Πώς μια μικρή λεξούλα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο;
Πώς ένα μικρό ΓΙΑΤΙ μπορεί να φέρει την ελπίδα;
Το ΓΙΑΤΙ μια ζεστή μέρα του Αυγούστου αποφασίζει να ταξιδέψει στον κόσμο! Στο ταξίδι του συναντά παιδιά από διαφορετικές χώρες που το κάθε ένα ζει μια δική του σκληρή πραγματικότητα. Κάθε συνάντηση αφήνει το ΓΙΑΤΙ πιο προβληματισμένο αλλά και πιο σοφό. Μη αντέχοντας πια αυτό τον κόσμο και χωρίς να μπορεί να δώσει λύση στις ερωτήσεις των παιδιών, φεύγει όσο πιο μακριά μπορεί. Τόσο μακριά που φτάνει στον ουρανό, στη Χώρα των Αστεριών, εκεί που φτάνουν οι ευχές που κάνουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας. Εκεί συναντά το πιο λαμπερό Αστέρι - ευχή και του διηγείται την ιστορία του. Άραγε το ΓΙΑΤΙ με τη βοήθεια του Αστεριού - ευχή θα μπορέσουν να βρούν την λύση; Θα μπορέσουν να βοηθήσουν τα παιδιά;
Ένα διαφορετικό παραμύθι όπου οι μικροί πρίγκιπες τρώνε από τα σκουπίδια και οι μικρές πριγκίπισσες παρακαλούν να έρθει η ειρήνη. Μια ιστορία για την διαφορετική καθημερινότητα των παιδιών που ζουν σε δύσκολες συνθήκες, δοσμένη με τρυφερότητα, ευαισθησία, ανθρωπιά και χιούμορ. Σκοπός της παράστασης είναι με γλυκό τρόπο να προβληματίσει τα παιδιά, να τα φέρει αντιμέτωπα με δύσκολα ερωτήματα και τελικά να τους δώσει ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.
Συγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Διασκευή: Δήμητρα Παλιούρα
Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσιγκριστάρης
Επιμέλεια κίνησης: Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης
Πρωτότυπη μουσική: Βαγγέλης Τούντας
Φωτογραφική επιμέλεια: Νικόλας Πουρλιάρος
Παίζουν: Φανή Παλιούρα - Ζωή Τούντα
Από τις 23 Οκτωβρίου 2016 μέχρι 8 Ιανουαρίου 2017, κάθε Κυριακή στις 13:30
Διάρκεια: 60 λεπτά

***

Το βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο
Αποτελεί μέρος του προγράμματος πρόληψης του καπνίσματος «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας το οποίο έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και απευθύνεται σε μαθητές α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης. Μια συμβολική ιστορία με τεχνική μαύρου θεάτρου για τον εθισμό, το κάπνισμα, τις ουσίες, τις παγίδες και τις εξαρτήσεις.
Ο Χάρης είναι ο κάθε έφηβος, το κάθε παιδί, ένα μικρό γεμάτο χάρες καταπράσινο βατραχάκι. Ανήσυχος, τολμηρός, γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες. Δίπλα του οι παγίδες παραμονεύουν. Όσο ο περίγυρος τις μυθοποιεί, τόσο γίνονται επιθυμητές, γοητευτικές και ελκυστικές.. Ο Χάρης θα τολμήσει τη βουτιά στο βάλτο και σύντομα θα γνωρίσει τί σημαίνει αυτή του η βουτιά.
Ένα έργο της πνευμονολόγου Δήμητρας Μπουσίου από την καλλιτεχνική ομάδα Καρυδότσουφλο, από την Κυριακή 23 Οκτωβρίου έως 8 Ιανουαρίου 2017, κάθε Κυριακή* στις 12:00.
Κείμενα/ στίχοι: Δήμητρα Μπουσίου
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μαραγκός
Μουσική: Χρίστος Σερενές
Φωτισμοί: Νίκος Μαραγκός
Κούκλες-σκηνικά-κοστούμια: Στέλιος Ευαγγελόπουλος, Αγγελική Φωστίνη
Σκηνικό πλαίσιο: Μανώλης Περάκης
Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κόνιακ
Παίζουν: Αφήγηση-Τραγούδι: Αλεξάνδρα Κόνιακ, Χάρης: Στέλιος Ευαγγελόπουλος, Αγλαΐα, Πάπια, Βαλτόσαυρα, Λουκάς: Αγγελική Φωστίνη
*Οι παραστάσεις παρουσιάζονται στον Πολυχώρο VAULT καθημερινές για σχολεία κατόπιν συνεννόησης και Κυριακές είναι ανοιχτές για το κοινό. Πληροφορίες/κρατήσεις για σχολεία και συλλόγους: Ευαγγελόπουλος Στέλιος: 6944219100, Φωστίνη Αγγελική: 6932238833, Μπουσίου Δήμητρα: 6937605793, e-mail: karidotsouflo@yahoo.gr

***
Πολυχώρος Vault
Μελενίκου 26, Βοτανικός
2130356472, 6945993870
vaulttheatre.gr@gmail.com, vaultvotanikos@gmail.com

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Η άλλη πλευρά, Γιώργου Λύπα4ος όροφος, Μάριου Λιβάνιουλοιπόν, Ευτυχίας ΚατελανάκηΤο ξενοδοχείο της αυτοπραγμάτωσης, Άνθιας Χριστοδούλου-ΘεοφίλουΣαν μαργαριτάρι από σ' αγαπώ, Αντώνη ΠαπαδόπουλουBackpack: Ιστορίες χίμαιρεςΑπό τις στάχτες της Καντάνου, Χριστίνας Σουλελέ
Πέτα μακριά, Πέπε, Δαμιανός ΑγραβαράςΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη ΣμίχεληΟ βυθός αλλιώς, Μαρίας ΒουζουνεράκηΤα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης, Πόπης ΚλειδαράΙόντα θανάτου, Σοφίας ΕλευθεριάδουΝαι, αρνούμαι, Χάρη ΒαρούτηΗ περιπετειώδης εξαφάνιση του Καλτσάκη, Ευαγγελίας Τσαπατώρα