Στις 3 του Οκτώβρη κάνει επίσημη πρεμιέρα η νέα ταινία του Βασίλη Βαφέα, Ρισάλτο, στο Ideal ενώ από τις 13 Οκτωβρίου θα παίζεται σε όλη την Ελλάδα. Στο Ρισάλτο θα συναντήσουμε τον Άρη (Νίκος Πουρσανίδης), έναν νεαρό σκηνοθέτη να προσπαθεί να ισορροπήσει την οικογενειακή του ζωή και τον περίγυρό του, που βάλλονται από την οικονομική κρίση, με την λάμψη του θεάματος. Το κυνήγι της ισορροπίας θα ταυτιστεί με την ερωτική αναζήτηση ενώ οι καταστάσεις θα γίνουν δυσκολότερες με την εγκαθίδρυση μιας δικτατορίας. Ποιος ο ρόλος της βοηθού του, της Μάρως (Μαργαρίτα Πανουσοπούλου), μιας γυναίκας που έχει κίνητρο να τον διαβάλλει και να τον χειραγωγήσει; Σκηνοθεσία και σενάριο του φιλμ, γυρίσματα του οποίου έγιναν σε Αθηναϊκές περιοχές μεταξύ των οποίων το Πέραμα, η Δραπετσώνα, το Παλαιό Φάληρο και η Ν. Σμύρνη, υπογράφει ο Βασίλης Βαφέας και εκτός των προαναφερθέντων πρωταγωνιστών παίζουν οι: Αμαλία Αρσένη, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μαρία Κατσανδρή, Τάκης Παπαματθαίου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Σταύρος Μερμήγκης, Πάνος Βίτσικας, κ.ά.
Κλείστε θέση! Η επίσημη πρεμιέρα θα γίνει στις 3 Οκτωβρίου στο Ideal (Πανεπιστημίου 46) μόνο με προσκλήσεις και από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 σε όλη την Ελλάδα.
Δείτε το επίσημο τρέιλερ της ταινίας εδώ
Στις 9 Οκτωβρίου 2016, για πρώτη φορά στο Ηρώδειο έρχεται μια μουσικοχορευτική παράσταση με 26 ηθοποιούς, 30 χορευτές και 15 μουσικούς, Ο Ντελικανής του Μανώλη Σκουλούδη. Στο έργο θα μεταφερθούμε στην Κρήτη του 50 για να παρακολουθήσουμε την απότομη ενηλικίωση ενός παιδιού μέσα από κωμικοδραματικά επεισόδια ως την ανέλιξή του σε σύμβολο της αιώνιας νεότητας! Ουσιαστικά πρόκειται για ένα υπερθέαμα με παραδοσιακές μουσικές της Κρήτης και μουσικά κομμάτια από την ταινία (μουσική Μανώλη Σκουλούδη) η οποία αποτελεί μια κινηματογραφική απόπειρα-μύθο του ελληνικού κινηματογράφου με πολλές διακρίσεις και βραβεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το θεατρικό έργο βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Μανώλη Σκουλούδη. Ο Ντελικανής, ένα νιόβγαλτο στον έρωτα παλικαράκι, μορφοποιείται σε μουσική παράσταση που θα φιλοξενήσει όλο το αυθεντικό πνεύμα και την ψυχή της Κρήτης.
Παίζουν οι ηθοποιοί Μαρία Τζομπανάκη, Γιώργος Χρανιώτης, Σοφία Μουτίδου, Βίβιαν Κοντομάρη, Δέσποινα Πόγκα, Νίκος Τσεργάς, Κωνσταντίνος Φερεντούρος, Ρενάτα Καπετανάκη, Χρυσάνθη Γεωργαντίδου, Χριστίνα Γερογιάννη, Γιώτα Βόκαλη, Φανή Παρλή, Γεωργία Κυριακίδου, Περικλής Ματαράγκας και σε πρώτη εμφάνιση οι Αλέξανδρος Ψυχράμης, Γιάννης Γρηγοράκης, Ιωάννης Καρέλλης, Τόμας Τζόρτα, Ελένη Καρατσόλη και η μικρή Κατερίνα Τουσούνη. Φιλική συμμετοχή Πάνος Σκουρολιάκος και Τέλης Ζώτος. Μαζί τους τραγουδούν οι Αρετή Κετιμέ, Θοδωρής Βουτσικάκης, Ελένη Πέτα, Ανδρέας Σμυρνάκης, Γεωργία Βεληβασάκη.
