Γεννήθηκε το 1938 στη Ζάκυνθο και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και στη Σχολή Γρηγόρη Βαφιά.
Στο θέατρο συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους, όπως αυτόν των Γιάννη Φέρτη και Ξένιας Καλογεροπούλου και με το Θέατρο Νέας Ιωνίας. Η ανωτέρω φωτογραφία είναι από την παράσταση «Μια ιστορία του Ιρκούτσκ» (1962) και διακρίνεται αριστερά, μαζί με τους ηθοποιούς Γιάννη Φέρτη, Ξένια Καλογεροπούλου, Αλέκο Αλεξανδράκη κ.ά. (φωτογραφία του σημαντικού θεατρικού φωτορεπόρτερ και καλλιτέχνη φωτογράφου Elite).
Συμμετείχε σε 14 ταινίες, με πρώτη την «Αγάπη και αίμα» (1968) ενώ οι περισσότεροι κινηματογραφόφιλοι τον θυμούνται από τη μορφή του στις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Θίασος», «Μεγαλέξανδρος» κ.ά. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε στις πρώτες σειρές που κράτησαν συντροφιά στα ελληνικά σπίτια, όπως «Άγνωστος πόλεμος», «Ο παράξενος ταξιδιώτης» κλπ.
Σύμφωνα με το site διέκοψε νωρίς τη σταδιοδρομία του ως ηθοποιός και δημιούργησε προσωπική επιχείρηση κατασκευής κοσμημάτων. Η παράλληλη ενασχόληση με τη ζωγραφική τον οδήγησε στην -αρχικώς ερασιτεχνική- κατασκευή κοσμημάτων από ασήμι και θαλασσινά βότσαλα, ενώ από το 1967 έως το 1971 σχεδίαζε χειροποίητα ενδύματα για το κατάστημα Το Μωβ, που διατηρούσε στο Κολωνάκι. Το 1973 άνοιξε, σε συνεργασία με την Τζένη Καρέζη, το πρώτο του κατάστημα κοσμημάτων, το Γιορντάνι. Από το 1975 ασχολούνταν αποκλειστικά με το κόσμημα ως σχεδιαστής και κατασκευαστής κοσμημάτων από ασήμι, χρυσό, πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους. Μετά από μια τριακονταετία στο χώρο του κοσμήματος, συνέστησε την εταιρεία «Γρηγόρης Ευαγγελάτος – Έψιλον», που δραστηριοποιείται δυναμικά στο χώρο της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας, βελτιστοποιώντας την τεχνική αρτιότητα των προϊόντων, αλλά διατηρώντας πάντοτε ένα αναγνωρίσιμο στίγμα. Προσωπικά, ανακάλυψα τη σελίδα της εταιρείας στο facebook (έχει να γίνει νέα ανάρτηση από το 2013) και την ιστοσελίδα, η οποία πλέον δεν εμφανίζεται. Ίσως μετά τον θάνατό του τον Αύγουστο του 2015 η εταιρεία να έκλεισε.
Πηγές:
Η φωτογραφία του κοσμήματος είναι από την ανωτέρω σελίδα του facebook.
Το screenshot της ταινίας και οι υπόλοιπες φωτογραφίες είναι από το προσωπικό μου αρχείο.