Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο –παρακολουθείτε όλα τα είδη– ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.

Η Νο1 ντετέκτιβ της Αφρικής

Η Νο1 ντετέκτιβ της Αφρικής.
Με αυτήν την φράση-τίτλο γνώρισα τον Αλεξάντερ Μακόλ Σμιθ.
Το πρώτο βιβλίο του Σμιθ που αγόρασα δυο μέρες πριν φύγω για διακοπές προκειμένου να έχω κάτι διασκεδαστικό να διαβάζω στην παραλία.
Έτσι έγινε και η γνωριμία μου με την κυρία Ραμότσουε, ηρωίδας του Αλεξάντερ. Της πρώτης γυναίκας ντετέκτιβ της Αφρικής, όπως μας πληροφορεί ο τίτλος, μιας γυναίκας με πολύ μυαλό και περίεργες μεθόδους για να λύνει τις υποθέσεις της και τα προβλήματά της.
Κάπως έτσι άρχισα να γοητεύομαι από το πνεύμα του Αλεξάντερ, τα διαφορετικά τοπία της Αφρικής και τον χαρακτήρα της κυρίας Ραμότσουε.
Φυσικά, συνεχίζω να αγοράζω και να διαβάζω τα βιβλία του.
Πρόσφατα απέκτησα ένα ακόμη της σειράς. "Το γεμάτο ερμάρι της ζωής" και είμαι σίγουρη ότι θα περάσω και πάλι καλά με τις σελίδες του.

Διαλέξτε ένα από αυτά τα βιβλία αν ψάχνετε κάτι εύκολο και διασκεδαστικό, που δεν θα σας προβληματίσει αλλά, παράλληλα, δεν θα μειώσει τη νοημοσύνη σας. Θα περάσετε καλά και θα γνωρίσετε τις συνήθειες των ανθρώπων και τα τοπία της Μποτσουάνα.