Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο –παρακολουθείτε όλα τα είδη– ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθoπλασίες: Τα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης * Ο εραστής του Ντεβ Μάρτιν * Το ταξίδι μιας στιγμής * Ο πρίγκιπας του Βόρνεο: Το Φάντασμα * Το δέκατο τάγμα * Υπόσχεση * Οι Μαζαράκηδες, Ιουλιανός ο Παραβάτης, Τα πέντε φαντάσματα * Το αίμα είναι για να χύνεται * Έξι τίτλοι πεζογραφίας των εκδόσεων Ελκυστής ** Διηγήματα: Η ενδεκάτη εντολή * Για όλα φταις εσύ * Η Κιμ ξέρει και άλλες ιστορίες ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Ναι, αρνούμαι * 62 ποιήματα *** Παιδικά: Από τη σοφίτα στα άστρα * Πίστεψέ το... και θα τα καταφέρεις *** Μουσικό άλμπουμ: The 12 Kalikatzari of Christmas *** Εγκυκλοπαίδεια: Rock Around... Troubadours

Bel Ami


Τον κύριο Πάτινσον τον ξέρετε πολύ καλά από τον ρόλο του ως βρικόλακα. Εδώ θα τον δείτε σε κάτι διαφορετικό. 
Ταινία εποχής με καλά ονόματα, σκηνικά και ρούχα. Ο Πάτινσον είναι ένας τυχοδιώκτης της εποχής του, ένας αποτυχημένος αλλά αποφασισμένος νέος. Θα κάνει τα πάντα για να πετύχει. Για να βρει χρήματα, εργασία, περιουσία, για να είναι μέσα στα μεγάλα σαλόνια και στους κοσμικούς κύκλους. 
Το μόνο ταλέντο και προσόν που διαθέτει είναι να σαγηνεύει το γυναικείο φύλο και αυτό εκμεταλλεύεται για να επιτύχει τον σκοπό του. 
Το σενάριο δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο και ξεχωριστό. Τέτοιες ιστορίες έχουμε διαβάσει και δει στην οθόνη πολλές φορές. Δεν είδα κάτι το καινούργιο, ούτε κάτι το απρόβλεπτο. Σε αρκετά σημεία μου φάνηκε ότι περνάγαμε στα γρήγορα κάποια σημεία, ενώ σε άλλα σταθήκαμε αρκετά. Η φιλοδοξία ήταν να φτιάξουν μια ταινία με το feeling και την ατμόσφαιρα της εποχής και, φυσικά, να εντάξουν την ίντριγκα και τη δολοπλοκία του ήρωα. 
Δε θα έλεγα ότι με συγκίνησε ιδιαίτερα. Την είδα έτσι απλά, χωρίς εκπλήξεις και χωρίς μεγάλες συγκινήσεις. Και σε όλη τη διάρκεια είχα την αίσθηση ότι κάτι μου έλειπε.