Την εικαστική πρόταση της παράστασης φιλοτέχνησε ο Αλέκος Φασιανός.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μια παράσταση στο Ηρώδειο θα έχει ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα όπως επίσης και ο κοινωφελής σκοπός της αφού τα καθαρά κέρδη θα ενισχύσουν την εκστρατεία της ΟΜ.Κ.Ε. για τη Συνταγματική αναγνώριση της Ελληνικής νοηματικής γλώσσας.
Προσαρμογή για το θέατρο και επιμέλεια: Ηλίας Μαλανδρής. Λαογραφική μελέτη & χοροδιδασκαλία: Γιώργος Φραγκάκης. Σκηνικά-κοστούμια: Κούλα Γαλιώνη. Σχεδιασμός φωτισμών: Γιάννης Κωνσταντακόπουλος. Θεατρική κίνηση: Βάσια Αγγελίδου. Ήχος: Δημήτρης Μπουρμπούλης. Φωτογραφίες: Γιούλη Γεωργαντίδου. Διερμηνεία στη νοηματική: Σοφία Ρομπόλη & Μαρία Βλάμη. Δημόσιες σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη. Οργάνωση παραγωγής: Διόνυσος
Αν το χάσατε το Μάιο μπορείτε να επανορθώσετε. Το θεατρικό έργο των Κύπριων συγγραφέων Ελένης Κοσμά και Κορίνας Κονταξάκη Ποιο σώμα; σε σκηνοθεσία Μενέλαου Καραντζά, έρχεται για 9 παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206).
Η Ιωάννα ζει κλεισμένη στο δωμάτιό της κρύβοντας εκεί τον παγιδευμένο στο σώμα της Πάρη. Καθώς ο καιρός περνά, ο Πάρης αυτονομείται όλο και περισσότερο και αγωνίζεται να έρθει στο φως. Η καλύτερή της φίλη, η Κατερίνα, προσφέρει βοήθεια και καταφέρνει να δει τον Πάρη σε αντίθεση με τη μητέρα της που αρνείται τον πραγματικό εαυτό του παιδιού της.
Το έργο βασίζεται σε αληθινή ιστορία και αφορά τη διαταραχή φύλου, πραγματεύεται την πάλη για την πραγματική ταυτότητα του ανθρώπου, τις κοινωνικές συμβάσεις και την τόλμη απέναντι στη ζωή και την αλήθεια (μας) ενώ οι σχέσεις των ηρώων ταλαντεύονται ανάμεσα στην σκληρότητα, τη βία, την τρυφερότητα και την αγάπη.
Παραστάσεις κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 21:00 στο Black box (Ι.Μ.Κ.) από 26 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 12η του Οκτώβρη 2016.
Συντελεστές: Συγγραφείς: Ελένη Κοσμά, Κορίνα Κονταξάκη. Σκηνοθεσία–Μουσική επιμέλεια: Μενέλαος Καραντζάς. Σκηνικά–Κοστούμια: Κατερίνα Χριστίνα Μανωλάκου, Άρτεμις Σιέρρα. Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας. Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας. Επιμέλεια κίνησης: Κάτια Σαβράμη. Διδασκαλία σκηνικής πάλης: Κρις Ραντάνοφ. Βοηθοί σκηνογράφων: Ηλιάνα Χαλκιά, Κατερίνα Καραμούτζου. Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Άρτεμις Σιέρρα. Εκτέλεση παραγωγής: What If?
Διανομή: Σελήνα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Κοσκορέλλος, Ειρήνη Παπαδημάτου, Αριστέα Σταφυλαράκη
Κατοικώ σε ξένο σώμα
Το μόνο που ζητώ είναι να ελευθερωθώ
Σε χρειάζομαι να με κοιτάξεις
Να μ’ αγαπάς
Τίποτα άλλο
Μητέρα
Αρνούμαι να πεθάνω σε ξένο σώμα