Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Β.Κ.: Η αγάπη για τον άνθρωπο χωρίς να λογαριάζω την ιδιαιτερότητα του. Έχουμε όλοι δικαίωμα στην ζωή.
Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Β.Κ.: Ανθρωπιά.
Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Β.Κ.: Να το διαβάσει με μεγάλη προσοχή και να προσπαθήσει να καταλάβει ότι όλοι μας είμαστε παιδιά του ίδιου Θεού.
Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Β.Κ.: Στο Λονδίνο και θα ήθελα να κρατήσει για πάντα.
Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Β.Κ.: «Γεννήθηκα για να φέρω την χαρά, δεν τα κατάφερα, όχι γιατί δεν το ήθελα, αλλά δεν μου το επιτρέψανε. Γεννήθηκα για να δώσω αγάπη, δεν με άφησαν με έδιωξαν. Γεννήθηκα για να κάνω περήφανους όλους όσους κόπιασαν για να με μεγαλώσουν. Μανούλα δεν έφταιγα.»
Για το βιβλίο...
«Δεν είσαι σε θέση να κάθεσαι δίπλα σε αυτό το παιδί, δεν είσαι η μάνα του, δεν αξίζεις να φέρεις αυτόν τον τίτλο. Εμένα ο Θεός δεν με αξίωσε να κάνω δικά μου παιδιά, αλλά την πόνεσα, την κατάλαβα, την αγάπησα. Κάθε φορά που αναφερότανε σε σένα, έκλαιγε. Πού ήσουνα Σοφία να σκουπίσεις τα δάκρυα που τρέχανε ποτάμι από τα ματάκια της; Κάποιες φορές έμπαινα στη θέση σου, μπορεί να έκανα κι εγώ τα ίδια, αλλά θα την άκουγα πρώτα να δω τι έχει να μου πει. Τώρα είναι αργά, Σοφία, η μάνα πρέπει να είναι μάνα, να είναι αυτή που θα βλέπει το παιδί που γέννησε έτσι όπως αυτό θέλει και όχι σύμφωνα με τα δικά της θέλω. Αλίμονο, καμία μάνα να μην βρεθεί στη θέση τη δική σου ή στη θέση χιλιάδων άλλων μανάδων που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, αλλά άμα τους τύχει να μην το πετάξουνε, την τύχη την κρατάμε, δεν την πετάμε, όποια κι αν είναι αυτή.»
Η Βιβή Κοντοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Βέροια. Σπούδασε νηπιαγωγός και δούλεψε κοντά σε παιδιά με ψυχολογικά προβλήματα. Αργότερα δημιούργησε τον δικό της παιδικό σταθμό. Παρουσιάζει την εκπομπή Οι θησαυροί του βιβλίου στο κανάλι Europe One και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Λογοτεχνών.
Εργογραφία: Η ζωή ένας ωκεανός (2011, Οσελότος), Το μυστικό της καρδιάς (2013, Ελληνική Πρωτοβουλία) και Διάφανος κύκνος (2015, Όστρια).
Για το βιβλίο της, Διάφανος κύκνος, έχει πει...
Εργογραφία: Η ζωή ένας ωκεανός (2011, Οσελότος), Το μυστικό της καρδιάς (2013, Ελληνική Πρωτοβουλία) και Διάφανος κύκνος (2015, Όστρια).
Για το βιβλίο της, Διάφανος κύκνος, έχει πει...
Η ιστορία του βιβλίου αυτού στηρίζεται σε αληθινές μαρτυρίες. Τα ονόματα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Σίγουρα δεν πρέπει να επηρεάσει κανέναν και βέβαια δεν πρέπει να παραδειγματιστεί. Αν έρθει όμως στην πόρτα σας και σας αγγίξει προσπαθήστε να μην το πετάξετε. Ακούστε αυτά τα παιδιά. Μας έχουν ανάγκη.